Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Hiányzó kulcsemberek

Megkezdte a felkészülést a 2005–2006-os évadra az előző idényben Magyar Kupát nyert soproni futballcsapat.

Hétfőn délelőtt megkezdte a felkészülést a 2005–2006-os évadra – benne többek között az UEFA-kupára – az előző évadban Magyar Kupát nyert soproni futballcsapat

Harminc gól mínusz

A Pintér Attila vezette első foglalkozásról nem kevesebb mint harminc gól hiányzott. Az előző évadban, tavasszal remekül menetelő együttes meghatározó labdarúgói közül nem volt ott a foglalkozáson az angol Leeds Unitedbe készülő Bárányos Zsolt – 14 góllal a Matáv házi gólkirálya volt –, a Sopronban tartózkodó, de beteg Tóth Mihály, valamint Balaskó Iván. (Mindketten 8–8 gólt szereztek az előző bajnokságban.) Rajtuk kívül a meghatározónak mondható futballisták közül Pintér Zoltán nem vett még részt a nyitóedzésen. Edzett viszont a győri nevelésű, ám Sopronba a Ferencvárosból érkező Bognár Zsolt.

A háromhetes szabadságról visszatért együttes tagjai valahogy visszafogottabban „zrikálták" egymást, mint az egy sikeres évad után várható lett volna. A hír, amelyről lapunk hétfői számában beszámolt, s a klub internetes honlapján is olvasható, nevezetesen, hogy egyik csapattársuk rendőrségi ügybe keveredett – az ügy legfrissebb fejleményeiről a 3. oldalon olvashatnak –, megdöbbenést váltott ki, ugyanakkor a történteket senki nem akarta kommentálni.
A szakmára koncentráltak

Pintér Attila és két segítője, Farkas József pályaedző, valamint a kapusedző, Markó Zsolt is igyekezett a szakmára koncentrálni. A szakvezető hétfőn délelőtt az alábbi labdarúgóknak vezényelt edzést: Bagoly Gábor, Balogh János, Bognár Zsolt, Csordás Csaba, Fehér Zoltán, Fentős Ákos, Földvári Csaba, Hanák Viktor, Horváth András, Horváth Tamás, Károlyi Sándor, Bojan Lazic, Sira István, Sifter Tamás, Somorjai Tamás, Szabó Ottó, Szekeres Tamás és Varga Adrián.

Az előbb felsorolt labdarúgók közül Bagoly, Földvári, Horváth A., Horváth T., Somorjai, Szekeres, valamint a hiányzó Tóth M. szerződése nem járt le. Balogh, Lazic és Szabó Ottó az előző évadban csak kölcsönban volt Sopronban.

Erős ellenfelek ellen

Érdeklődésünkre Pintér Attila elmondta: azt szeretné, ha a csapat a szezon kezdetéig minél több felkészülési mérkőzést játszana lehetőleg erős ellenfelekkel. A hétvégén egymás elleni kétkapus játék szerepel a programban, az előkészületi mérkőzések szervezése, lekötése pedig folyamatban van. A szakvezető hozzátette: a tervek szerint Sopronban készül fel az együttes a következő szezonra, s nem megy edzőtáborba.
Az esetleges erősítési tervekkel kapcsolatban a következőket mondta a soproni edző: „Sajnos ma Magyarországon elég nehéz tervezni.

A bajnokság már május 26-án befejeződött. Az nem szolgálja a magyar futball érdekeit, hogy a csapatok június 30-ig szerződnek a játékosokkal. Azt gondolom, a kluboknak, úgy, ahogy nálunk is volt, május 31-ig kellene szerződéseket kötni, s közvetlenül utána következhetne az átigazolási időszak, amely két- vagy háromhetes. Ebben az esetben a csapatok már gyakorlatilag kész kerettel kezdhetnék a felkészülést a következő szezonra. Így ráadásul a spekuláns játékosokat is ki lehetne szűrni a magyar futballból."

Koplárovicsot csábítják

Ami a konkrétumokat illeti, a hírek szerint a soproniak megkeresték a Zalaegerszeg támadóját, Koplárovics Bélát. A labdarúgót, amellett, hogy az anyagi csőd szélén álló zalaiak is marasztalják, a bajnok Debrecen és az UEFA–Intertotó-kupában érdekelt Vasas is csábítja. A további igazolásokkal kapcsolatban csak az elkövetkezendő napokban várható érdemi döntés.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ki viheti a fáklyát?

Keresik azokat a vállalkozó szellemű jelentkezőket, akik képviselnék hazánkat a fáklyás futásban. Tovább olvasom