Kisalföld logö

2018. 10. 22. hétfő - Előd 6°C | 15°C Még több cikk.

Hiánypótlás kell az mte 1904-nél is

Több együttes nevezését is elutasította a labdarúgóliga. A testület nem fogadta el az MTE 1904 indulási szándékát. Elképzelhető, hogy a bajnok Gyirmót mellett az Integrál-DAC is az NB II-ben indul.

A Magyar Labdarúgó Liga a 2004–2005-ös idényre vonatkozóan hat élvonalbeli és hat másodosztályú csapat nevezését elutasította. Az MLL közleményének tanúsága szerint nem kapott jogot az indulásra a bajnok és kupagyőztes Ferencváros, valamint a Balaton FC, a Videoton, a Békéscsaba, a DVTK és a Bp. Honvéd, illetve a Balassagyarmat, a Kecskemét, a Mosonmagyaróvár, a Makó, a Pápa és a Szeged. A döntést a ligatanács, az MLL elnöksége, illetve versenybizottsága közösen hozta meg legutóbbi ülésén.

A nevezésekkel kapcsolatos elsőfokú eljárás ezzel a ligában lezárult, a döntések korrekciójára a Magyar Labdarúgó Szövetség soron következő elnökségi ülésén az érintett klub kérésére kerülhet sor. Az érintett csapatok már értesültek az elutasítás indokairól és az esetleges hiánypótlási kötelezettségükről.
Jó hír tehát, hogy a Matáv Sopron, illetve a Győri ETO FC nevezését elfogadta a liga, viszont aggodalomra adhat okot az MTE 1904 elutasítása.
Lapunk korábban megjelent írásában (Kisalföld, 2004. június 21., „Elnökségi tagonként kétmillió kell") beszámoltunk arról, hogy a mosonmagyaróvári csapat leadta nevezését a másodosztályú küzdelmekre. Nos, úgy fest, veszélybe került az együttes indulása a magasabb osztályban. Kiss Zsolt szakosztályvezető elmondta: nem erről van szó, csupán hiánypótlásra utasította a liga az egyesületet.
„ Hozzánk hasonlóan több labdarúgócsapatnak is pótolnia kell a hiányosságokat. Ezek tulajdonképpen nyilatkozatok, biztosítékok, amelyek a bajnokság zökkenőmentes lebonyolítása miatt kellenek. P

ár napon belül összegyűjtjük ezeket és átadjuk a ligának. Úgy érzem, a média részéről kissé túlzott a felhajtás a liga közleményét illetően, tulajdonképpen apró kis technikai problémáról van szó, amely kijavítása után nem lesz akadálya, hogy az együttes elinduljon az NB I/B-ben."
Könnyen előfordulhat, hogy az NB III Bakony-csoportjának bajnoka, a Gyirmót mellett még egy győri együttes is az NB II küzdelmeiben szerepelhet a következő bajnokságban. A remekül hajrázó, s végül ezüstérmet szerzett Integrál-DAC az NB II-ben szeretne indulni és úgy tűnik, visszalépések miatt erre minden esélye megvan. Horváth Dénes edző szerint a szándék és a feltételek is adottak a magasabb osztályban történő indulásra.

„ Több csapat is visszalépett az NB II Hummel-csoportjában, úgy tudom, sem a Sárvár, sem a Tata nem indul a következő idényben. Az Integrálnak köszönhetően az anyagi háttér biztosított, úgy gondolom, a csapat sem vallana szégyent a magasabb osztályban. Információnk szerint a jövő hét elején, július 12-én az amatőr liga ülésén dől el, melyik osztályban folytathatjuk. Mi minden hivatalos dokumentumban jeleztük NB II-es indulási szándékunkat."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kovács Péter a Viking Stavangerben

A Norvégiában légióskodó Kovács Péter a listavezető Tromsö együtteséből a Viking Stavangerhez… Tovább olvasom