Kisalföld logö

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 17°C | 30°C Még több cikk.

Hetvenöt évesen is futballozik

Labdarúgás - Nemcsak a húszéveseké a világ, még a futballpályán sem – tartja magáról a 75 esztendős Halász Miklós.
A fiatalos győri nyugdíjas hetente kétszer jár el társaival kispályázni, s hol kapusként, hol mezőnyjátékosként lép parkettre a Jedlik-iskola tornacsarnokában.

„Korábban magam is futballoztam a DAC-ban és természetesen a falumban, Nyúlon is – mesélte el érdeklődésünkre Halász Miklós. – Utána játékvezető, majd edző lettem. Aztán rengeteget kispályáztam, a vitrinemben őrzök tizenöt-húsz serleget. Igaz, már nem vagyok fiatal, de muszáj egy kicsit mozogni, örömmel járok le az öregfiúkkal kicsit focizgatni."

Neve egyébként jó néhány győri labdarúgást kedvelőnek lehet ismerős, hiszen annak idején tagja volt az ETO FC baráti körének. A nyúli takarékszövetkezet elnökeként pedig anyagilag is segítette a klubot.

„A baráti kör pénzét a nyúli takarék kezelte és a szövetkezet egyben támogatta is a zöld-fehér egyesületet. Örülök, hogy így tudtam segíteni a csapatunkat, ezzel is hozzájárultam a sikerekhez, mert abból akadt bőven. Sok izgalmas meccs maradt meg az emlékezetemben. Persze nem feledkeztem meg a sajátjaimról sem: lehetőségeinkhez képest támogattuk a nyúli futballistákat is."

Neve miatt cégét többször keverték össze az egyik konkurens intézménnyel.

„Erre is akadt példa, ha jól emlékszem, többször kerestek személyesen és telefonon is a halászi takarékszövetkezetben. Persze a legtöbben tudták, hol találnak meg."

Az egykori sportvezető ma már nem jár ki az ETO mérkőzéseire.

„Volt, amikor jobban, volt, amikor rosszabbul ment a csapatnak. Nagyon szomorú voltam, amikor legutóbb már a Pakstól is kikapott az ETO. Nincs bérletem, nem is járok már meccsekre. A szurkoláshoz öreg vagyok, de mint látható, a futballtól azért nem szakadtam el" – tette hozzá nevetve Halász Miklós.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kosárlabda: sima győri győzelem

A SEAT Lami-Véd Győr nagy különbséggel nyert a BEAC ellen vasárnap a női kosárlabda NB I-ben. Tovább olvasom