Kisalföld logö

2018. 11. 13. kedd - Szilvia 9°C | 17°C Még több cikk.

Hét perc alatt eldőlt

Eseménytelen mezőnyjátékot hozott az első negyedóra, utána a fehérváriak átvették a játék irányítását, sőt, helyzetekig is eljutottak. Később jobbára a két 16-os között folyt az unalmas mezőnyjáték. Inkább a küzdelem dominált és ezt néhány kemény belemenés jelezte, ám a félidő hajrájáig a kapuk nemigen forogtak veszélyben.
Sopron, Borsodi Liga labdarúgó-mérkőzés, 2000 né-
ző. V.: Világi (Nyekita, dr. Szabó).
Matáv: Farkas 4 – Horváth R. 3, Szabados 3,5, Tóth A. 4 –
Fehér 3, Komódi 0 (Perger 3,5, 21. p), Pintér 4, Somogyi 3
(Majoros, 90. p), Tóth I. 2,5 – Tóth M. 4, Tiber 2 (Sira 3, 46.
p). Edző: Komjáti András.
Videoton: Végh – Tímár, Risztic, Sztanojevic, Vasas (Sorato,
70. p) – Tóth B., Monye, Csató (Pomper, 66. p), Róth – Dvéri,
Gajic (Terjék, 70. p). Edző: Várhidi Péter.
Gsz.: Tóth M., Tóth A.
Szögletarány: 9:5 (4:3).

Sárga lap: Sira (57. p), Pintér (73. p).
12. p: Dvéri balról beívelt szabadrúgására Gajic mozdult a legjobb ütemben és mintegy 5 méterről, közvetlen közelről Farkas kapusba lőtte a labdát.
21. p: Somogyi 18 méteres, félmagasan a jobb sarokra tartó szabadrúgását bravúros vetődéssel hárította Végh.
44. p: Róth futott el a bal ol-dalon, középre játszott, és Gajic azzal a mozdulattal, amellyel átvette a labdát, be is csapta Fehért, ám mintegy 6 méteres lövését Farkas hihetetlen reflexmozdulattal hárította. A kipattanó labdát a második hullámban érkező Dvéri óriási helyzetben, mintegy 8 méterről a jobb alsó sarok mellé helyezte.
60. p: Egy eddig nem látott szögletkombinációt követően megszerezte a vezetést a Matáv. Perger gurította le a labdát a 16-os jobb oldali sarkán helyezkedő Pintérnek, aki középre ívelt, és Tóth M. élesen a bal felső sarokba csúsztatott. 1–0.
67. p: Tóth M. ívelt a jobbösszekötő helyéről lágyan keresztbe, Sira az ötös bal oldali vonalánál visszafejelte középre a labdát. Az egymásra váró fehérvári védők közé berobbanó Tóth A. helyezte 8 méterről a
jobb alsó sarokba a labdát. 2–0.
72. p: Perger a bal oldalról végezhetett el szögletrúgást. A középpályás kapura csavarta a labdát, amelyet Végh ujjheggyel tolt ki a bal felső sarok elől.
86. p: Tóth M. indította a jobbösszekötő helyén felbukkanó Pergert, aki lendületesen elfutott, ügyesen a második hullámban érkező Pintérhez ját-
szott, aki 18 méterről nem sokkal lőtt a kapu fölé.
92. p: Újabb villámgyors soproni kontratámadás végén Perger jobb oldali beadását Tóth M. 8 méterről fejelte kapura, a labda előbb a földre, onnan pedig a felső lécre vágódott.

Az első 45 percben látottnál lényegesen akaratosabb, támadóbb szellemben játszó Matáv jött ki a második félidőre, amelynek a csereként beállt Sira lendületet adott. Negyedóra elteltével érett góllá a soproniak fölénye, Tóth M. parádés fejesével szemben Véghnek nem volt ellenszere. A „vég" aztán pár perc múlva érte el a fehérvári együttest, amikor az eredeti foglalkozását tekintve védő Tóth A. saját harmadik élvonalbeli találatát megszerezve kétgólosra növelte a soproni előnyt. A hajrában egyértelműen a soproniak akarata érvényesült.

Komjáti András: – Az első félidőben mindkét csapat óvatosan futballozott. Szünet után, gólunkat követően bátrabbak lettek játékosaink, a második
találatot követően pedig már egyértelműen a mi akaratunk érvényesült.
Várhidi Péter: – Hatvan percig az történt a pályán, amit elterveztünk. A Sopron nem tudott a kapunk elé kerülni, mi viszont kihagytuk a helyzeteinket. Aztán a Matáv vezető gólja után egész egyszerűen szétestünk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Női kézilabda: a Dunaferr nyerte a rangadót

A Dunaferr bravúros győzelmet aratott a címvédő Ferencváros otthonában a női kézilabda NB I.… Tovább olvasom