Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Hét országból érkeznek csapatok

Március 31. és április 4. között 27. alkalommal rendezik meg a nemzetközi Balázs-kupa utánpótlástornát Győrben. Az idén hét ország 95 csapata négy korosztályban küzd a helyezésekért.
A hagyományoknak megfelelően az idén is megrendezik a Balázs-kupát, Európa egyik, ha nem a legnagyobb nemzetközi utánpótlástornáját, mely a 27. a sorban. Számos világklasszis megfordult a majdnem három évtized alatt a pályákon, s szinte biztos, hogy a hét ország 95 csapatának sportolói között most is lesz olyan, akit felnőttkorában a legjobbak között is láthatnak majd a sportág barátai.

Hogy a négy korcsoportban kik lesznek majd a győztesek, az a lejátszott 358 mérkőzés végén derül ki.

Az eseménynek egyébként hét helyszíne lesz: a Magvassy-, a győrújbaráti és – első ízben – az egyetemi csarnok, továbbá a Bercsényi-, a Kovács Margit-, a Krúdy- és a PÁGISZ-iskola tornatermei. Annyi változás történt a korábbi évektől eltérően, hogy a legkisebbeknél, a szivacskézilabdásoknál már nem három plusz egyben, hanem öt plusz egyben játszanak, s a pálya mérete is nőtt (28x15 méter).

A csapatok hét országból érkeztek: a rendező magyarok mellett osztrák, cseh, horvát, német, szlovén és szlovák gárdák neveztek. A legnépesebb korosztály a lány B 18 csapattal, majd a lány C, fiú B (15), a lány C (13), a lány és fiú A (12–12), a lány D (10), a fiú D (8) és a fiú C (7) következik.

A döntőket április 4-én délelőtt 11 órától a Magvassyban rendezik, a legidősebb fiúkorosztály egyben a Takács Miklós-, a fiú B korosztály a Tóth László-emlékkupáért is küzd.

A megnyitó április 1-jén 19.30-kor lesz a Széchenyi téren, míg másnap este az Audi-ETO női és az NB I/B-s SZESE férficsapatának tagjaival találkozhat a több mint ezer gyerek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bajnok az U11: jó úton az utánpótlás

Utánpótlás-nevelés tekintetében is jó úton jár a Rába ETO, hiszen az utolsó játéknaptól függetlenül… Tovább olvasom