Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 24°C Még több cikk.

Hét megyei küldött

Megyénkből hét küldött szavazhat azon a tisztújító közgyűlésen, ahol eldől, ki lesz az MLSZ elnöke.

A posztot a jelenlegi elnök, dr. Bozóky Imre és a liga első embere, dr. Szieben László töltheti be. Két győri sportvezető is bekerülhet az országos elnökség soraibaGyőr-Moson-Sopron megyéből összesen hét küldött szavazhat a február 28-i MLSZ tisztújító közgyűlésen. Az összejövetel legfőbb kérdése, hogy dr. Bozóky Imre marad-e a labdarúgó-szövetség elnöke.

A napokban eldőlt, hogy a szövetséget négy és fél éve irányító Bozóky Imre és a liga első számú vezetője, dr. Szieben László kapott elegendő jelölést az MLSZ elnöki posztjára, így csak kettejük közül kerülhet ki a sportág vezetője.

Az MLSZ tagszervezetei, illetve az egyesületek közül Bozókyt 253-an javasolták a poszt további betöltésére, míg a ligaelnököt – aki korábban azt nyilatkozta, nem kíván harcba szállni az MLSZ elnöki székéért – 17-en, ami kettővel haladja meg a szükséges 15 jelölést.
Az adatok 85 százalékos feldolgozottságánál 25 elnökségi tag neve szerepel a jelöltlistán, köztük a jelenleg alelnök Puhl Sándoré is, akiről korábban olyan hírek láttak napvilágot, hogy kiszorul a sportág vezető testületéből.

A közgyűlésen megyénkből alanyi jogon a két élvonalbeli együttes, a Győri ETO FC és Matáv FC Sopron mellett a másodosztályú MTE 1904 képviselője szavazhat. A nyugati országrész NB II-es csapatainak képviseletében Birkás Tivadar, az Integrál-DAC elnöke, valamint a három megyei küldött, Horváth Cs. Attila, Várnagy András és Tuba Pál utazhat a fővárosba.

Horváth Cs. Attila, a megyei szövetség elnöke szerint ez óriási megtiszteltetés, hiszen hét küldöttel egyedül Győr-Moson- Sopron képviselteti magát. Az elnök még elmondta, hogy hamarosan megyei szinten is találkoznak a küldöttek, az eseményen a sporttörvény értelmében a küldöttközgyűlésnek át kell alakulnia taggyűléssé. Ennek előkészületeit a február 24-i elnökségi ülésen tárgyalják, s a közgyűlést várhatóan majd március 9-én rendezik. A rendezvényen a hagyományoknak megfelelően átadják a megye labdarúgásáért járó elismeréseket is.

A Magyar Labdarúgó Liga elnökségének korábbi tanácskozásán az MLL vezetősége megerősítette a csapatok azon javaslatát, hogy a profiszakág a futballszövetség elnökségébe többek közt Klement Tibort, a Győri ETO FC ügyvezetőjét is jelöljék. Ami az amatőröket illeti, ők szintén megtették javaslatukat az MLSZ elnökségi posztjaira. Keletről és nyugatról is hárman-hárman szerepelnek a listán, valamennyien megyei elnökök, köztük van Horváth Cs. Attila is.

Az országos közgyűlésen az is eldőlhet, hogy lesz-e soproni tagja az MLSZ felügyelőbizottságának: Gőbl Gábort, a Matáv FC Sopron ügyvezetőjét ugyanis erre a posztra jelölték.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bírói hiba miatt játszák újra a mérkőzést

Márciusban újrajátsszák a Besiktas-Genclerbirligi mérkőzést a török labdarúgó-bajnokságban, miután a… Tovább olvasom