Kisalföld logö

2018. 10. 15. hétfő - Teréz 11°C | 21°C Még több cikk.

Herczeg Debrecenben?

Szabadon igazolható Herczeg Miklós, az ETO játékosa, mert megegyezett a győri klub vezetőivel. Lehet, hogy Debrecenben folytatja pályafutását a válogatott labdarúgó. – Nemrég még nem fogadta el a közös megegyezéssel történő szakítást. Mi változott azóta? – kérdeztük a játékost.

Herczeg Miklós és a Győri ETO FC közös megegyezéssel szerződést bontott, a válogatott játékos tehát szabadon igazolható. Úgy tűnik, lassan minden labdarúgó helyzete tisztázódik a zöld-fehér klubnál, nemrég sikerült megegyezni a Budapesti Honvédhoz tartó Miriuta Vasilével, most pedig pont került a szebb sikereket is megért támadó ügyére is.

– Nemrég még nem fogadta el a közös megegyezéssel történő szakítást. Mi változott azóta? – kérdeztük a játékost.

– Először nem mentem bele a közös szerződésbontásba, mert el sem tudtam képzelni, mi lesz velem – kezdte Herczeg Miklós. – Néhány hét volt már csak hátra az évből, hirtelen nem tudtam volna sehová sem igazolni.

– Szabadlistára került, ami azt jelentette, hogy az első csapatnál tulajdonképpen játéklehetőséghez nem jut és csak akkor távozhat, ha egy másik együttes kifizeti az árát.

– Igen, és ez a helyzet talán egyik félnek sem volt megfelelő. Később, amikor már én is menni akartam, akkor a vezetés mondott nemet. Egyébként természetesnek tartom, hogy pénzt akartak látni az eladásomból. Mára azonban letisztult a kép és közös megegyezéssel felbontottuk a szerződésemet. Mondhatom, hogy harag nélkül válunk el egymástól.

– Talán már tudja is, hogy melyik együttesben folytatja a játékot?

– Szerencsére több csapat is érdeklődött irántam, lehet, hogy Debrecenben folytatom a pályafutásomat, de van más magyar és egy komoly külföldi ajánlatom is. Úgy érzem, lesz még egy-két jó évem a labdarúgásban.

– Visszatérve a győri szerepléshez, a teljesítménye elmaradt attól, mint amit egy válogatott játékostól várni lehet.

– Valóban nem úgy sikerült az idény, ahogy szerettem volna és nem keresem másban a hibát. Tudom, hogy ennél többet kellett volna mutatnom. Tudomásul veszem, hogy az ETO-nak nem kellek, itt most egy új, fiatalabb csapatot építenek.

– Furcsa, de úgy gondolom, az igazán jó teljesítményeket sohasem az ETO-ban nyújtotta, legutóbb például Újpesten az együttes egyik meghatározó játékosa volt.

– Ez tényleg így van, belülről még jobban érzem ezt. Biztos, hogy voltak jó mérkőzéseim Győrben, de sorozatban nem tudtam olyan játékot produkálni, mint máshol. Bevallom, nem értem, miért alakult ez így, miért vált sokszor görcsössé a játékom a győri közönség előtt. Remélem, egy új közegben ismét a régi Herczeg Miklóst láthatják majd a szurkolók.

Kapcsolódó cikkek:

Herczeg különös jubileumai (2002-11-20) >> 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újraindult a Dakar-rali

Három nap kényszerpihenő után kedden reggel indultak útjukra a versenyben maradt résztvevők. A… Tovább olvasom