Kisalföld logö

2018. 09. 22. szombat - Móric 13°C | 25°C Még több cikk.

Helytállni a legjobbak között

Hétvégén a Győri ETO és a Matáv Sopron is pályára lép az Arany Ászok-terembajnokság hatcsapatos döntőjének küzdelmeiben. Fehér Miklós tragédiája beárnyékolta a csapatok felkészülését.

Győri ETO FC

A tragikus körülmények között elhunyt egykori győri labdarúgó, Fehér Miklós tragédiája minden bizonnyal beárnyékolta a Győri ETO FC játékosainak, edzőinek felkészülését. Az ETO egyébként az MLSZ mellett nagy szerepet vállalt a játékos temetésének szervezésében, és ha a rendelkezésre álló idő rövidsége miatt elő is fordultak hibák, a szervezők szükségesnek tartották tudatni: mindent megtettek, hogy tisztességes körülmények között, méltósággal búcsúzhassanak el a hozzátartozók és a nagyszámú szurkolótábor tagjai az egykor zöld-fehér színekben játszó, volt válogatott labdarúgótól.

Klement Tibor ügyvezető igazgató a Kisalföldben tegnap megjelent, Bognár György által említett mondatokra – amelyben a menedzser bírálja a temetés szervezését – a következőképpen reagált:

– Nagyon furcsa érzéseim vannak a nyilatkozattal kapcsolatban. Abban, hogy egy játékos labdarúgóvá váljon, a szülőknek, az edzőknek, az egyesületeknek van óriási szerepe és nem azoknak a menedzsereknek, akik tulajdonképpen a labdarúgás vámszedői. A távolból könnyen kritizál valaki előkelő idegenként, ha közben nem is tudja, hogy mekkora erőfeszítésbe került a szertartás megszervezése, lebonyolítása. Tulajdonképpen egy nap alatt kellett mindent elintézni, nagyon komoly erőket mozgósított a klub, a labdarúgó-szövetség, az önkormányzat, a temetkezési cég egyaránt.

A labdarúgócsapattal kapcsolatban megtudtuk, hogy a REAC volt bal oldali védőjével, Makra Zsolttal négy és fél éves szerződést kötött az egyesület, s ezzel most már kialakultnak mondható az ETO végleges játékoskerete.

Hétvégén, a hatos döntő mai és holnapi versenynapján nagy feladat hárul az együttesre, mivel helyt kell állni a Debrecenben sorra kerülő Arany Ászok-terembajnokság döntőjében. A csapat a budapesti selejtezőn az Újpest, a REAC és a Bodajk ellen vívta ki a továbbjutást, szombaton először a Szeged, majd a házigazda Debrecen lesz az ellenfél. Geri Tamás és Tóth Gábor továbbra is sérült, az új játékosok közül Horváth Róbert és Balás Gergely, valamint a már említett, újonnan szerződtetett Makra Zsolt is pályára léphet. Viszont mivel nincs még rendben az igazolása, egyelőre elmarad a szerb-montenegrói támadó Djordje Vlajic bemutatkozása.

Matáv Sopron

A soproni labdarúgók együttese már pénteken délelőtt elutazott a teremtorna döntőjének helyszínére. Az együttessel tartott az új szerzemény, a ballábas védő, Vasas Zoltán is.

Amint arról Dajka László, a Matáv Sopron szakvezetője beszámolt, a soproni csapat az eddig tervezett munkát sikerrel elvégezte. Ezen a héten amolyan vegyes felkészülést folytatott a társaság. Amellett, hogy a nagypályás tavaszi idényre többek között edzőmeccsel készültek, Tóth Mihályék a soproni sportcentrum parkettjén is elég sokat gyakoroltak.

Az edző kifejtette: ha már bejutott csapata a hatos döntőbe, szeretne ott is minél eredményesebben szerepelni, ráadásul a pénzdíj sem megvetendő. Dajka gyakorlatilag ugyanazzal a kerettel utazott el Debrecenbe, amellyel két hete diadalmaskodott a fővárosi selejtezőn, annyi különbséggel, hogy kiegészült az új szerzeménnyel, Vasas Zoltánnal.

A Magyar Labdarúgó Szövetség felkérte a ligákat és a területi szervezeteket, hogy a terembajnokság hétvégi hatos döntőjén, majd az első bajnoki forduló valamennyi találkozóján egyperces néma tiszteletadással adózzanak az egykori magyar válogatott Fehér Miklós emlékének.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elődöntőben a Real Madrid

Raul és Zidane góljaival a Real Madrid idegenben is legyőzte 2-1-re a nagy rivális Valencia… Tovább olvasom