Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Helyére került a magyar sport?

Élménybeszámoló - Tíz napot töltött Pekingben, az olimpián Sydney Sopronban élő tornász olimpiai bajnoka, Csollány Szilveszter. A 2000-ben gyűrűn diadalmaskodó sportember Kínában – érthető módon – elsősorban saját sportágára, no meg a magyarok szereplésére volt kíváncsi.

Csollány Szilveszter érdeklődésünkre elmondta, a kínai körülményekkel, éghajlati viszonyokkal tisztában volt, járt már a Föld legnépesebb országában. Kirándulni éppen ezért nem nagyon ment el, a nagy falat is látta már – most az olimpiát nézni utazott ki a magyar szurkolói klub tagjaként.
Mint elmondta, remekül szervezett volt az olimpia, ami gondot jelentett, az az volt, hogy a szurkolók szálláshelyétől eléggé messze esett a versenyek helyszíne, egy vízilabda-mérkőzésre csak oda másfél órát kellett utaznia.

Csollány Szilveszter megtekintette a magyar női kézilabda- és a pólóválogatottak néhány mérkőzését, valamint ellátogatott a tornaversenyre. Ez utóbbival kapcsolatos tapasztalatairól Csollány a következőket mondta:

 

A korábbi két olimpiai bajnok, Csollány Szilveszter (balra) és Martinek János egyaránt a magyar szurkolói klub tagjaként járt Pekingben.
A korábbi két olimpiai bajnok, Csollány Szilveszter (balra) és Martinek János egyaránt a magyar szurkolói klub tagjaként járt Pekingben.

 

„A tornasport is egyre erősebb, folyamatosan fejlődik. Ami a leginkább szembetűnő volt Pekingben, hogy egyre több és több országban tanulnak meg nagyon magas szinten tornászni, s sajátítják el a versenyzők a legnehezebb elemeket is. Most az olimpián nagyon nehéz volt még a döntőbe is bekerülni."

A magyar tábor, a csapat hangulatáról az alábbi vélemény alakult ki az olimpiai bajnokban:

„Teljesen egyértelművé vált számomra, hogy egyrészt a magyarok tudnak a legjobban szurkolni, másrészt pedig a miénk a legleleményesebb nemzet. Hány, de hány alkalommal »lógtak be« honfitársaink jegy nélkül a különböző versenyekre, meccsekre. És remek hangulatot teremtettek. Nekem egyébként az említett sportágak mellett volt még jegyem futballra és strandröplabdára, de nem mentem, mert órák estek volna ki anélkül, hogy a mieinknek szurkolni tudtam volna."

Az egész olimpiai szereplésről a következőket mondta Sydney olimpiai bajnoka:

„Az olimpia megmutatta, hogy nagyon nagy változtatásokra van szükség a magyar sportban. Ez egy borzasztó összetett dolog. Ahhoz, hogy versenyképesek legyünk, jobb, korszerűbb infrastruktúrára, létesítményekre, színvonalasabb orvosi háttérre lenne szükség, és persze talán nagyobb, több szakmai hozzáértésre – minden szinten, vezetői vonatkozásban, s lejjebb is. Azt gondolom, talán túl messzire nem is kellene menni a jó példáért, a britek most az éremtáblázat negyedik helyén végeztek. Hogyan csinálták? Na persze, ezt elvárni nem lehetne a magyar sporttól, de a britek abszolút kihozták a lehetőségeikhez képest magukból a legjobb eredményt. Mi pedig lehet, hogy most a helyünkre kerültünk. Nagyon szeretnék Londonba is eljutni, nagyon remélem, négy év múlva több sikernek örülhetünk majd."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vízválasztó a soproni mérkőzés

Kosárlabda - Ma este (18 óra) Európa-bajnoki középdöntőn Horvátország legjobbjai ellen lép pályára… Tovább olvasom