Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Hejková: szemben a közelmúlttal

Érdekes összecsapásnak ígérkezik a szerdai Euroleasing-Orsi Sopron–Ruzomberok női kosárlabda Euroliga-mérkőzés. A soproniak szakvezetője, Natalia Hejková több mint másfél évtizeden át dolgozott a szlovákiai kisvárosban, Rózsahegyen.

Seres Éva
Amellett, hogy a másodosztályból az élvonalba vezette együttesét és ott számtalan szlovák bajnokságot nyert a Ruzomberokkal, kétszer az Euroligát is Rózsahegyre vitte.
– Vélhetően ez nem egy egyszerű meccs lesz az ön számára. Mennyire foglalkoztatja, hogy az ellen a csapat ellen kell meccselnie, amelynek élén több mint tizenöt éven át sikert sikerre halmozott? – kérdeztük az Orsi edzőjét.

– Biztos, hogy különleges nap és mérkőzés lesz az életemben a szerdai. Most azonban nekem ebben a számomra nyilván igen különös lélektani szituá- cióban is arra kell figyelnem, azért kell mindent megtennem, hogy jelenlegi csapatom, az Orsi legyőzze a korábbi együttesemet.

– A Szekszárd elleni meccs végén már kitűnően kosárlabdázott csapata, valósággal átgázolt ellenfelén. Mit gondol, az a játék rózsahegyiek ellen is elég lehet a sikerhez?
– A Szekszárd ellen nem is a győzelemnek, hanem főleg az utolsó tizenöt percben mutatott játéknak örültem. Mindez a csapat szempontjából azért volt nagyon fontos, mert most már végre látják a lányok, mi is az elképzelésem a kosárlabdáról, és látják: van értelme a sok és kemény munkának. Örültem annak is, hogy a fiatalok közül többen is ügyes játékkal rukkoltak elő. A kérdésre válaszolva úgy gondolom, ha azt a teljesítményt meg tudjuk ismételni, meg tudjuk verni a Ruzomberok csapatát.

– Amelyben az Euroligát hosszabb ideje figyelő magyar szurkolók ezúttal nem nagyon találnak számukra ismerős játékosokat...
– Így van, most egy nagyon fiatal társaság alkotja a Ruzomberok csapatát, a játékosok legnagyobb része tizennyolc és huszonhárom év közötti, tehát nemzetközi szinten nem igazán tapasztalt kosaras.

– Ennek ellenére a többek között a tavaly Sopronban is szerepelt cseh Nemcovával és a brazil Kelly Santosszal felálló Chieti ellen szinte végig vezettek az első fordulóban, csak a végén fordított a jóval tapasztaltabb játékosokból álló olasz csapat...
– Információim szerint a Chieti nagyon gyengén játszott, talán kicsit le is becsülte a rózsahegyieket, ezért nyert nagyon nehezen. Na ez az, amit nem szabad nekünk megtennünk!

– Fura ilyen kérdést éppen önnek feltenni, de mi lehet a siker kulcsa a rózsahegyiek ellen?
– Bár a magyar szurkolók valóban nem nagyon ismerhetik a Ruzomberok játékosait, én viszont mindegyik játékost jól ismerem, tisztában vagyok erősségeikkel és hibáikkal. Minderre igyekeztem alaposan felkészíteni játékosaimat. Emellett bízom benne, hogy a lányok ugyanazt a lelkes, lendületes és helyenként jó játékot nyújtják majd, mint a múlt hét végén, és akkor nem maradhat el a siker.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eredménytelen a támadójáték

Egymás után háromszor szenvedett egygólos vereséget a Győri ETO FC. Kiprich József szerint nem… Tovább olvasom