Kisalföld logö

2018. 10. 19. péntek - Nándor 9°C | 21°C Még több cikk.

Hejková is meglepődött

Az évad messze legjobb játékát nyújtva valósággal kiütötte a Barcelona együttesét az Euroleasing-Orsi Sopron női kosárlabdacsapata az Euroligában. A soproni együttes eddig látott teljesítménye alapján erre még a legoptimistább drukkerek sem nagyon számítottak, sőt, maga Natalia Hejková sem.
Az eddigi legjobb játék

Számított ilyen biztos sikerre? – kérdeztük Natalia Hejkovát a lefújás után.

– Bevallom, a csapat teljesítménye az én előzetes várakozásomat is messze felülmúlta – mondta mosolyogva. – Most tényleg nem volt gyenge pontja az Orsinak. A játék mellett még az is nagyon kellemesen lepett meg, hogy milyen jól bírták erővel a kulcsemberek, ugyanis ezen a találkozón a korábbi mérkőzésekhez képest jóval kevesebbet cseréltem.

– Így utólag hogyan látja, mitől javult ekkorát csapata játéka?

– Egyrészt talán azért, mert a jelek szerint ha lassan is, de kezd már látszani a sok-sok munka eredménye. A másik, aminek szerintem legalább ennyire fontos szerepe lehetett a valóban kitűnő játékban, az az volt, hogy az Aix-en Provence legyőzésével a jelek szerint felszabadult lett a csapat, áttört egy lélektani gátat, és végre Kovacevic mellett mindenki felnőtt most a feladathoz.

Okszana megmutatta

A mérkőzés legértékesebb játékosának Okszana Zakaluzsnaját választották. Az orosz center, mint kiderült, bizonyos mértékig személyes presztízscsatának fogta föl a találkozót:
– A Barcelona centerével, Adrien Denise Williamsszel egy csapatban szerepeltem a WNBA-ben a Phoenixben – fejtegette az orosz center.

– Azért nem mondom, hogy egy csapatban játszottam vele, mert ő többnyire játszott, én pedig ültem a kispadon. Most itt volt a lehetőség, hogy legalább neki megmutassam, hogy vagyok olyan játékos, mint ő.

– Ez kellett ahhoz, hogy ilyen jól teljesítsen?

– Valóban az idén talán most ment eddig a legjobban a játék nekem és a csapatnak egyaránt, de remélem, lesz ennél még jobb is.
Statisztikai adatokkal alátámasztva, valóban remekül sikerült az Oxi-féle „erődemonstráció". Zakaluzsnaja úgy szerzett 26 pontot, hogy mezőnyből 13 kísérletéből 10 ment be (77%), a büntetővonalról pedig 8-ból 6-ot dobott be (75%). Emellett nem mellékesen leszedett 15 lepattanót.
Williams ezzel szemben szerény 6 pontot és 3 lepattanót szerzett...

Variációk – kettőtől ötig

A meccs után már azt taglalták a merészebb soproni vezetők, hogy ezzel a győzelemmel az eddig a négy közé, azaz a rájátszásba jutásért küzdő Orsi akár a második helyre is odaérhet. Ezt arra alapozták, hogy e sikerrel már csak egygyőzelemnyi távolságra van az Orsi a Barcelonától, amelynél összevetésben jobb, hiszen kint 16-tal kaptak ki, itthon viszont 25-tel nyertek Kovacevicék.

Aztán szerdán késő este történt valami, ami tovább emelte e siker értékét, ugyanakkor még jobban összekuszálta a szálakat a csoportban. Az Aix-en-Provence saját pályáján óriási bravúrt végrehajtva 79–75-re megverte a címvédő Jekatyerinburgot. Ezek után a csoportban az első háromnak, a Jekatyerinburgnak, a Barcelonának és a Bourges-nak 21 pontja van, a negyedik Orsinak pedig 20. Az 5. és 8. helyen pedig a Provence (19), a Praha (15), a Chieti (14) és a Ruzomberok (13) következik.

A 13. fordulóban Ruzomberok–Jekatyerinburg, Barcelona–Provence, Bourges–Orsi, Cheti–Praha, a 14. fordulóban pedig Orsi–Praha, Jekatyerinburg–Chieti, Provence–Ruzomberok, Bourges–Barcelona mérkőzések lesznek.

Szerencsés esetben akár második, nagyon nagy balszerencse esetén pedig akár az ötödik, azaz kieső helyen zárhatja a csoportmérkőzéseket az Orsi.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Visszavonultatják fehér 29-es mezét

Szurkolók, játékostársak virrasztották át Fehér Miklós koporsója mellett az éjszakát a Benfica… Tovább olvasom