Kisalföld logö

2017. 02. 21. kedd - Eleonóra 2°C | 9°C Még több cikk.

Héder Barna távozik az atlétikai szövetség éléről

Lemondott posztjáról Héder Barna, aki 2001. március 31-től volt a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke.
Döntésének indoka: egyéb feladatai nem teszik lehetővé, hogy az atlétikai szövetség irányítására a jövőben is annyi energiát fordítson, mint eddig.

A tévés személyiségként ismertté vált 40 esztendős Héder Barna távozásával párhuzamosan értékelést is készített, amelynek lényege: az idei események bizonyították, hogy a magyar atlétika jó irányba indult el.

– Az élversenyzők és edzőik minden korábbit meghaladó mértékű támogatásával nyugodt felkészülést biztosítottunk számukra, amelynek nagyon hamar élvezhettük a gyümölcsét: 40 év után nyertünk ismét két aranyérmet Európa-bajnokságon, Münchenben, ahonnan a magyar atlétika az elmúlt 33 év legeredményesebb csapatával térhetett haza – összegzett.

Az immár exelnök a "bizonyítványban" kitért arra is, hogy a korábbi évek kiadásainak elemzésével, előrelátó tervezéssel a tavalyi 137 millió forintos negatív eredmény helyett idén a versenyzők és edzők támogatásának jelentős növelése ellenére a tervezettnél alacsonyabb, 10-15 millió forintos tartalék felhasználás várható.

– Életem meghatározó élménye volt az atlétákkal töltött másfél év, s bár tisztában vagyok azzal, hogy a világversenyek felemelő hangulatát semmi nem pótolhatja, azt is tudom, hogy a sikerekig vezető út rengeteg odaadást igényel. Mivel ezt a munkát a jövőben már nem tudom vállalni, inkább távozom – tette hozzá a leköszönt sportvezető, aki "civilben" a Hungaroring Sport Rt. ügyvezető igazgatója.

(MTI)
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Teremfoci: Magyarország–Hollandia 4:2

A magyar teremlabdarúgó-válogatott barátságos mérkőzésen legyőzte Hollandia együttesét… Tovább olvasom