Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Hazatértek az ezüstérmes kézilabdás lányok

Ötgólos előnnyel utazott a Graboplast-ETO Dániába a női kézilabda EHF-kupa döntőjének visszavágójára, végül ezüstéremmel a nyakukba térhettek haza kedden a győri lányok.
Itthon a győri csapat

Fantasztikus felvezetéssel kezdődött a finálé, az amerikai show elemeit sem nélkülöző nyitány meghatározta a mérkőzés hangulatát is. Leoltották a csarnok fényeit és az Ikast Bording játékosait egyenként szólította a hangosbemondó, ők pedig egy görögtűzben égő kapun át a sorfal között, a tomboló publikum tapsa közepette futottak a pálya közepére. Ami kötelezően kijárt, azt a győriek is megkapták a bemutatáskor, ám a dánok minden mozdulata és gondolata arról szólt, ők a jobbak, csak ők nyerhetnek. Ezt igyekeztek is elhitetni mindenkivel és sajnos, a Graboplast-ETO játékosaival is sikerült. Az Ikast ugyanis néhány perc alatt romba döntötte a győriek álmait.
Kulcsár Gyöngyi, a Graboplast-ETO beállója így vélekedett a mérkőzésről: – Nem emlékszem rá, hogy valaha így kezdtünk volna. Gyakorlatilag hat perc alatt elveszítettük a döntőt. Nem tudom, ennek mi lehetett az oka, én nem éreztem, hogy félve léptünk volna pályára.
A mérkőzés előtt nagyon bizakodó volt Mocsai Lajos, a magyar női válogatott szövetségi kapitánya is, akit sokan ismerősként köszöntöttek a döntő helyszínén.

– A három finalista magyar csapat közül a győriek sikerében bíztam a legjobban – mondta Mocsai. – A Fotex és a Ferencváros mellett azonban sajnos ők is elbuktak. Minden dicséretet megérdemelnek ennek ellenére, hiszen rendkívül fiatal és tehetséges együttesről van szó, amelyet ha sikerül együtt tartani, akkor szép jövő előtt áll. A kritikus kezdés rányomta bélyegét a győriek játékára. A védekezés és a kapus teljesítménye együtt nem tudott kellő stabilitást adni a csapat játékának. Gondot jelentett továbbá a felállt fal elleni játék, támadásban nem sikerült kihasználni a pálya teljes szélességét. Azt vártuk, hogy a kevesebbet edző, idősebb játékosokból álló Ikast elfárad majd a mérkőzés végére, ehelyett a második félidő közepére az ETO erőit őrölte fel, hogy kezdettől fogva futni kellett az eredmény után.

Vura József, a győriek edzője még a mérkőzés másnapján is rendkívül szomorúan üldögélt a repülőtér várótermében.
– Nagyon nehéz erről a mérkőzésről beszélni, mert fájdalmasan érintett engem és a csapatot is, hogy nem sikerült megnyerni a kupát, nem tudtunk örömet szerezni szurkolóinknak – mondta Vura József. – Az igazi fájdalom azonban az, hogy az első tíz perc után nem is volt esélyünk a kupagyőzelemre. A nagy tét megbénította a játékosaimat, érthetetlen görcs lett úrrá a csapaton. Ennek nem volt előjele, így csak a nagy akarásnak tudhatom be ezt. A második félidőben még sikerült ötgólos hátrányra felzárkóznunk, ám érezni lehetett, ezt nem tudjuk majd megtartani. A hazaiaknál a sok csatában edződött Jurack, Kristina Andersen, Kjargaard és Siti hozták azt, amit tudnak, nálunk pedig azok a játékosok, akik a döntőig eljuttatták a csapatunkat, nem tudták megismételni korábbi jó teljesítményüket. Bízunk abban, a szurkolóink mellettünk maradnak és továbbra is segítenek bennünket a hátralévő bajnoki fordulókban, s csütörtökön a Fradi ellen teltház lesz.
A lelkes győri szurkolók Herningbe is elkísérték a csapatot és a vereség ellenére megköszönték nekik az eddig nyújtott játékot. Az autóbusz melletti rögtönzött pezsgőzésben a lányok bizony elsírták magukat a szurkolók szeretetétől. Győrött mindenki biztos abban, ez a csapat nagy sikert ért el, de még szebb eredményekre is képes lehet.

Korábban:

Az ezüst is szépen csillog (2002.05.20.) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megjött Mujanovic

Vasárnap megérkezett Sopronba és csatlakozott a GySEV-RINGA női kosárlabda- csapatához az együttes… Tovább olvasom