Kisalföld logö

2018. 08. 17. péntek - Jácint 17°C | 28°C Még több cikk.

'''Házasság''' a feljutásért - kosárlabdacsapatok egyesülése

Kosárlabda - A nyár folyamán több jelentős változás történt a győri férfiklubok életében. A legfontosabb, hogy együttműködési megállapodást írt alá a Győri Kosárlabda Club, a Széchenyi ESE és a Győri Kosárlabdáért Közhasznú Alapítvány, melynek értelmében a két egyesület és az alapítvány közösen dolgozik azért, hogy mielőbb NB I-es férficsapata legyen a városnak.
A szerződés értelmében a hamarosan kezdődő szezonban a felnőttcsapat Széchenyi Egyetem-Győri KC, míg az utánpótláscsapatok Győri KC-SZESE néven indulnak a bajnokságban.

A felnőttek edzője Laky Tibor lett, aki eddig Budapesten edzősködött. A két csapat játékosállománya az összevonás után jelentősen erősödött, bár irányító poszton nem sikerült megtartani Posch Barnabást, aki az NB I/B-s SMAFC-hoz igazolt. Erősítésként érkezett viszont épp a SMAFC-ból a centerposzton játszó Vesztergom Zoltán.

Utánpótlásvonalon annyi változás történt, hogy a juniorok vezetését Panácz Attila vette át.

A feljutáshoz egyébként a SZESE korábban többször is nagyon közel állt, hiszen az egyetemi csapat Gyömörei Tamás edző vezetésével az utóbbi négy évben háromszor ezüstérmet szerzett az NB II-ben.

Bebizonyosodott azonban, hogy a feljutáshoz, a szakmai fejlődéshez olyan finanszírozási háttér kell, amit az egyetemi egyesület egyedül nem tud biztosítani. Ráadásul a helyzetet nehezíti, hogy a sportág tradíciói nem olyan erősek a városban, mint a labdarúgásé vagy a kézilabdáé" – mondta Gyömörei Tamás, aki egyben a SZESE ügyvezető elnöke is.
Olvastam tanulmányokat az amerikai egyetemi sportról, a sportágak finanszírozási struktúrájáról, amely lehetővé teszi, hogy az amerikai egyetemi bajnokság az ottani profi sport bázisa legyen. Ott is befogadóak a külsős szponzor irányában, hiszen az egyetemi sport iránt jóval fokozottabb a médiaérdeklődés és persze a színvonal is magasabb – folytatta a sportvezető. – Ezt a szerkezetet próbáljuk a Győri KC-vel megvalósítani. Segítségükkel sikerült a játékosállományt is megerősíteni és az utánpótlást győri fiatalokkal biztosítani. Bízunk abban is, hogy az NB I-es csapat hírneve fokozottabban befolyásolja az érettségiző és tovább tanulni szándékozó diákok döntését, hogy a Széchenyi-egyetemet válasszák felsőfokú tanulmányaik folytatásához."

Hoffmann Gergely, a GYKC ügyvezetője a következőket tette mindehhez hozzá: „A nyár folyamán a Győri KC közgyűlése arról is döntött, hogy közhasznú szervezetként folytatja tevékenységét. Az alapszabály módosítása jelenleg bírósági szakaszban van. Az utánpótlás fejlesztése érdekében szélesítettük sportiskolai kapcsolatainkat is. A Móra és a Jedlik után szerződést kötöttünk a Nádorvárosi Közoktatási Központtal is. Szeretnénk elindítani az országos utánpótlás-bajnokságban szereplő csoportjaink mellett olyan felzárkóztató »osztályokat« is, ahol a korosztálynak megfelelő, ám még képzetlen játékosokkal szeretnénk foglalkozni. Ezen csoportok vezetésével olyan fiatal edzőket szeretnénk megbízni, akikre a későbbiekben magasabb szinten is számíthatunk. Természetesen a problémamentes finanszírozás érdekében folyamatosan dolgozunk azon, hogy a férfi kosárlabdázás mellé is tőkeerős partnereket találjunk."

Információ még, hogy a Magyar Kupában a Soproni Tigrisekkel került össze a Széchenyi Egyetem-Győri KC. A továbbjutás egy mérkőzésen dől el, a találkozót Sopronban rendezik.

A bajnokság során a felnőttek az egyetem kiscsarnokában, az utánpótlás pedig a Jedlik-iskola tornacsarnokában játssza mérkőzéseit.


Felkészülési torna

A hétvégén a győri Jedlik-iskola tornacsarnokában LHB-kupa felkészülési tornát szervez a klub. Ezen a SMAFC és a Falco KC U20 lesz a Széchenyi Egyetem-Győri KC ellenfele. Szombaton este hat órakor a soproni, vasárnap délután háromtól pedig a szombathelyi együttes lesz a győriek ellenfele.hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egervári csalódott, Détári elégedett az egy ponttal

Már a megyei rangadó első félidejében kialakult a végeredmény. A soproni csapat szerezte meg a… Tovább olvasom