Kisalföld logö

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 10°C Még több cikk.

Hazaérkezett Törökországból az ETO

Labdarúgás - Csütörtökön este hazaérkezett a tíznapos törökországi edzőtáborozásból a Győri ETO FC. Kenyeres Imre edző szerint rendkívül hasznos napokat töltött Kemerben az együttes.
Egy isztambuli átszállást követően tegnap szerencsésen landolt Ferihegyen a Győri ETO FC-t Törökországból hazaszállító repülőgép. A zöld-fehérek pontosan tíz napot töltöttek edzőtáborban a csodálatos török Riviérán. Ugyan az időjárás nem mindig volt kegyes a futballistákhoz, az edzőtábor így is elérte célját. A gárda napi két edzés mellett négy felkészülési mérkőzést játszott erős ellenfelekkel.

Kenyeres Imre edző – aki természetesen Törökországban is részt vett a csapat felkészítésében – Egervári Sándor vezetőedzővel együtt „igazolt" Győrbe. Nem csoda, hiszen több mint egy évtizede dolgoznak közösen.

– Talán van olyan győri szurkoló, aki még nem ismeri a pályafutását. Beszélne kicsit erről? – kértük a szakvezetőt.

– Több éven keresztül az MTK különböző korosztályos csapatainál edzősködtem. Nagyon szerettem ott dolgozni, hiszen hálás feladat a fiatalokkal foglalkozni. Hosszú ideig voltam a klub ifjúsági csapatának az edzője, ami azért volt szerencsés, mert rendkívül tehetséges futballistákkal dolgoztam, akik aztán évente cserélődtek. Folyamatosan képezhettem magam, ez az időszak remek iskolának bizonyult számomra. Később aztán már Egervári Sándorral együtt irányítottuk a BVSC és az Érd munkáját. Ezután külön-külön külföldre kerültünk, aztán újra közösen jöttek a dunaújvárosi és az MTK-s sikerek, majd a Vasas csapata. Legutóbb pedig Kuvaitban dolgoztam, amíg meg nem jött a győriek ajánlata.

– Mi volt annyira vonzó ebben a felkérésben, amiért még a külföldi állását is otthagyta?

– Több minden is közrejátszott ebben. Egyrészt az engem ért szakmai élmények miatt vonzódtam a városhoz. Ezek közül az egyik, hogy amikor még edzőnek tanultam, Verebes József tréningjeire gyakran utaztam Győrbe. Aztán nem lehet elfelejteni azokat a fantasztikus hangulatú nemzetközi mérkőzéseket sem, amiket a Dunaújvárossal épp a zöld-fehérek stadionjában játszottunk. Tudtam, hogy hihetetlen nagy igény van Győrben a színvonalas futballra. Másrészt azt is tudtam, hogy itt van egy olyan tulajdonos, aki jó csapatot szeretne, s ehhez minden feltételt előteremt. Olyan környezet várt ránk, ahol komolyabb célokat lehet megfogalmazni.

Kenyeres Imre szerint sikeres volt a törökországi edzőtábor. Fotó: Sz. T.

– Milyen tapasztalatokat szerzett a Győrben töltött időszakból?

– Úgy látom, kivétel nélkül mindenki beállt a sorba. Ősszel hazai pályán veretlenek maradtunk, s voltak nagyon jó mérkőzéseink. Nagyszerű teljesítménnyel legyőztük a Fehérvárt, emberhátrányban vertük meg az Újpestet. Bíztunk is benne, hogy egyre többen lesznek a lelátón, s bár érezzük, hogy kezd helyreállni a közönség és a csapat között a bizalom, jó lenne, ha még többen buzdítanák tavasszal a fiúkat.

– A törökországi edzőtáborban nemcsak a pályán gyakorolhatott a társaság, a taktikai megbeszéléseken gyakorta kerültek elő különböző mérkőzések felvételei. Úgy tudjuk, hatalmas gyűjteménnyel rendelkezik.

– A televízió sok mérkőzést közvetít, ezeket csak rögzítenem kell. A saját találkozóinkkal kapcsolatban: más a kispadról látni, mint utólag, a tévében megnézni, kielemezni egy-egy összecsapást. Érdekesség, hogy egész más megvilágításba kerülhetnek a bekapott gólok, ha például egymás után nézzük meg őket, s látjuk ugyanazt az elkövetett hibát. Tapasztalatom szerint igénylik is a játékosok, hogy különböző helyzeteket visszanézzünk.

– Mit gondol, Győrben is hasonlóan sikeres lesz Egervári Sándorral, mint Dunaújvárosban vagy az MTK-nál?

– Nyilván nem dolgoznánk együtt, ha ez a dolog nem működne. Talán álszerénység nélkül kijelenthetem, egyetlen időszaktól eltekintve sikeres volt az eddigi együttműködésünk. Miért ne lenne a mostani is az? Bízom benne, hogy Győrben is minden az elképzeléseink szerint alakul majd.
Ma délután négy órakor a stadionban szurkolói ankétot tartanak, amelyen a szakvezetés mellett több játékos is részt vesz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bajzát bizakodó a műtétje után

Labdarúgás - Megműtötték Bajzát Pétert, a Győri ETO FC támadóját. Pénteken már hazamehet a… Tovább olvasom