Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 2°C Még több cikk.

Hazaérkezett Kammerer

Hazaérkezett háromhetes portugáliai edzőtáborozásáról az olimpiai bajnok kajakos, Kammerer Zoltán.

Kammerer Zoltán
A Győri VSE sztárja hétfőtől már a dunavarsányi edzőtáborban készül. „ Három hétig ideális körülmények között készültünk: a szálláshelyünk egy nagy gyár főépületéből átalakított négycsillagos hotelben volt a tengerparton – mondta Kammerer Zoltán. – A szálló halljában korlenyomatként egy hatalmas kazán állt, ám úgy vettük észre, az ajtón kívül mi magunk jelentettük a látványosságot a zömmel öregek lakta Portimao váro- sában.

A hotel melletti kisvendéglő tulajdonosa például, miután megtudta, hogy Storcz Botonddal és Horváth Gáborral egyetemben olimpiai bajnokok vagyunk, autogramot kért a számlánkra, lefényképezett minket, s mindezt – másnapra bekeretezve – kitette a falra. Előttünk csak egy híresség járt arra az elmúlt harminc évben: egy sárgulóban lévő aláírt cech és egy fotó alapján Boy George fordult meg egyszer az étkezdében."

A helyi társadalmi életben való megmerítkezés mellett az edzésekre is bőven jutott idő: „Az óceánba torkolló, harminc kilométer hosszú csatornán edzettünk naponta kétszer. Az első két hétben hosszabb távokon kajakoztunk, míg az utolsó héten időre evezéseket is vezényelt nekünk edzőnk, Sári Nándor, jóllehet, egyelőre nem versenytávokon."
Kammerer továbbra is a négyesbéli helytállást tartja a legfontosabbnak, szíve szerint Pekingig át sem adná az ezres csapathajóban a vezérevezős helyét: „Már 1999 óta én vagyok a négyes stroke-ja és leghamarabb a pekingi olimpia után lehet szó az őrségváltásról.

Természetesen más számokban állok majd rajthoz a hazai versenyeken, mert a válogatási elvek alapján az egyesben és párosban nyújtott teljesítmény alapján lehet a négyesbe bekerülni. Hiába készül ez évtől a csapatunktól külön a negyedik tag, Vereckei Ákos, májustól biztosan tartunk majd közös csapathajós tréningeket az olimpiai bajnok négyessel. Előre gondolkozunk s cselekszünk, mert úgy érezzük, nem lenne szerencsés, hogy ha a második válogató után, a kapitány által összeállítandó egység tagjaiként – három héttel az EB előtt – ülnénk először össze. Láthatja, mi bízunk magunkban, s máris mindnyájan úgy gondoljuk, benne leszünk Angyal Zoltán csapatában."

Sári Nándor legénysége a júniusi válogatókig Dunavarsányban készül, ahová „Kamera" a portugáliai alapozó kilométergyűjtés fáradalmait kipihenve, a Domino-Honvéd Hajógyári-szigeten található vízitelepéről a nyílt Dunán végigevezve vitte le kajakját az edzőtáborba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alonso idei második sikere

Fernando Alonso nyerte az 56.  Forma–1-es világbajnokság harmadik futamát, a Bahreini… Tovább olvasom