Kisalföld logö

2018. 09. 19. szerda - Vilhelmina 13°C | 27°C Még több cikk.

Havannával a válogatottban

A győri Integrál Lovas Klub versenyzői sorában Pirik Zsolt díjugrató a klub Havanna nevű lovával elérte, hogy biztos helye van a magyar válogatottban, s a budapesti Világkupa után a zágrábi és az athéni VK-versenyen is ott lehet.

Pirik Zsolt és lova az akadály fölött.
Pirik Zsolt, a győri Integrál LK versenyzője kis túlzással elmondhatja magáról, hogy eddigi élete felét nyeregben töltötte. A most 26 éves díjugrató ugyanis 13 éves kora óta lovagol. Előbb csak az édesapja által a komáromi magánistállóban nevelt lovakat nyergelte ikertestvérével, Pirik Józseffel együtt, de az ifjúsági korosztályba érve már versenyszerűen lovagoltak. Középiskolás bajnoki címet szereztek, s az athéni ifjúsági Európa-bajnokságon is szerepeltek. Első edzőjük a nemrég elhunyt dr. Bartha László volt.

Zsolt számára az igazi kiugrást az jelentette, hogy immár két éve átigazolt Győrbe, az Integrál Lovas Klubhoz.

Igaz, hogy most edző nélkül dolgozik, viszont a sportpályafutása gyors ívben fejlődött azóta. A nagy fordulatot az hozta, hogy Burucs Balázs szövetségi kapitány meghívta a keretbe. Budapesten a négycsillagos Világkupa-viadalon, igen erős nemzetközi mezőnyben volt alkalma a bizonyításra.

Havanna, a klub 10 éves lova remekül szerepelt ezen a versenyen, hiszen az első napon rendezett Budapest Nagydíjon a tizedik, másnap pedig a Világkupa-fordulón a nyolcadik helyen végeztek. Mindenkinek, a szövetség szakembereinek is a dicséretét váltották ki ezzel az eredménnyel. Pirik Zsolt szerint folyamatos, következetes munkával Havanna még sokkal szebb teljesítményekre lesz képes, számítások szerint jövőre érheti el csúcsformáját.

Közben Zsolt szorgalmasan dolgozik az utánpótlás lóval, az Integrál nevű, 7 éves ménnel is. Nagyon bízik benne, hiszen az elmúlt fél év alatt sokat fejlődött ez a ló is.

A válogatott tagjaként a most már győrinek számító díjugratóra rövid időn belül két nagy nemzetközi verseny vár, a zágrábi, majd az athéni Világkupa-forduló. Ezenkívül a jövő hónap elején Kiskunházán rendezik az országos bajnoki döntőt, amelyen a megyei csapat tagjaként és egyéni indulóként is érdekelt. Távlati tervei és célkitűzései között fő helyet foglal el, hogy Európa-bajnokságon szerepelhessen, méghozzá minél szebb eredménnyel.

Magyar Tamás, az Integrál Lovas Klub vezetője szerint a válogatott Pirik Zsolt Havanna nyergében még sok szép teljesítményt érhet el a klub színeiben. Hasznára válik, hogy fél évet Németországban töltött, lovaglásán meg is látszik a német iskola kedvező hatása.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A lényeg mindenekfelett a győzelem

Végre gólt rúgott és győzött a Győri ETO FC. Ennek ellenére mégsem lehet teljesen elégedett Varga… Tovább olvasom