Kisalföld logö

2018. 09. 20. csütörtök - Friderika 15°C | 26°C Még több cikk.

Hatvanötmillió a felújításokra

Nagy nap volt a pénteki a győri tömegsport életében. Ekkor adták át ugyanis hivatalosan az október végi szélvihar által megrongálódott Adyvárosi Sportcentrumot és az árvíz sújtotta vízisportcentrumot.
Balogh József polgármester és Molnár Péter városi sportigazgató előbb a Grabo-sátorként ismert létesítményt adta át. Az amatőr sportolók egyik szentélyeként is nyilvántartott épület 1981-ben épült, de a város tulajdonába csak 1998 elején került. Az idők folyamán a sportcentrum megérett a felújításra, melyet végül a kényszer jócskán meggyorsított. Az októberi erős szél beszakította a tetőszerkezetet, s ennek kijavítása történt meg az elmúlt időszakban. A Graboplan kft. által végzett munka során kétrétegű borítás került a tetőszerkezetre. Ez olyan szempontból jelentős, hogy a téli időszakban korábban a pára lecsapódott a küzdőtérre és ott megfagyott, ezzel igencsak baleset- és sérülésveszélyessé vált.
A felújítás 25 millió forintba került, de ezzel nem fejeződött be a csarnok állagának javítása, mert a közismerten nagyon hideg épület nyílászáróinak cseréje és a fűtés megoldása még várat magára.

A vízisportcentrum idén két árvízzel nézett szembe, és megsínylette a rekordméretű áradást. Értelemszerűen a helyreállítást úgy kellett elvégezni, hogy az a későbbiekben nagyobb ellenállást tanúsítson a természeti katasztrófákkal szemben. Emellett pedig a mozgássérültek számára is elkészült az akadálymentesítés, így egy minden elemében megújult uszodát vehetnek birtokukba a látogatók.
A felújítás költségei itt valamivel több mint negyvenmillió forintra rúgnak, mert az akadálymentesítés – egy speciális lift és az öltöző, valamint a vizesblokk kialakítása – hét és fél millió forintba került, míg az épület
33 millió forintból szépült meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Viták, perek, milliók

Nem egy, hanem több beadvány is érkezett a bírósághoz, amelyben az ETO FC Kft. felszámolását… Tovább olvasom