Kisalföld logö

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 9°C | 24°C Még több cikk.

Hátul vesztettük el: Magyarország-Hollandia 1-4

Védelmi hibákból kaptuk a góljainkat, a hollandok pedig könyörtelenek voltak, ha helyzetkihasználásról volt szó.

Magyarország - Hollandia 1-4 (1-2)
Világbajnoki selejtező mérkőzés, Budapest, Puskás Ferenc Stadion
V..: C. Proenca - assz.: Bertino, Triago (portugálok)

Magyarország
: Bogdán - Lipták, Vanczák, Juhász, Priskin, Elek (Gyurcsó), Dzsudzsák, Varga, Gera (Németh), Koman (Hajnal), Korcsmár. Szöv. k.: Egervári Sándor
Hollandia: Stekelenburg - Rhijn, Vlaar, Martins Indi (Mathijsen), Willems, Clasie, Narsingh, Strootman (Maher), van Persie (Huntelaar), Sneijder, Lens. Szöv. k.: Louis van Gaal.

Gsz.: Dzsudzsák (6. büntetőből), ill. Lens (3. és 54.), Martins Indi (19.), Huntelaar (75.)
Sárga lap: Korcsmár (18.), Dzsudzsák (3.), ill. Clasie (6.),

Az első félidei támadójátékunkból sok nem maradt a második 45 percre, védelmi megingás sajnos annál több volt. Összességében megérdemelten nyertek a hollandok 4-1-re.

90+3. perc - Még egy holland helyzet kimarad a végén egy szabadrúgás után.

90+1. perc - Huntelaar maradt egyedül Bogdánnal szemben, ám a Schalke csatára ezúttal csak az oldalhálót találta el.

90. perc - Három percet hosszabbít Proenca.

88. perc - Egy szöglet után visszalőtt labdát Hajnal remekül vette át és tartotta benn a labdát az alapvonal előtt, aztán csúnyán elrúgta azt a kapu fölött.

85. perc - Maher egyik első megmozdulása máris bekerül a jegyzőkönyvbe: sárgát kapott az utolsóként pályára lépő holland.

78. perc - Strootman helyére érkezett Maher. A holland drukkerek kissé szomorúak, ők inkább Kuytöt várták. De szomorúak lesznek a magyar szurkolók is, mivel Szalait követelték a pályára, de Egervári inkább Németh Krisztiánt cseréli be, méghozzá Gera helyére.

75. perc - Gyorsan elvégzett holland szabadrúgás után tisztán ugrott ki a totojázó magyar védők közül Huntelaar és Lens, utóbbi előbbinek passzolt, előbbi meg a magyar kapuba. 1-4

68. perc - Gyurcsó ment el szépen Willems mellett, ám beadását tisztázni tudták Hajnal elől.

66. perc - Priskin fordult le remekül a védőjéről és lőtt kapura - kár, hogy mindezt leshelyzet után.

64. perc - Sneijder távoli lövését Bogdán tolta kapufára. Martins Indi helyére Mathijsen érkezett.

62. perc - A harmadik gólnál hibázó Elek helyére Gyurcsó Ádám érkezett.

59. perc - Hajnal kapáslövése egy hollandot is érve a kapufa mellett a háló tetejére pattant.

58. perc - Hatalmas magyar helyzet maradt ki: Gera-Varga-Hajnal összjáték után Priskin lőhetett kapura, de Stekelenburg védeni tudott.

56. perc - Ígéretes szögből rúghatott szabadot Dzsudzsák a kaputól 24 méterre, ám a csavarodó lövésbe belefejelt a sorfal bal széle.

54. perc - Bődületes védelmi hiba: Sneijder előreívelt lövésébe Elek úgy fejelt bele, hogy a labda épp az egyedül érkező Lens elé került, aki könnyedén emelt az elvetődő Bogdán felett a kapuba. 1-3

51. perc - Elek tűzte kapura a labdát a tizenhatos bal sarkáról, Stekelenburg csak másodjára fogta a lapos, erős löketet.

50. perc - Kapkodással kezdődik a második félidő - és ez igaz mindkét oldalra.

46. perc - Hajnal a pályán a második féldiőben Koman helyett. Robin van Persie-t Klaas Jan Huntelaar váltja. A félidőben kiderült, hogy az eredetileg nevezett Robben helyett azért Lens kezdett, mert a Bayern csatára megsérült bemelegítés közben.

Az első 45. percben mutatott játék alapján a magyar csapat nem játszik alárendelt szerepet az Oranje ellen, más kérdés, hogy a védelmünk ezúttal is messze a leggyengébb pontunk, s sok hiba már biztosan nem fér bele Bogdán Ádám kapuja előtt.

45+1. perc
- Kezezésgyanús helyzet alakult ki a holland kapu előtt az első félidő utolsó perceiben, de a portugál bíró sípja most sem jelzett büntetőt. Vége az első játékrésznek. 

45. perc - Dzsudzsák rúghatott szabadot 23-24 méterről - ezt megelőzően egyébként a hollandok sípszó után elrúgták a labdát, de most nem került elő a sárga lap -, de az ügyesen helyezett labda nem lepte meg Stekelenburgot. 

42. perc - Koman került földre a holland 16-oson belül, ami a sajtópáholyban egyes kollégák szerint lerántás volt. S viszont biztos, hogy a portugál nem akart még egy 11-est befújni, így jobb híján maradt a füttyszó. 

39. perc - Van Persie csinált bohócot a magyar védelemből: rossz volt nézni, ahogy játszi könnyedséggel cselezgetett a 16-os vonalán a magyar védők között. Szerencsére az Arsenal sztárja túl bonyolította a helyzetet.

37. perc - Egy lefújt szabálytalankodás után Dzsudzsák dühből elrúgta a labdát, mire a portugál bíró zsebéből előkerült a sárga. Elég buta hiba volt ez. 

35. perc - Dzsudzsák hozta magát helyzetbe a bal szélen - maradjunk annyiban, hogy ehhez szerencsésen is pattogott a labda -, de veszélyes lövésre már nem maradt ereje.

33. perc - Gera igyekezett Dzsudzsáknak ívelni a labdát: oktatófilmbe is elment volna, ahogy a holland védelem villámgyorsan visszazárt, s tisztázott. 

30. perc
- Juhász kapott jogos sárgát; a hollandok szabadrúgása ezúttal messze elkerülte a magyar kaput.

27. perc - Lens éles szögben szúrta rá a labdát a magyar kapura, de Bogdán biztosan hárított.

24. perc - Gera kapott ígéretes helyzetben labdát, ám csapatkapitányunk lesre futott a holland kapu előtt. 

22. perc - A második bekapott gól után pár percre a kapujukhoz szögeztük az Oranjét, s bizony pár kellemetlen pillanatot nekik is át kellett élniük.

20. perc - Levegőben egyelőre borzasztó gyengék vagyunk hátul: fejjátékban simán vernek bennünket a hollandok, ebből született a második vendéggól is. 

19. perc - Sneijder szabadrúgása után Martins Indi csúsztatott a hosszúba - újra vezetnek a hollandok. 1-2. 

18. perc -
Korcsmár Zsolt kapott sárgát Lens buktatásáért; a Robbent helyettesítő támadóval egyelőre meggyűlik a bajunk.

15. perc - Bogdánnak kellett tisztáznia a 16-oson kívül: a magyar kapusnak épphogy sikerült kirúgni a labdát a PSV fiatal támadója, Narsingh elől.

12. perc - A két gyors gólt követően kicsit lelassult a játék: a hollandok birtokolják többet a labdát, de a magyar csapat egyelőre jól védekezik, s gyors kontrákra próbál építeni.

8. perc - Sneijder szabadrúgása a magyar sorfalat találta telibe 18 méterről.

6. perc - Az első magyar támadás után 11-est kapunk. A büntető jogos: Clasie buktatta Gerát, a hollandnak ezért egy sárgát is kiosztott a portugál bíró. A büntetőt Dzsudzsák hidevérrel lőtte be, egyenlítettünk! 1-1. 

Dzsudzsák gólöröme.

3. perc - Hidegzuhany: vezetnek a hollandok. Narsingh és Van Persie kényszerítőzött remekül, majd Lens könnyedén fejelt a magyar kapuba. Hát, nem ilyen rajtról álmodtunk, az biztos. 0-1. 

2. perc
- Van Persie indult meg nagy sebességgel a magyar kapu felé, de Bogdán biztosan hárította az Oranje első támadását.

1. perc - A magyar válogatott kezdte a vb-selejtezőt.

Az MTI felvételei.


20 óra 26 perc - A csapatok kivonultak a Puskás-stadion gyepére, hamarosan kezdődnek a himnuszok.

A szurkolók az eddigi magyar vb-szereplések dátumait összegyűjtő, hatalmas transzparenssel fogadták csapatunkat, melynek végén természetesen a 2014-es brazíliai vb-logója is helyet kapott.

20 óra 18 perc - Bő 10 perc múlva kezdődik a várva várt mérkőzés. A sajtópáholy feletti VIP-részlegbe már megérkezett Orbán Viktor miniszterelnök, aki eddig főleg Csányi Sándor MLSZ-elnökkel és Mezey Györggyel beszélgetett, de a díszpáholyban foglal helyet például Kuncze Gábor, az egykori SZDSZ egykori elnöke.

Közben felcsendült a válogatott új indulója, az LGT régi klasszikusa, a "Miénk itt a tér" a Puskás-stadionban. Presserék dala szenzációs, más kérdés, hogy fociindulónak megállja-e a helyét - utóbbiról azért akadnak kétségeink.

19 óra 37 perc - A Puskás-stadionban Madonnát a Guns N' Roses váltja fel, és még épp csak elkezdtek szállingózni a nézők. A hollandok szektora áll telítettségben a legjobban jelenleg. Közben megkaptuk a hivatalos összeállítást a kezdőcsapatokról.

14 óra 42 perc - Előzetes

Szalai Ádám: - Kevesebb helyzetünk lesz, mint Andorra ellen, kevesebb gólt is fogunk rúgni. A legfontosabb, hogy azok a játékosok, akik a pályán lesznek, életük egyik legjobb teljesítményét nyújtsák. Ha ez egy kis szerencsével is párosul, akkor érhetünk el bravúrt Hollandia ellen. Ellenfelünk jobb nálunk, ezt nem szégyen kimondani, elég, ha megnézzük a két csapat keretét, de ez nem jelenti azt, hogy ne lenne esélyünk a mérkőzésen.

Dzsudzsák Balázs: - A hollandoknak is vannak gyengébb pontjaik, emellett csapatépítésben és mentálisan mi jelenleg előrébb tartunk náluk. Meg kell halnunk a pályán, s ha így lesz, tisztességes eredménnyel zárjuk a mérkőzést. Nem tartunk még ott, mint a hollandok, de azt már elértük, hogy bravúrt tudjunk elérni bárki ellen, és anélkül, hogy túlzottan optimista lennék, úgy gondolom, van esély a meglepetésre.


Dzsudzsák 2010-ben vezetést szerzett az Oranje ellen Hollandiában, de végül simán elvesztettük a mérkőzést.
Dzsudzsák 2010-ben vezetést szerzett az Oranje ellen Hollandiában, de végül simán elvesztettük a mérkőzést.

Korcsmár Zsolt: - Ha csak a neveket nézzük, arra a következtetésre juthatunk, hogy gyengült a holland válogatott, de az új játékosokat sem véletlenül válogatták be. Az a cél, hogy kihasználjuk a gyengeségeiket, jó védekezésből, labdaszerzésekkel lehet esélyünk a gólszerzésekre.

Németh Krisztián: - A holland védelembe bekerült játékosok egytől egyig jó képességű futballisták, de többnyire fiatalokról van szó, akikben még benne lehet a hiba lehetősége. Szerintem a hollandok tudják, hogy nem lesz könnyű dolguk, ezért aligha fogják félvállról venni a meccset.

Gera Zoltán: - Zártan, fegyelmezetten kell védekeznünk, és ki kell használnunk az adódó lehetőségeket. Kiváló játékosok ellen játszunk, ezért a tudásunk legjavára van szükség a pontszerzéshez. Szeretném, ha hasonló lehetőségeink lennének a gólszerzésre, mint a tavalyi, amszterdami mérkőzésen, de valószínűleg nem fognak sok helyet adni a támadóinknak, ezért minden adódó esélyt ki kell használni.

Hajnal Tamás: - Az elemzésekből az látszik, hogy vannak olyan helyei a pályának, ahol a hollandok nem tudják jól megszervezni a védekezésüket. A támadóik nem szeretnek visszafelé játszani, nyitva maradhatnak területek, nekünk ezeket kell bejátszanunk, hogy helyzeteket tudjunk kialakítani.

Bogdán Ádám: - Remélem, minél kevesebb dolgom lesz, mert ez azt jelentené, hogy csapat szinten jól oldjuk meg a védekezési feladatokat. Világklasszis játékosok szerepelnek a holland támadósorban, ezért valószínűleg többször is eljutnak majd helyzetekig. Igyekeztem maximálisan felkészülni a holland játékosokból, bízom benne, hogy jó döntéseket hozok a mérkőzésen. Van Persie ellen, a Bolton színeiben, legutóbb gólnélküli döntetlent játszottam, hasonló eredménnyel most is elégedett lennék, főleg ami a kapott gólok számát illeti.

(Interjúk forrása: mlsz.hu)

A múlt: ide kattintva olvashatnak összefoglalót a magyar-holland párharcról.
 

Olvasóink írták

34 hozzászólás
12
 • 34. fortuna54 2012. szeptember 17. 21:49
  „Öröm volt nézni a balázs atlétás mutatványát a tizenegyes értékesitése után.Már félö volt,hogy kiugrik a stadionbol.”
 • 33. junipoli 2012. szeptember 16. 05:46
  „Ezt a meccset ezúttal sajnos már a kezdés előtt elveszítettük, de nem kell még ezt a csapatot leírni.
  Egervári sajnos elég nehéz helyzetben volt, kapkodott, hibázott.
  Először is csapat és játék híján nem állt rendelkezésére néhány fontos ember - Lázár, Buzsáki, Rudolf.
  Husztival kapcsolatban meg sajnos tart a hiszti.
  Nem vette be a keretbe Kádárt és Tőzsért. Előbbi balhátvédként, utóbbi védekező középpályásként tehetett volna szolgálatot. Kulcsár meg nyugodtan játszhatott volna a helyén. Ehelyett a még formán kívüli Liptákot és Eleket erőltette.
  Csatárposzton sem értettem, miért nem Szalai játszik (bár ő sincs formában).
  Szerintem a játékosok érezték, hogy ez nem lesz így jó, és ettől voltak idegesek - de nehéz ezt az edzőnek megmondani.
  Ha ezt a meccset sikerül a helyére tenni, és menni kell tovább - nincs még veszve semmi.”
 • 32. dünnyögő 2012. szeptember 12. 20:28
  „Még hogy hátul vesztettük el?!
  A gólokat elől kell rúgni.
  Mindegy milyen jól védekeznek hátul, ha nem rúgnak gólokat az ellenfél kapujába, csak veszíthetnek.
  Még rosszabb, ha a védekezés sem megy.”
 • 31. bellotto 2012. szeptember 12. 17:00
  „Sajnos Puskástól csak az életvitelt tanulták meg ezek a focibohócok. Erkölcsileg, emberileg semmik. Teljesítmény nélkül, bentley, ferrari, bmv, esténként kóma, hajnalig tivornya. 47 ből lehet élni, ez a foci annyit is ér, egy fillért sem adnék nekik. Kitűzni a célt és ha meg van akkor jöhetnek a prémiumok, addig az említett 47 ezer. Nme az edzőt kell bántani, volt itt már Matteus is Coeman is jobbak voltunk? Azt a zseléhuszár bandát kell elzavarni”
 • 30. dacista 2012. szeptember 12. 13:34
  „Miért a sok panasz? A magyar foci remek, a hétről-hétre tömött lelátójú stadionok befogadóképessége nyilván kicsi, mert 60 milliárdért új stadionokat kell építen. Nyilván kiváló játékosaink vannak, ha 60 milliós autón száguldoznak. Nagy vezérünk imádja a focit, minden támogatást megad ennek a remek magyar labdarúgásnak. Csapataink ott vannak az európai élmezőnyben, futtbalistáinkért versenyeznek a külföldi klubok, viszik őket külföldre ezért van, hogy itthon 8-9 külföldi játszik a "hazai" csapatokban.
  A játékosok nem kapnak megfelelő juttatást, már régen is megmondták Puskásék, kis-pénz, kis foci. Pedig Ők nem is tudtak olyan jól focizni, mint a maiak. Tessék végre megfizetni ezeket a csúcslabdarúgókat! Tanuljanak az emberek végre tőlük erkölcsöt, hogyan kell bundázással, fogadási csalásokkal felpörgetni a gazdaságot. Nem véletlen, hogy a futtbalra többszörös pénzt költenek, mint a többi sportágra együttvégre, elvégre azok csak olimpiai, világ és európabajnokokat nevelnek, a futtbal pedig???”
 • 29. dödike 2012. szeptember 12. 09:59
  „És ezeknek új stadionokat adófizetői pénzekből? A meccs egy gyalázat volt,még akkor is ha a riporter rózsaszínben látta.Hollandia-Magyar pávatánc 4-1.”
 • 28. ATXadmin 2012. szeptember 12. 09:53
  „és ezért még pénzt is kapnak....ha valamelyikünk így dolgozna ahogy ezek "fociznak" futkároznak a pályán holnap már nem kellene melóba menni......
  ezeknek kellene teljesítményarányos bérezés!!!!!ha nyernek van fizu ha nem nincs!
  De lehet csak ösztönözni kellene őket ha nem rúgsz gólt levágjuk az egyik lábujját de az egész csapatnak és így tovább..........”
 • 27. elemér 2012. szeptember 12. 09:34
  „Nemkell izgulni, nem ez a világ vége, modta rákosi a csapatnak miután elvesztették a v.b.-t.”
 • 26. sziszka69 2012. szeptember 12. 09:27
  „A béna magyar focistáknál már csak ez az idióta kommentátor volt bénább!Lövése sincs a fociról!!!!”
 • 25. sziszka69 2012. szeptember 12. 09:27
  „A béna magyar focistáknál már csak ez az idióta kommentátor volt bénább!Lövése sincs a fociról!!!!”
 • 24. okostojas007 2012. szeptember 12. 08:28
  „akkor most megszakítjuk diplomáciai kapcsolatunkat hollandiával ?????????
  megalázták nemzeti vezetőnk nemzeti érzelmeit ...
  ( az államosított RÁBA MVG - ben már a kávéautomata is nemzeti kávégép ...ha nem látom nem hiszem )
  még szerncse hogy az utolsó percekben nem kaptunk + kettőt ....
  mert mi lett volna egy esetleges 6 : 1 - nél - hadat üzenünk ?”
 • 23. Bo9903 2012. szeptember 12. 08:21
  „és még ezek focisták.... Magyarországon csak orbánviktátor szerint van futball.... sok hülye ízeltlábú, azt se tudják, hogy miért futkároznak a pályán! 10. hozzászóló a szívemből szólt!!!!”
 • 22. Scul 2012. szeptember 12. 08:16
  „Hagyni kéne már a fenébe ezt a magyar focit!!!!!Puskásból fognak élni még vagy 30 évig.Annyira szánalmas,és ciki!!!”
 • 21. mir 2012. szeptember 12. 08:11
  „Tegnap az volt a cím a meccs előtt, hogy a válogatott meglepetésre készül. Nos ez sikerült :)) A törökök sz..á verik idegenben ezt a válogatottat mert ők hollandiában csupán 2-0-ra kaptak ki.”
 • 20. mir 2012. szeptember 12. 08:09
  „Az a lényeg hogy Dzsudzsáknak van egy Bentleye a meccs után beleült aztán hazament.”
 • 19. fdrabin 2012. szeptember 12. 08:07
  „Az eredmény az egy dolog. Jobb csapattól ki lehet kapni. A szomorú az egészben, hogy semmit nem fejlődött ez a gárda. Ezzel van tele minden, hogy csapatot építünk és mennyire sokat fejlődtünk. Kb. 25 éve építjük és semmi előrelépés. Ezt bizonyították tegnap is a "fiúk". Szánalmas produkció volt.”
 • 18. ATXadmin 2012. szeptember 12. 07:56
  „ez most hír??az lenne a hír ha nyernénk és elérnénk valamit!!!!
  Védelmi hibákból kaptuk a góljainkat :)))) focizni sem tudnak ezért kaptak ki de ez megy már vagy 50éve Olyan hogy Magyar foci futball NINCS magyar labdakergetés az van; ezek túlfizetett IQ bajnokok inkább bányába velük ott talán még hasznukat is vennénk ...............”
 • 17. pancser 2012. szeptember 12. 07:27
  „Nemzeti válogatott? Mitől nemzeti, meg miért? Jól alvalagázták a nemzetit, itthon, tőlünk tanul Európa, a nagy szánkat megint betömték! Majd az IMF-et is megtanítjuk, meg bizony.”
 • 16. Jandex 2012. szeptember 12. 06:45
  „Szeretett vezíííírünk erre a "sportra" költ százmilliárdokat! Vajon miért nem lep meg?!”
 • 15. bellotto 2012. szeptember 12. 05:54
  „Nem gondolta senki hogy nyernek, azt sem hogy kijuthatnak bárhova is. Baj az ahogy elvérzünk mindig 40 éve 0 a focink. Foci akkor lesz ha végre elfeledjük Puskást és a 18 éves kölykök nem 15-20 millás fizetésért . luxus kocsival kurváznak az éjszakában. Ráadásul meg vannak sértve ha a kocsijukat mutatják, érzik hogy nincxs mögötte teljesítmány. Lásd: Hiradó, Szalay. El kell fogadni mi ennyit tudunk. Málta, Albánia, Luxenbug, észtország ellen van esélyünk, így bármely csoport 4-5 helyéért is dolgozni kell. Ingyen csak a luxuskocsi és a kurvajár, itt magyarisztánban.”
34 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

UEFA: több mint 112 millió forintot kaptak a magyar klubok

A legjobban fizetett magyar csapatként a Videoton 142 558 eurót kapott az Európai Labdarúgó… Tovább olvasom