Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

Hátrányból előnyt kovácsolnának

Az Uniqa-Euroleasing Sopron szerda este, a Vasas elleni mérkőzéssel kezdi meg szereplését a 2012/13-as női bajnokságban. A szezon kezdetén Török Zoltán ügyvezető beszélt az klub előtt álló évadról.
„A BSE után mi vagyunk a második legeredményesebb egyesület, már ami az aktív és az idén, a női bajnokságba nevezett csapatokat illeti – kezdte a soproni sportvezető. – Ma már azonban hiába is mondanám, hogy biztonsággal megterveztem a szezont és nem érhet bennünket baj anyagi téren, sajnos megváltozott körülöttünk a világ. A költségvetés állandó elemzésére, rendkívüli takarékosságra és azonnali reagálásra van szükség, ha talpon akarunk maradni. A most rajtoló szezon kezdetére utolértük önmagunkat, újra versenyben vagyunk."

A klub rendezett háttérrel vághat neki a bajnokságnak.„Névadó szponzorunk hűségesen kitartott mellettünk. A tavalyi sokkot kiheverve, veszteségeinket kiegyenlítettük, az idei évben valamennyi kötelezettségünket teljesítettük. Igaz, vannak restanciáink prémiumok tekintetében, de bízom benne, hogy a tulajdonosi kör segítségével – ahogy eddig is – egyhangú és közös döntések eredményeképpen ezt a pénzügyi problémát is megoldjuk. Sokat jelent, hogy Sopron támogatását is magunk mögött tudhatjuk."

Török Zoltán: a csapatunk fele saját nevelésű játékosokból áll.
Török Zoltán: a csapatunk fele saját nevelésű játékosokból áll.


A csapatban kevés a nemzetközi szinten rutinos játékos, ez azonban nem biztos, hogy hátrány lesz az ügyvezető szerint.

„Hihetetlen kimondani, hogy a csapatunk fele saját nevelésű játékosokból áll. Persze, ők még nem az igazi nagy csapat. A Soproni Darazsak Akadémiája tehát az egyik olyan erő, ami garancia a jövőnkre. Az idei látszólag egy nagyon sebezhető gárda, hiszen kevés Euroliga-rutinnal rendelkező játékosunk van. Azonban úgy érzem, hogy az előny-hátrány elv – amit Székely Norbert vezetőedzővel oly sokszor hangoztatunk egymás között – még egyszer a javunkra szólhat. Az alapcsapatunk tekintetében ezúttal nem kötöttünk kompromisszumokat. Azt is érdemes megemlíteni, hogy 2003-ban épp egy hasonló szituációban került Honti Kata, Zsovár Orsi, Horváth Zsuzsi vagy Vajda Anna a keretbe. Szóval, nem biztos, hogy épp az idén, de az idei, hátrányosnak tűnő helyzetből fogunk majd profitálni. Ami a konkrét versenyt illeti: a győri egy fiatal klub és fiatal csapat. Óriási fejtörést okoz nekünk, mert szinte a semmiből építkeztek rendkívül hatékonyan. Nagyon komoly gazdasági erőtér húzódik meg mögöttük, amellyel a pillanatnyi versenyzés – a háttérben – öngyilkossággal érne fel. A felkészülés során lejátszott mérkőzéseink azonban egyértelműen arról győztek meg, hogy a pályán bizony nem minden a pénz."

Az ügyvezető ismét egy eredményes időszakban bizakodik.
„Azt szeretném, hogy az idén elkerüljenek bennünket a sérülések és a váratlan pénzügyi helyzetek, ebben az esetben pedig akár még meglepetést is okozhatunk. Azt remélem, hogy közönségünk azon része, aki kitart, egy nagyon szerethető csapatot fog az idén látni. Egy olyat, amiért soproniként érdemes lelkesedni. Cél konkrétan a bajnoki döntő, a Magyar Kupa-döntő és a klub történelmének századik győzelme az Euroligában."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győriként játszana ismét az élvonalban

A nyáron az NB I/B-s Széchenyi ESE a sokszoros válogatott Rosta Miklóssal erősített. A rutinos… Tovább olvasom