Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 2°C Még több cikk.

Hátrányban, hősiesen harcolva szerzett pontot a Sopron

magyar labdarúgás - A csapatkapitányi karszalagot viselő Pintér Zoltán vezetésével futott ki – rekkenő hőségben – a szezonnyitó találkozóra Kaposvárott az FC Sopron.

Détári Lajos fiai nyugodtan, a középpályán pontos passzokkal járatva a labdát kezdték a mérkőzést, így hiába próbált, nem tudott mezőnyfölényt kialakítani a Kaposvár. A 7. percben aztán Giura keményen ütközött Szakály Dénessel, a soproniak bal hátvédje a labdát biztosan eltalálta, az ütközés után ellenfele lent maradt a földön, Solymosi játékvezető pedig – talán túl szigorúan – kiállította a soproniak légiósát. Ezt követően Ködöböcz került a védelem bal oldalára, Birtalan pedig visszahúzódott a középpályára, így Sira maradt az egyedüli támadó. Emberhátrányban is folytatta a kultúrált, nyugodt, pontos összjátékra épülő futballját a soproni csapat, a hazaiak két csatárukat Oláht és Alvest próbálták kiugratni – kevés sikerrel. Az első igazán veszélyes jelenet a kaposvári kapu előtt adódott.

A 27. percben Sifter huszonöt méteres, remekül kapura nyesett szabadrúgása után Milinte bravúrral ütötte szögletre a bal felső sarokra tartó labdát. A 34. percben veszélyeztetett először a Kaposvár. Pintér Attila játszotta magát tisztára a 16-os bal oldali sarkánál, ám lapos, közére tartó labdájának hárítása nem okozott gondot Vargának. Az ellenakcióból megszerezte a vezetést a Sopron. Farkas ugratta ki pontos labdával a jobb szélen előretörő Sirát, a soproni csatár könnyedén lefutotta Petrókot, a 16-oson belülre vezette a labdát, tizennégy méterről a jobbösszekötő helyéről lövésre szánta el magát, labdájába a kétségbeesetten visszafutó Petrók még belelépett, a labda pedig így a jobbra vetődő Milinte mellett a kapu bal alsó sarkába csorgott. 0–1.

A félidő végén beszorult ugyan a vendég csapat, ám a kaposváriak képtelenek voltak a jól záró soproni védelem mögé kerülni, – persze ehhez kellett a középpályán futballozó soproni játékosok hatalmas munkája is.

Erőteljes, lendületes rohamokkal kezdte a második félidőt a Kaposvár, ám egy ügyes ellenakció végén mégis, ha Dancs Roland kicsit határozottabb, erőszakosabb, növelhette volna előnyét a Sopron. Az eltékozolt lehetőséget gyorsan góllal büntette a Kaposvár. Az 55. percben Oláh ugratta ki a balösszekötő helyén kilépő Szakály Pétert, aki tizennégy méterről Farkas szorításában ballal a rövid felső sarokba lőtt. 1–1.

A gól újabb lendületet adott a hazai csapatnak, beszorult a Sopron, és ekkor bizony több helyzetet is kialakítottak a kaposváriak, – jól jött a félidő közepén a kis víz szünet Détári Lajos hosszú ideje emberhátrányban futballozó együttesének. Átmenetileg ki is jött a szorításból a Sopron, amelynél Détári Lajos kettős cserével próbált frissíteni. Az utolsó bő húsz percet alaposan megnyomta a Rákóczi. Volt, hogy Varga védett bravúrral, máskor pedig a hazai támadók céloztak pontatlanul. A másik oldalon egy ügyes Pintér-hullám összjáték végén a soproni cserejátékos lövésénél, a hazai kapusnak, Milintének kellett bravúrral védeni. A 89. percben a csapatához hasonlóan, a mérkőzésben magát hihetetlen lelkesedéssel beleélő Détári Lajost, Solymosi játékvezető elküldte a kispadról.

A hosszabbításban egymást követték a bravúrok Varga kapus részéről, így a korán emberhátrányba kerülő soproni csapat hősiesen harcolva, egy kitűnően felkészített Kaposvár otthonában, igen értékes pontszerzéssel kezdte a szezont. És amire elég rég volt példa a soproni csapatnál, a lefújás után a Kaposvárra elutazó, mintegy félszáz vendég-drukker magához rendelte kedvenceit és nagy nagy tapssal jutalmazta őket a hősies helytállásért, a helyenkénti jó játékért.

Prukner László: – Nehéz egy ilyen mérkőzés után okos dolgokat mondani, tehetetlen düh van bennem. Szúrkolóink többsége azt gondolta, könnyű meccs lesz, mivel a Sopron nem egy összeszokott csapat. Azonban ettől óva intettem mindenkit, mivel az ilyen csapatok ellen nagyon nehéz felkészülni. A soproni gól előtt nagyot hibáztunk, s az első félidőben azután, hogy emberelőnybe kerültünk, nem tudtuk azt játszani, amit ilyenkor kellett volna. Szünet után már jól futballoztunk, ahogy fáradt az emberhátrányban lévő Sopron, úgy alakítottunk egyre ki több és több helyzetet, de most csak ennyire futotta.

Détári Lajos: – Az eredménnyel elégedett vagyok, szinte végig ebben a hőségben, tíz emberrel játszva pontot szerezni egy nagyon jó Kaposvárral szemben az igen szép teljesítmény. Nem tudom, volt e már arra példa, hogy egy egyébként szabályos szerelés után a negyedik játékvezető javaslatára állítanak ki egy játékost. Megtörni azonban sem engem, sem a csapatomat nem tör meg senki.

Kaposvár

Milinte, Mező (Grúz, 58.), Zahorecz, Petrók, Pintér A., Maróti, Szakály D. (Bozovic, 69.), Vasiljevic, Szakály P., Alves, Oláh
edző: Prukner László
gól: Szakály P. (55.)

 

 

 

 

Sopron

Varga Z., Fehér Z., Farkas A., Cosmin, Sifter, Dancs (Gyömbér, 57.), Pintér Z., Ködöböcz, Dlusztus (Freud, 57.), Sira (Csontos, 80.), Birtalan
edző: Détári Lajos
gól: Sira (34.)
sárga lap: Dlusztus (49.), Ködöböcz (58.), Fehér Z. (64.), Varga Z. (81.)
piros lap: Cosmin (7.)

 

 

 

 Vasárnapi Kisalföld

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyirmót–ETO FC döntő az U19-ben

Labdarúgás - A rekkenő hőség nehéz feladat elé állította a szervezőket és a csapatokat is a Hungary Cupon, amelyet kilenc ország 85 csapatával nyolc korosztályban rendeztek meg Győrött. Tovább olvasom