Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 6°C | 14°C Még több cikk.

Hatalmas hózápor szakította félbe a mérkőzést

Labdarúgás - A Soproni Liga őszi szezonjának utolsó mérkőzésén a hatalmas havazás miatt a 39. percben félbeszakadt az FC Sopron–MTK találkozó.
38. p: Kanta ívelt balról, a soproni térfél közepéről hosszan keresztbe. Galliano a túloldalra átlőtt labdát a 11-es ponttal egy magasságból megpróbálta hazafejelni Takács kapusnak. A fejest kicsit rövidre mérte, a szemfüles Kulcsár közbeugrott és estében 7 méterről a soproni kapu közepébe kotorta a labdát. 0–1.

Az egyre erősödő hóesésben az MTK gólját követően Mészáros játékvezető a középkezdést már nem engedte elvégezni, a pálya vonalait belepte a hó, a csapatok a játékvezetőkkel egyetemben az öltözőkbe vonultak, néhány önkéntes hómunkás pedig megpróbálta lapáttal megtisztítani a vonalakat. Közben a két szurkolótábor előbb könnyed hógolyózásba kezdett, majd sajnos némi közelharcra is sor került, amelynek a biztonsági emberek megjelenése vetett véget. A hó folyamatosan szakadt, Mészáros játékvezető bő fél óra elteltével újra kinézett a játéktérre, majd beszüntette a mérkőzést.

Csípős hideg fogadta a kiesőhelyen álló hazai együttest és az összecsapás végeredményétől függetlenül őszi első MTK-t. A kezdés előtt a hópelyhek és a nézők is lassan szállingóztak, abból össze is jött vagy háromszáz. „Köszönhetően" a soproni csapat gyenge szereplésének, a kellemetlen időjárásnak és a tévéközvetítésnek. A mérkőzést piros labdával játszották, ám ennek a soproni csapat kameruni légiósa, Sabrise Deffo túl sokáig nem örülhetett. Úgy látszik, a trópusi klímához szokott izomzata nemigen bírja a magyar telet, az első komoly vágtája után meghúzódott, le kellett cserélni. Az első tíz percben egymással és a körülményekkel ismerkedtek a csapatok. Ezt követően a csúszós talajon átlövésekkel operáltak, ám ezek rendre célt tévesztettek. Az MTK próbálta saját gyors, rövid passzos játékát játszani, és mivel nemegyszer villámgyorsan átjutottak a középpályán, valamivel ők futballoztak veszélyesebben. Az igazán nagy helyzetek a soproni együttes játékosai előtt adódtak, ám mindkét támadó hibázott ezen a szinten még ilyen körülmények között is ziccernek minősíthető helyzetben. Előbb Belic, majd Tchana törhetett egyedül kapura, ám egyikük sem találta el Végh Zoltán hálóját. A 30. perctől enyhe fölénybe került az MTK és Galliano durva egyéni hibájából meg is szerezte a vezetést. A gól utáni középkezdésre már nem adott engedélyt a játékvezető, a körülmények valóban irreálisak voltak és körülbelül annyi várakozás után, mint amennyit futballoztak a felek, beszüntette az összecsapást.
A folytatásról vagy az újrajátszásról a versenybizottság dönt.

Végh Tibor: – A fiúk a becsületükért futballoztak, helyenként egészen jól. Amíg tartott a mérkőzés, igazán nagy lehetőségek, ziccerek a mi játékosaink előtt adódtak, ám ezek kimaradtak. Ahogy ez mostanában velünk lenni szokott, egy egyéni hibából aztán az ellenfél szerzett gólt.

Garami József: – Azt gondolom, folytathattuk volna a mérkőzést. Korábban volt olyan öt perc, amikor kegyetlenül esett a hó. Akkor nem állította meg a játékvezető a játékot, pedig talán akkor lehetett volna, amikor viszont félbeszakította a meccset, akkor nem volt akkora a hóesés.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Labdarúgás: Motiváltan játszottak a győriek

Labdarúgás - Győri ETO FC–Pécsi VSK 2–0 (2–0)
Siska Attila: – Végig… Tovább olvasom