Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Hatalmas evezőssiker Szegeden

Szenzációs szereplésével hatalmas meglepetést okozott a Győri Vízügy-Spartacus Evezős Klub. Az új néven szereplő együttes ugyanis megnyerte a 103. evezős országos bajnokság pontversenyét.
A győriek 230 pontot gyűjtöttek, s ezzel jócskán megelőzték a lassan harminc éve egyeduralkodónak számító Csepelt. A csepelie-

ket a győrieken kívül a Danubius NHE is letaszította a trónról, ugyanis a DNHE 214, a Csepel pedig csak 188 pontot gyűjtött.
A győriek közül a lány tanuló kormányos négyes szerezte az első aranyérmet, miután a Szabó Anna, Horváth Ilona, Oláh Katalin, Ceglédi Noémi összetételű hajó Neuherz Krisztina kormányossal közel három másodperc előnnyel győzött. Serdülő nyolcasban lett aranyérmes a Kondor Judit, Halmai Orsolya, Kállai Anikó, Babos Petra, Pétercsák Réka, Pavelka Rita, Csomor Renáta, Lányi Krisztina és a kormányos Kátai Barbara alkotta győri hajó.

Tanuló nyolcasban sem tudta senki legyőzni a győrieket, miután a Kátai Barbara, Szalai Szabina, Kálmán Szandra, Niederland Zsófia, Szabó Anna, Horváth Ilona, Czeglédi Noémi, Oláh Katalin és Huszár Anikó kormányos volt a leggyorsabb hajó. Serdülő kormányos nélküli kettesben Csomor Renáta és Lányi Krisztina állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára. Az ifjúsági kormányos nélküli négyesben első helyezést ért el Gyurics Mária, Wein Dóra, Mitring Anita, Meliorisz Katalin, tanuló kormányos négyesben pedig Szűcs István, Kalmár Gergő, Békefi Gábor, Tolnay Béla és Gál-Tóth Alpár kormányos. A felnőtteknél a könnyűsúlyú egypárt ismét Remsei Mónika nyerte. Tanuló egypárban Kalmár Gergőnél, serdülő kétpárban Kállai Miklósnál és Csákvári Balázsnál nem akadt jobb egység a mezőnyben.

Kettős győri sikert hozott az ifjúságiak kormányos nélküli négyes versenye, miután az első és a második helyen is győri hajó végzett. Az élen a Révész Péter, Bognár Roland, Szekér László, Németh Károly egység végzett, mögöttük Simon Zsolt, Janák Péter, Somogyi Gábor és Szalay Mátyás haladt át a célvonalon.
A serdülő kormányos négyes egység (Kállai Miklós, Csákvári Balázs, Papp Zoltán, Szombati Máté, kormányos: Nagy Dániel) ezüstérmes lett. Szintén másodikként haladt át a célon a Meliorisz Katalin, Gyurics Mária ifjúsági kétpárevezős egység. Ugyanitt Wein Dóra Mitring Anitával harmadik lett. Ifjúsági kormányos nélküli kettesben Németh Károly és Révész Péter második, Takács Péter és Balázs Márton harmadik lett. A könnyűsúlyú kormányos nélküli kettesben a Simon Zsolt, Szalay Mátyás duó lett második.

Kormányos kettesben Bognár Roland, valamint Szekér László Z. Szabó Tamás kormányossal a második, Somogyi Gábor és Janák Péter Horváth Ferenc kormányossal a harmadik helyen végzett. Másodikként zárt egypárevezősben a felnőtteknél Jánkfalvi Gergely. A serdülők között kormányos nélküli kettesben a Csákvári Balázs, Kállai Miklós egységet csak egy hajó tudta megelőzni. Ifjúsági kétpárban Pápai Tivadar és Nagy Péter, felnőtteknél szintén kétpárban Kokas Gergely, valamint Lányi Péter is második helyen végzett. A Lányi Péter, Petanec Péter, Jánkfalvi Gergely, Kokas Gergely kvartett ezüstérmes lett kormányos négyesben. A serdülő kormányos négyes számot második helyen zárta a Kállai Anikó, Halmai Orsolya, Kondor Judit, Babos Petra és a kormányos Kátai Barbara alkotta hajó, míg az ifjúsági kormányos nélküli négypárban Nagy Péter, Pápai Tivadar, Bognár Roland és Szekér László végzett a második helyen. Az ifjúsági nyolcasok küz delmében a lányoknál és a fiúknál is másodikak lettek a győriek. Előbbi csapatot Neuherz Krisztina, Csákvári Eszter, Gyuricza Mária, Mezei Tünde, Polgár Ildikó, Wein Dóra, Mitring Anita, Meliorisz Katalin és Németh Veronika kormányos, utóbbit Balázs Márton, Németh Károly, Janák Péter, Somogyi Gábor, Simon Zsolt, Szalay Mátyás, Révész Péter, Takács Péter és Nagy Dániel kormányos alkotta. A felnőtt női nyolcast is csak egy hajó utasította maga mögé, így ezüstérmet vehetett át Gyuricza Mária, Meliorisz Katalin, Wein Dóra, Molnár Anikó, Szalai Zsófia, Fodróczi Kármen, Néma Veronika, Mitring Anita és Németh Veronika kormányos.
Serdülő nyolcasban is harmadikak lettek a győriek (Reményi Dávid, Horváth Dániel, Virágh Bence, Abonyi Róbert, Szabó Dávid, Z. Szabó Tamás, Kállai Miklós, Csákvári Balázs, kormányos: Nagy Dániel). Felnőtt könnyűsúlyú kormányos nélküli négyesben a Németh Tamás, Csongrádi Péter, Sütő Zsolt, Hartyándi Gábor egység szerzett ezüst-, a nőknél kormányos nélküli kettesek között Néma Veronika és Polgár Ildikó bronzérmet. A könnyűsúlyú négypárevezős Neuherz Krisztinával, Molnár Anikóval, Szalai Zsófiával és Csákvári Eszterrel a hajóban harmadik lett. Ugyanezen a helyen végzett felnőtt kormányos nélküli négyesben és kormányos nélküli négypárban Molnár Anikó, Szalai Zsófia, Fodróczi Kármen és Néma Veronika.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Madár itthon bokszol!

Eldőlt, hogy a magyar ökölvívósport egyik legnagyobb reménysége, a kisnehézsúlyú Erdei Zsolt (12-0,… Tovább olvasom