Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 2°C | 6°C Még több cikk.

Hat vízügyes sportoló az ausztriai evezős-világbajnokságon

Evezés - Július 22. és 27. között a Linz mellett található Ottensheim ad otthont a felnőtt- és ifjúsági világbajnokságnak, melyen a Győri Vízügy-Spartacus Evezős Klub hat sportolója is vízre száll.
A viadalon a sportágban jelentős evezőshagyományokkal rendelkező mintegy 40 ország versenyzője képviselteti magát. Az európai országok mellett Ausztráliából, az Egyesült Államokból, Kanadából, Kínából, Japánból és Mexikóból is érkeznek evezősök Ausztriába.

A férfi felnőtt könnyűsúlyú magyar nyolcas tagjaként Gál Tóth Csongor, Horváth Tamás és Székely István kormányos küzd majd az éremért, míg a hölgyeknél a női ifjúsági négypárban a győri Horváth Katalin is helyet kapott.

A női ifjúsági, kormányos nélküli négyes győri tagja Beke Dominika és Beke Bianka. A Gyimes Kriszta és Szekér Júlia alkotta kétpárevezős hajszállal maradt le arról, hogy ők is részt vegyenek az ifjúsági világbajnokságon. Annak ellenére, hogy Kriszta még a serdülő korcsoportban versenyez.

A női ifjúsági, kormányos nélküli négyes tagjai: Beke Bianka, Máté Nikolett (FEC), Klötzl Ildikó (FEC) és Beke Dominika.
A női ifjúsági, kormányos nélküli négyes tagjai: Beke Bianka, Máté Nikolett (FEC), Klötzl Ildikó (FEC) és Beke Dominika.


A sportolók jelenleg Halmainé Mészáros Éva edző szakmai irányításával Dunavarsányban edzőtáboroznak, készülve a jövő heti rangos megmérettetésre.

Látrányi Péter, a Győri Vízügy-Spartacus elnöke: „Az esélyeket meglehetősen nehéz latolgatni, de reménykedünk abban, hogy csapataink legalább a döntőbe jutnak. Egy-egy versenyszámban kilenc-tizenöt induló van. A női négyes, illetve a női négypár idén Brnóban és Ottensheimben nemzetközi regattákon második helyezéseket ért el. Ezek a versenyek természetesen szűkebb mezőnyben zajlottak, de ezen eredmények alapján titkon bízunk abban, hogy csapataink jól szerepelnek a világbajnokságon. Fontos azt is megemlíteni, hogy emberemlékezet óta nem rajtolt magyar nyolcas. Most a férfi könnyűsúlyúaknál ez is megtörténik."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Örömünnep helyett könnyek a csapatgyűlésen

Olimpia - Szombaton a tatai edzőtáborban tartották az olimpiára utazók búcsúztató csapatgyűlését. A… Tovább olvasom