Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 3°C Még több cikk.

Hat újonc, három visszatérő

Németh András, a női válogatott két hete kinevezett szövetségi kapitánya kijelölte 19 fős keretét.

Németh András megnevezte azt a 19 játékost, akire számít a jövő heti Dánia elleni három találkozón. A Graboplast-ETO-ból nem kevesebb mint hat játékos kapott meghívót, hárman, a kapus Herr Orsolya, a mezőnyjátékosok közül Borbás Rita és Bódi Bernadett újoncnak számít. Rajtuk kívül a korábban a nemzeti csapatban már szerepelt Vérten Orsolya, valamint az évek óta stabil tagnak számító Görbicz Anita és Mehlmann Ibolya játszhat az olimpiai bajnok ellen.
Ugyancsak újoncnak számít Gaál Adrienn, Madai Petra és Hornyák Ágnes.
Visszatér a gárdához az utóbbi években mellőzött Kenyeres Fanni, Benyáts Beatrix és a 2000-es romániai Európa-bajnokságon aranyérmes Nagy Krisztina.

Németh András azért hajt végre jelentős átalakítást, mert több meghatározó játékos visszavonul és a 2008-as pekingi olimpián való részvétel eléréséhez fiatalok beépítését tartja fontosnak.
„ Természetesen a keret bárki előtt nyitva áll. Még olyan rutinos játékosok számára is, akik most nem kaptak meghívót, de később jelzik majd, hogy akár az olimpia kapcsán is lehet rájuk számítani" – indokolta a választást a kapitány, aki egyúttal megnevezte segítőit is.
Németh másodedzője Zsiga Gyula lett, akivel az 1998-as

Európa-bajnoki selejtezősorozatban már irányította együtt a válogatottat. A technikai igazgatói posztot Langauf István tölti be, ő korábban a vendéglátóiparban dolgozott, két idegen nyelven beszél kiválóan és tagja volt a tavalyi, magyarországi EB szervezőbizottságának. A csapatorvos és a gyúró személye változatlan: dr. Tállay András, illetve Bába Mihály.
A válogatott március 2-án Dunaújvárosban, 5-én Aarhusban, 6-án pedig Frederikshavnban az utóbbi három olimpián aranyérmes Dániával mérkőzik. Ezt követően március 23-án, Győrben Szlovákia lesz az ellenfél.

A keret

Kapusok: Pálinger (Dunaferr), Sugár (Cornexi-Alcoa), Herr O. (Graboplast-ETO). Mezőnyjátékosok: Vérten, Görbicz, Mehlmann, Borbás, Bódi (mind Graboplast-ETO), Kenyeres (Cornexi-Alcoa), Tóth T. (FTC), Kindl, Ferling (mindkettő Dunaferr), Szűcs, Madai (mindkettő DVSC), Siti E. (FC Köbenhavn), Gaál (Hódmezővásárhely), Benyáts (Esbjerg), Hornyák (Vác), Nagy K. (GOG Gudme).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Királynő korona nélkül

Új sorozatot indított a Kisalföld, amelyben a megyei szakszövetségek elnökei értékelik saját… Tovább olvasom