Kisalföld logö

2018. 08. 20. hétfő - István 18°C | 30°C Még több cikk.

Hat sportember kapott elismerést

Különleges helyszínen, Telkiben tartotta hagyományos éves taggyűlését a megyei labdarúgó-szövetség.
A rendezvényen a megye labdarúgásáért végzett munkája elismeréseként idén is hat kiváló sportember kapott kitüntetést.

Szombaton a fővároshoz közeli Telkiben tartotta éves taggyűlését a megyei futballszövetség. A testület vezetői úgy gondolták, összekötik a kellemest a hasznossal, így a régió csapatainak képviselői – már akik nem jártak még a modern létesítményben – az összejövetel mellett egyben megismerkedhetnek az MLSZ nemrég átadott, európai színvonalú edzőközpontjával is. Ekkora részvételre azonban talán maguk a szövetség irányítói sem számítottak: végül három teli autóbusz indult útnak Győrből, az ETO Parkból, s voltak olyanok is, akik ezeket követve saját gépkocsijukkal utaztak el Telkibe.

A díjazottak: Axnix Imre, Cs. Kovács László, Hancz Attila, Horváth László, Illés Zoltán és Pécsi Ágoston.
A díjazottak: Axnix Imre, Cs. Kovács László, Hancz Attila, Horváth László, Illés Zoltán és Pécsi Ágoston.


Miután a népes társaság körbejárta az edzőközpontot – melynek hamarosan az az orosz válogatott lesz a vendége, amely március 3-án éppen Győrben lép pályára –, elkezdődött a taggyűlés. Ezen a hagyományoknak megfelelően először azokról a sportemberekről emlékeztek meg, akik tavaly vagy korábban hunytak el. Nem maradhatott el a sportágért sokat tett sportvezetők, támogatók elismerése sem. A testület elnökségének javaslatára ezúttal is hatan vehettek át elismerést: „Győr-Moson-Sopron megye labdarúgásáért" díjat Axnix Imre, Cs. Kovács László, Hancz Attila, Horváth László, Illés Zoltán és Pécsi Ágoston kapott.

Külön köszöntötték a szövetség örökös elnökségi tagját, a napokban hetvenedik életévét betöltött Keglovich László olimpiai bajnok labdarúgót.
Horváth Cs. Attila elnök évértékelőjében kiemelte, bár a végkifejlet – vagyis a kijutás egy újabb világeseményre – ezúttal is elmaradt, sikeres évet zárt a magyar labdarúgás. Éppen a telki edzőközpont, a többször telt házas Puskás-stadion, a számos OLLÉ-program keretében elkészült és átadott pálya a bizonyíték erre. Hazai vizekre evezve a testület égisze alatt tavaly több mint ötezer futballmérkőzést rendeztek meg a régióban. A játékvezetői díjak központi elszámolásával nagy terhet vettek le az egyesületek válláról, tavaly több edző- és játékvezető-képző tanfolyamot tartottak. A megyében kialakított utánpótlás-nevelő program az országos minta. Győrben az U21-es és a futsal-, Sopronban a felnőtt női válogatott „vendégszerepelt", a kiemelt kockázatú megyei futballmeccsek biztosítására a testület pedig a napokban együttműködési megállapodást írt alá a megyei polgárőrszövetséggel.

Előrelépés történt az elektronikus jegyzőkönyvek használatában, amelybe idén egyre több megyei III. osztályú klub kapcsolódhat be. Már csak azért is, mert a szokásos évi támogatás részeként a szövetség idén több csapatnak hordozható számítógépet adományozott. Akik már rendelkeztek ilyennel, azok sem mentek haza üres kézzel: a többiek – összesen 17 millió forint értékben – márkás felszereléshordó táskákat, meccs- és edzőlabdákat vehettek át a hazatérés után.

Olvasóink írták

  • 1. fifikus_fizikus 2010. július 26. 09:41
    „Gratulálok mindegyik kitüntetettnek, de különösen örülök Cs. Kovács Lászlónak, egykori testnevelés és földrajztanáromnak, aki kisugárzásával, humorával, mindig el tudta varázsolni az embereket, három évestől a száz évesig.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sopron és Mosonmagyaróvár legjobbjait díjazták

A Liszt Ferenc Konferencia- és Kulturális Központban köszöntötték Sopron legkiválóbb sportolóit. Tovább olvasom