Kisalföld logö

2017. 02. 21. kedd - Eleonóra 2°C | 9°C Még több cikk.

Hat sportág csillagait köszöntik

Maratoni ülést tartott Palotai Károly elnökletével a tizennégy esztendeje alakult Győri Sportcsillagok Emlékeit Gyűjtő Alapítvány kuratóriuma, mely február 28-án rendezi meg soron következő díjkiosztó gálaestjét, ahol a hagyományoknak megfelelően az elmúlt esztendő legeredményesebb győri sportolóit köszöntik és díjazzák.
– A megszokott színvonalból semmiképpen nem szeretnénk alább adni. Így a tavalyi eurovíziós dalfesztivál magyar képviselője, Wolf Kati szórakoztatja majd a gálaesten a győri sportcsillagokat és a meghívott, egykori kiváló sportolókat, sportvezetőket – mondta a Kisalföld érdeklődésére Pálfalvi Gábor, a kuratórium alapítója, aki csaknem másfél évtizede e gálaestek főszervezője, irányítója.

A kitüntetésre váró győri sportcsillagok személyében is igazi sztárok, világhírű sportemberek lépnek majd a zsinagóga pódiumára. Ezúttal is nehéz dolga volt a kuratórium tagjainak, akik öt kategóriában – nők, férfiak, csapat, edzők, az év felfedezettje – hat sportág, hat egyesület képviselőit szavazták a legjobbak közé.

A sorrend csak hosszas vitát követően alakult ki, a kurátorok most is alaposan górcső alá vették a győri sportolók és szakemberek múlt évi teljesítményeit. Érdekesség, hogy az év felfedezettje díjat első alkalommal két ifjú sportcsillag is átveheti. A „Győr sportjáért" életműdíj sorsáról viszont véglegesen a soron következő ülésen döntenek a civil szervezet képviselői.

A gálaest fővédnöke ezúttal is Borkai Zsolt, Győr város polgármestere, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke lesz, aki egyébként 1998-ban az alapítvány alapító elnöke volt.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

ETO FC: Kamber érkezhet

„Kamber átigazolásáról megállapodtunk a győriekkel, most már az ETO-nak kell egyezségre jutnia… Tovább olvasom