Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Hat Agro-UNI Győr: siker három vereség után

Hat Agro-UNI Győr– PEAC-Pécs 73–70 (24–16, 19–13, 12–14, 18–27)

NB I-es női mérkőzés, Győr, 100 néző. V.: dr. Vígh, Szabó G., Gorka.

Győr:
GAMBIRAZA 12/3, Koch 3/3, LAKLÓTH 9/3, TINKLE 28/9, Diamant 6. Cs.: Semsei 7/3, Ivanovic 8/3. Edző: Bencze Tamás.

PEAC:
RAKSÁNYI 16/9, Reid 17, Jovanovic 15/6, Nagy-Bujdosó, Kaposi. Cs.: BISHOP 15, Szűcs, Kublina 7/3, Raus, Nagy D. Edző: Zeljko Djokic.

Az első percek kiegyenlített játéka után a győriek egy 12–3-as rohanással megugrottak, s az előny a negyed végéig ki is tartott. A második tíz percet egy 7–0-ás győri szakasz vezette fel, ami után időt is kértek a vendégek. Jelentősen nem változott a játék képe, a szünetig tisztes távolban tudta tartani a vendégeket a győri alakulat.

A második félidőben Gambiraza dobott kezdésnek egy hármast, majd Ivanovic kosarával egy híján húsz pontra nőtt a különbség (48–29). A negyed hajrájára sem tudott tízen belülre kerülni a Pécs, mely biztató volt a zárószakasz előtt.

Ebben hosszú percekig nem esett kosár, s bár a győriek jól játszottak az idővel, a végén a sorozatos büntetőzésből nem jöttek ki jól, s egy hármassal akár egyenlíthetett is volna a vendéggárda.

A dobás kimaradt, a lepattanó a győrieké lett, így a középszakaszban Bencze Tamás csapata három vereség után megszerezte első győzelmét.

Bencze Tamás:
– Nagyon örülök, mert bár voltak a végén taktikai hibák, a meccs jelentős részében koncentráltan kosárlabdáztunk, s végül jó csapatot győztünk le.

Zeljko Djokic: – Az első félidőben nem védekeztünk úgy, ahogyan egy euroligás csapat ellen kellene. A második félidővel viszont elégedett vagyok.

Laklóth Anna: – Boldog vagyok, hogy végre nyertünk. Az első három negyedben jól kosárlabdáztunk, jelentős előnyre tettünk szert. Sajnos a végén ezt majdnem kiengedtük a kezünkből. Jó úton járunk, de a végjátékot még szoknunk kell, mert eddig a szezonban vagy nagyon nyertünk, vagy nagyon kikaptunk.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Buzonics Dominik: tizenkét éves tehetség

A Soproni VSE műhelyében évek óta cseperednek a tehetséges fiatalok. Tovább olvasom