Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 1°C Még több cikk.

Hat- és hetvenéves futók is rajthoz álltak

Szabadidősport - Több százan vettek részt a győri ipari parkban a megyei szabadidősport-szövetség által rendezett 8. Decathlon–Büchl félmaratonon. Érkeztek ide az ország minden részéből, Budapestről, Tatabányáról, Kecskemétről, de még Németországból jött nevező is akadt.

A legrövidebb (4 km-es) távon 110-en indultak, a fő versenyszámban, a 21,1 km-es félmaratonon százan, a 3x7 km-es váltóban pedig 90 versenyző vágott neki a viadalnak. A futók között akadtak 6 évesek, de akadt olyan is, aki 1939-ben született. A viadal érdekessége, hogy Kovács Andrea távgyalogló, megmaradva sportágánál, gyalogolva tette meg a 21 kilométert.

Molnár Cs. Zoltánné, a rendező szövetség elnöke, aki márciusban még aggódással nyilatkozott a Kisalföldben (Veszélyben a győri félmaratoni verseny, Kisalföld, 2009. március 18.), nagy elégtétellel nyugtázta, hogy mégis akadtak, akik a szervezők mellé álltak, így a legjobbakat a virágcsokrok, érmek vagy serlegek mellett értékes sportfelszerelésekkel is jutalmazták. A 21 km-en szereplő két legfiatalabb atléta – Rákóczi Bence és Valler Tímea – különjutalmat kapott.

A legjobbak

4 km, az 1998-ban és később születettek: Katona Boglárka (Győr) és Fábián József (Naszály). Az 1994–97 között születettek: Szabó Kitti (Maglód) és Musassy Áron (Győr). Középiskolások kategóriája: Németh Viktória (Győr) és Mboob Aziz Dániel (Győr). Felnőttek: Föglein Ferencné (Győr), illetve Kohoár Bence (Budapest).
3x7 km-es váltófutás, nők: Győri Dózsa (Tóth Melinda, Csöndes Viktória és Dávid Mónika). Férfiak: Győri Dózsa II. (Kulcsár Dávid, Horváth Bence és Szabó Tamás).
21,1 km, 40 év alatti férfiak: 1 Soós Dániel (Budapest), 2. Zatykó Miklós (Győr), Steib Péter (Szigetszentmárton). Nők: 1. Gulyás Krisztina (Győr), 2. Dávid Gabriella (Kecskemét), 3. Valler Tímea (Bakonynána). 40 év feletti férfiak: 1. Berkovics Imre (Budapest), 2. Emil Graplea (Németország, Heroldsberg), 3. Farkas István (Oroszlány). Nők: 1. Vargáné Móricz Andrea (Győr), 2. Józsa Erika (Győr), 3. Farkasné Bors Ágota (Őrhalom).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még veszélyben a Csorna

Labdarúgás - A hétvégén az utolsó fordulót rendezik meg a labdarúgó NB III-ban. A Bakony-csoportban… Tovább olvasom