Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Hasznos két napot töltöttek Lipóton

Ahogy arról kedden beszámoltunk, a lipóti sportcentrumban edzőtáborozott a magyar ligaválogatott. Egervári Sándor szövetségi kapitánnyal ez alkalomból beszélgettünk.
„Rendkívül hasznos két napot töltöttünk el a ligaválogatottal Lipóton. Maradéktalanul elértük azt a célunkat, hogy megismerjük azokat a labdarúgókat, akik szükség esetén az A válogatottban is szerepet kaphatnak – mondta a szövetségi kapitány a tegnapi elutazás előtt. – Olyan tehetséges, jó képességű játékosokat hívtunk meg erre a két napra, akik kiemelkedően teljesítenek a magyar bajnokságban. Legutóbb májusban tartottunk ilyen edzőtábort és az akkori keretből a debreceni Mészáros Norbert és Szakály Péter, valamint a fehérvári Gyurcsó Ádám ma már biztos tagjai a nagyválogatott keretének."December 3. és 9. között két mérkőzést szerveznek a ligaválogatott számára egy, az év végén is megfelelő éghajlatú országban.
„A kapitányi kinevezésem óta folyamatosan törekszem arra, hogy ezek a tehetséges, válogatottképességekkel bíró labdarúgók érezzék, hogy odafigyelünk rájuk. A legtöbben rendszeresen játszottak a korosztályos válogatottakban és már ott felhívták magukra a figyelmünket. Nagyon fontos, hogy az ilyen edzőtáborokkal, közös gyakorlásokkal éreztessük
velük, hogy a későbbiekben számítunk rájuk – mondta a korábban Győrben is dolgozó szakember, majd hozzátette:

– Az élvonalbeli bajnokság színvonala emelkedett, több az olyan érdekes, izgalmas mérkőzés, amelyen komoly energiákat kell mozgósítaniuk a csapatoknak, játékosoknak. A mezőny is kiegyensúlyozottabb, a kimondott élcsapatok mögé kezd felsorakozni egy erőteljes középmezőny. Ezek a kiélezettebb versenyhelyzetek pedig a játékosok egyéni fejlődését szolgálják. A legjobb példa erre a győri Pátkai Máté, aki igazán éles helyzetben tudott a nagyválogatott segítségére lenni a törökök elleni mérkőzésen, mert a bajnokságban mutatott megbízható, jó teljesítményét a címeres mezben is hozni tudta. A mai eredménycentrikus célfutballban nem könnyű egy-egy fiatal játékosnak odakerülni az A válogatott legszűkebb keretéhez, de megnyugtató számunkra, hogy valóban van most jó néhány fiatal játékos a magyar mezőnyben, akivel számolhatunk. Ám igazi áttörést csak akkor érhetünk el, ha még több, az akadémiákról kikerülő játékos kap majd folyamatosan lehetőséget az élvonalban."

Egervári Sándor úgy gondolja, most van lehetőség a jó eredményre.
„Sokszor elmondtam már, hogy negyven-ötven nemzetközi mérkőzésre van szükségünk ahhoz, hogy egy igazán ütőképes válogatott csapatunk legyen, így az UEFA-játéknapok mindegyikét ki kell használnunk. Komoly erőpróba lesz tehát az év utolsó válogatottmérkőzése a norvégok ellen, akik évek óta az európai mezőny első feléhez tartoznak. A zárt, fegyelmezett játékstílusuk és a kimondottan erős fizikumra épülő harcmodoruk sokat segíthet nekünk a felkészülésünkben a románok elleni tétmérkőzésekre. A világbajnoki selejtező csoportok jelen állása szerint, úgy gondolom, nem is lehet már tét nélküli mérkőzésről beszélni, hiszen ebben a szakaszban már nem a csapatépítés a cél. Ma elmondhatjuk, megvan a lehetőségünk arra, hogy igazi sikert érjünk el, hiszen a válogatott csapatnak van egy olyan gerince, amely alkalmas erre."

A kapitány szerint ismét rangot jelent a válogatottban szerepelni.
„Tudom, hogy nagyon várják a szurkolók a sikert, hiszen évtizedek óta nem szerepeltünk nagy világversenyen. Rengeteget kell dolgoznunk ezért, mert nagyon messze van még az út vége és óriási akadályok is vannak előttünk ezen az úton. A Magyar Labdarúgó Szövetség mindenben segíti a munkánkat és a klubok részéről is megfelelő az együttműködés. De igazán azért vagyok optimista, mert látom, hogy a játékosok is akarják a sikert és keményen dolgoznak érte. Egyértelműen felértékelődött a válogatottszereplés lehetősége, ismét valódi rangja lett a címeres meznek és ez megfelelő alap a munkánkhoz. Lipóton is nagyon ügyes, lelkes, felkészült és a gyakorlatokat csillogó szemmel végző labdarúgókkal dolgozhattunk együtt."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bajnokok Ligája: döntetlent játszott a Real, az Arsenal, és a Milan is

A labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában a Real Madrid a Dortmunddal, a… Tovább olvasom