Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Háromnapos evezősverseny

Sikeres evezősversennyel ünnepelte a sportág megalapításának 125. évfordulóját az egyesült Győri Vízügy-Spartacus EK, miután a győriek az ország második legeredményesebb egyesületeként megnyerték a vidékbajnokságot.
Mivel ez nem csupán Győrnek, de az egész ország evezőssportjának is az ünnepe, a pénteki koszorúzáson, amelyre Mihálkovics Tivadar, az akkori alapító sírjánál került sor, az országos szakszövetség is letette koszorúját a városi önkormányzat és a győri klub koszorúja mellé. Szombaton aztán egész napos versennyel ünnepelték meg az évfordulót, amelyre hét egyesületből érkeztek versenyzők, s a 30 futam során 341-en ültek hajóba, hogy megvívjanak a 2000 méteres táv legeredményesebbjeinek kijáró díjakért. Az ünnepi díjátadások rangját emelte, hogy a délután folyamán a müncheni Világkupára készülő, s a versenyre kilátogató világbajnok Haller–Pető kettős adta át a legjobbaknak az érmeket és díjakat.
A Győr-kupa hagyományait megőrizve évente Mihálkovics Tivadar-emlékverseny néven megrendezésre került evezősmegmérettetés, amint a rendezők és a résztvevők nyilatkozataiból kitűnt, remek verseny volt. Némi gondot csupán az jelentett, hogy a vártnál alacsonyabb vízállás miatt négy egységnél többet nem lehetett egyszerre indítani, s így az utolsónak rendezett leglátványosabb versenyszámra, a nyolcasok versenyére csak a késő délutáni órákban került sor.
A rendező Gy. Vízügy-Spartacus Evezős Klub versenyzői közül a versenyszámok sorrendjében a következők végeztek az első helyen.
Férfi kormányos négyes: Hartyándi Gábor, Németh Tamás, Sütő Zsolt, Csongrádi Péter és Gáltóth Alpár. Mini egypár (A futam): Bénes Dániel. Ifjúsági egypár: Pápai Tivadar, illetve Nagy Péter. Serdülő kettes: Z. Szabó Tamás, Szabó Dávid. Serdülő egypár: Pétercsák Réka. Felnőtt kétpár: Jákfalvi Gergely, Varga Attila (GyVSEK). Tanuló korcsoportos kormányos négypár: Szűcs István, Kalmár Gergő, Békefi Gábor, Tolnai Béla és Gáltóth Alpár. Ifjúsági kormányos nélküli négyes: Gyurics Mária, Meliorisz Katalin, Wein Dóra, Mitring Anita. Felnőtt egypár: Szalai Zsófia. Veterán egypár: Kontor József. Ifjúsági kettes: Nagy Péter, Pápai Tivadar. Felnőtt egyes: Jánkfalvi Gergely. Serdülő kormányos négyes: Kondor Judit, Dobos Petra, Halmai Orsolya, Kálai Anikó és Mátai Barbara. Tanuló egypár: Révész Zoltán. Tanuló kormányos négyes: Kátai Barbara, Horváth Ilona, Szabó Anna, Oláh Katalin és Boros Réka. Veterán kétpár: Nagy Gábor, H uszár Béla. Tanuló egypár: Oláh Katalin. Kormányos nyolcas: Csongrádi Péter, Petanec Péter, Pápai Tivadar, Szekér László, Mezei Tünde, Gyurics Mária, Meliorisz Katalin, Mitring Anikó és Horváth Katalin.

A Mosonmagyaróvári VSE versenyzői a számos helyezés mellett győzelmeket is szereztek.
Mini egypár (B futam): Süly Bálint a fiúknál és Balázs Alexandra a lányoknál. Tanuló egypár (B futam) Ispánki Tamás. Tanuló kétpár: Ispánki Tamás, Lalkai István.
A csapatversenyben az első helyen természetesen a legtöbb evezőst indító győri csapat végzett, mögötte a Velence-tavi VSI (123 pont), a Szegedi VSE (85), valamint a Mosonmagyaróvári VSE (63) következett.

Vasárnap valóságos evezősfesztivállal zárult a háromnapos győri rendezvénysorozat. A hagyományos evezősnapon a klub Kálóczy téri telepén nagyszámú érdeklődő jelent meg és ismerkedett a győri versenyzőkkel s a hajókkal. A szombati versenyre érkezett vendégklubok sportolói közül többen, például a szegediek is Győrben maradtak, hogy részt vehessenek a vasárnapi evezősnap kikapcsolódást nyújtó eseményein.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb Ászok Győrött

A Győri ETO FC NB I-es labdarúgócsapata, amely szombaton 17 órakor Békéscsabán kezdi az… Tovább olvasom