Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett -3°C | 6°C Még több cikk.

Három vád Balaskó ügyeiben

Balaskó Ivánnak három vádpont alól kell tisztáznia magát, az egyik a nemi erőszak vádja.

Balaskó Iván
Három, a soproni futballcsapattal kapcsolatos ügyben is behatóan foglalkoztak a megyei és a soproni igazságügyi szervek a közelmúltban.

Amint arról Székelyné dr. Riba Katalin, a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség szóvivője beszámolt, a Sopron korábbi edzője, majd ügyvezetője, az első fokon két év börtönre ítélt, ám az ítélet ellen fellebbező Bognár György ügyében a megyei főügyészség elküldte indítványát a másodfokú bíróságra, ám az illetékes testület, a megyei bíróság még nem jelölte ki a másodfokú ülés időpontját.

Amint arról korábban beszámoltunk, Balaskó Iván ellen ittas vezetés miatt már vádat emelt a Soproni Városi Ügyészség. Mint ismeretes, ebben az ügyben a soproni futballcsapat orvosa is belekeveredett.
Az ügyészség szóvivője a vádirat alapján érdeklődésünkre elmondta: a balesetet szenvedett Balaskó felhívta az orvost és segítséget kért tőle sérülései ellátására, aki közölte, azokat csak az ambulancián tudja ellátni. Az ambulancián ott voltak az intézkedő rendőrök is. Az orvos kérdésére Balaskó elismerte, hogy szeszes italt fogyasztott, s arra kérte az orvost, „segítsen" neki.

Az orvos engedett a kérésnek: a rendőröknek hátat fordított, s a fiolát eltakarva saját karjából vett vérmintát. A rendőrök azt küldték el az ORFK Bűnügyi Technikai Intézetébe mintavizsgálat céljából.
A rendőrség megtette a feljelentést, a Győr-Moson-Sopron Megyei Ügyészségi Nyomozó Hivatal az orvos ellen büntetőügyben elkövetett hamis tanúzás bűntette, Balaskó ellen pedig mint felbujtó ellen, ugyanilyen bűncselekmény miatt emelt vádat. Az ügyet a Soproni Városi Bíróság tárgyalja.

Ami a nyáron az egyik soproni videotékában történt erőszakos nemi közösülés bűntettének kísérletét illeti, abban is vádat emeltek Balaskó ellen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pályára lépett a WBA tartalékcsapatában Gera Zoltán

Az előzetes terveknek megfelelően hétfőn este egy félidő erejéig már pályára lépett Gera Zoltán a… Tovább olvasom