Kisalföld logö

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 10°C Még több cikk.

Három nap, négy edzés

Három napot tölt Sopronban Sterbenz Tamás irányításával a magyar női kosárlabda-válogatott.

Tizenhét kosaras tréningezik, centerposzton azért vannak hiányzók. Az összetartásnak több célja is van. Az idegenlégiósok felmentést kaptak.
A keretben két újonc található. Egyikük, amint arról már beszámoltunk, az MKB-Euro- leasing játékosa, Honti Kata, a másik kosaras, aki edzés szintjén átesett a felnőtt válogatottsági tűzkeresztségen, a szolnokiak centere, Horti Dóra. Előbbit folyamatosan láthatja a soproni közönség a helyi női együttes hazai mérkőzésein, utóbbival pedig várhatóan nyáron találkozhat a publikum. Mindketten tagjai, sőt, kulcsemberei az U20-as válogatottnak, amely nyáron a soproni kontinensviadalon vesz részt.

Eördögh Edit arcán is látszik, jó a hangulat.
Sterbenz Tamás szövetségi kapitány a Kisalföld érdeklődésére elmondta: a háromnapos összetartásnak több célja is van. Egyrészt – annak ellenére, hogy végül nem sikerült kiharcolni az Európa-bajnoki részvételt – jó hangulatban végezték a munkát, ezt szeretnék visszacsempészni a két ünnep közötti időszakra is. Az egyébként látszott is a keret tagjain, hogy kifejezetten örülnek egymásnak. Ezen túlmenően, ami az összetartás szigorúbban vett sportszakmai részét illeti, a tréningeken egyrészt felfrissítették az őszi pótselejtezőkön gyakorolt taktikai elemeket, figurákat, másrészt egy-két új dolgot is tanulnak. Ezen túlmenően természetesen a kapitány és segítője, Fűzy Ákos kíváncsi arra, hogy a két újonc kosaras hogyan illeszkedik a keret munkájába, mennyire sikerült felvenniük a ritmust.

A magyar válogatott munkája alól felmentést kaptak az idegenlégiósok, tehát a kenyerét külföldön kereső három játékos. A Spanyolországban játszó Császár Andrea, az Izraelben kosárlabdázó Ujhelyi Petra – két vérbeli középjátékosról van szó – és a Törökországban profiskodó, tavaly még a BSE-ben játszó Horváth Zsuzsa nincs itt az összetartáson, miként a válogatottságot nem vállaló Béres Tímea sem.
Érdekesség egyébként, hogy nem kevesebb, mint nyolc honi klubból voltak kosarasok az összetartáson. A legtöbb játékost természetesen a két Euroliga-csapat, a „házigazda" MKB-Euroleasing Sopron – hat – és a MiZo Pécs – négy – adta. További érdekesség, hogy a szegedi Kajdacsi Judit kedden elindult Sopronba, de a nagy havazás miatt autójával visszafordult, de éjszaka átvonatozva az országot, szerda reggel csatlakozott a kerethez.

A Diósgyőrben játszó Englert Orsolya, a BSE-ben szereplő Papp Krisztina és a Szeged csapatát erősítő Török Szilvia személyében pedig három olyan kosaras is meghívást kapott, akik pályafutásuk egy korábbi szakaszát Sopronban töltötték.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bizonyítottak a kétkedőknek is

A szponzorok gyorsan az új klub, a Rába Quelle Veritas Foton mellé álltak. Tovább olvasom