Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Három mesterhármas Vágon

Nem lenne meglepetés, ha ezentúl a vágiak a hármast tartanák szerencseszámuknak. A legutóbbi bajnoki fordulóban ugyanis három játékosuk háromszor ért el mesterhármast és szereztek ezzel három bajnoki pontot.

A megyei III. osztályú labdarúgó-bajnokság Csornai csoportjában a Vág 9–0-ra győzte le a Fehértó együttesét. Érdekesség, hogy a kilenc találatot három labdarúgó, Erbele Szilárd, Szabó Csaba és Erdélyi Gábor szerezte, vagyis egy mérkőzésen hárman értek el mesterhármast.
Pálfy Attila edző, szakosztályvezető úgy emlékszik, nem fordult még elő ebben az osztályban ilyen „csoportos" gólszüret.

„Tulajdonképpen csak a meccs végén, amikor a jegyzőkönyvből írtuk a gólszerzőket, tudatosult bennünk, hogy a kilenc gólt három játékos lőtte. Általában sokszor betalálunk az ellenfelek kapujába, a rúgott gólok tekintetében csak az éllovas Rábacsanak áll jobban nálunk. Sajnos azonban sokat is kapunk, ezért vagyunk egyelőre csak a nyolcadikok a tabellán."

Erbele Szilárd már lőtt életében három gólt egy találkozón, viszont arra ő sem emlékszik, hogy kilencven perc során mindez három futballistának is sikerült volna.

„Igaz, nem a klasszikus értelemben vett mesterhármasokat értünk el, mivel nem sorrendben szereztük a gólokat, de azt hiszem, ilyen sem mindennap fordul elő egy-egy mérkőzésen. Úgy érzem, nagyon együtt van a társaság, tulajdonképpen öt-hat éve együtt focizunk. A csapat zöme helybéli, de mi is, akik más településről járunk ide futballozni, már jó ideje ebben a közösségben játszunk."

Szabó Csaba rúgta az utolsó, kilencedik találatot.
„Véletlenül jött össze ez az érdekes »sorozat«, nem törekedtünk, hogy mindegyikünk pont háromszor találjon a kapuba, bár a nézők végül már külön biztattak, hogy megszülessen az én harmadik gólom is. Sikerült, remek érzés volt részese lenni ennek a sikernek."

A három labdarúgó közül Erdélyi Gábor a legfiatalabb, a 18 éves labdarúgó két éve tagja a felnőttcsapatnak.
„Még nem sikerült egy mérkőzésen ennyi gólt szereznem, ráadásul társaimnak is kijött a lépés. Akár nagyobb különbséggel is győzhettünk volna, de ha minden helyzetet kihasználnánk, valószínű nem ebben az osztályban kergetnénk a labdát."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sok pénzt nyerhet, aki a magyar labdarúgókra fogad

A magyar-brazil találkozóra ma estig lehet fogadást tenni. A Szerencsejáték Rt. a… Tovább olvasom