Kisalföld logö

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 19°C | 30°C Még több cikk.

Három jó teljesítmény, egy pont

Megszerezte első pontját a bajnokságban a Matáv Sopron futballcsapata. Az, hogy az első pont valójában mennyit ér, az a következő két fordulóban derül majd ki.
Előbb a Békéscsabát, majd a Videotont fogadja a távközlési együttes.
A Kispest–Matáv mérkőzésen érdemes összevetni a két csapatban a cserejátékosok névsorát. Kispest: Horváth Gábor kapus, Mészáros Attila, Kaszás Endre, Hozarek András, Takács Zoltán, Kardos László, Vadócz Krisztián. Csupa-csupa ismeretlen fiatal. A soproni oldalon: Horváth Tamás kapus, Fehér Zoltán, Lubomir Orabinec, Horváth Róbert, Eugia Javrujan, Jozef Majoros. Csupa-csupa ismert labdarúgó. Mindez persze csak egy apró adalék a két gárda játékosállományának összevetéséhez. A futballpályán mint tudjuk azonban nem a nevek számítanak, hanem a teljesítmény.

A szombati összecsapáson a soproniak közül három labdarúgó nyújtott az átlagnál jobbat a soproniak közül. A kapuban Farkas Balázs a szezon elején tapasztalt kezdeti bizonytalanság után fokozatosan magára talált. Ezt Kispesten is bizonyította bravúros védésével. Névrokona, a mérkőzésen megbízott szakvezetőként tevékenykedő Farkas József a találkozó előtt a párharcok jelentőségét hangsúlyozta. Hogy ebben mennyire igaza volt: a soproni védelem tagjai bizony elvesztettek néhányat ezekből. Egy ilyen szituáció után szerzett vezetést a Kispest és több ilyen után kellettek Farkas kapus bravúrjai. A középpályán végre meg-megvillant a soproni gárda agytrösztje, Somogyi József.

A távközlésiek szellemi vezérének az első félidő második felében akadt néhány parádés indítása, s az már igazán nem rajta múlt, hogy a támadók nem tudták bevenni az egyébként szintén jól védő kispesti Tóth József kapuját. Somogyinak volt néhány kifejezet ten jó lövése, a 11-est pedig magabiztosan értékesítette. A legkellemesebb meglepetés Perger György játéka volt. A Kispest elleni meccsre Farkas József előhúzta a talonból. Jó húzás volt! Perger a középpálya jobb oldalán párharcainak többségét megnyerte, teljes egészében bejátszotta a játékteret és ő harcolta ki a büntetőt, amellyel kiegyenlített a Matáv.

A soproni szurkolók bizakodnak, a kispesti pont a Matáv hátralévő mérkőzésein „kamatozik" majd.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Farkassal végre pont

Egy alacsony színvonalú, ám küzdelmes találkozón megszerezte első idei bajnoki pontját a soproni… Tovább olvasom