Kisalföld logö

2018. 09. 21. péntek - Máté, Mirella 13°C | 27°C Még több cikk.

Három gól a Nyitrának: továbbjutott az ETO FC az Európa Ligában - galériák

Az idegenbeli döntetlent követően hazai pályán két góllal legyőzte a szlovák Nyitrát a Győri ETO FC, így továbbjutott az Európa Ligában.

 
GYŐRI ETO FC - FC NITRA 3-1 (1-1) Továbbjutott: Győri ETO FC, 5–3-as összesítéssel.
Európa Liga-selejtező, 1. forduló

ETO: Sánta – Tokody, Djordjevic, Fehér Z., Szabó O. – Koltai (Ceolin 57.p.), Kiss M. (Babic 46.p.),  Pilibaitis, Kink – Nicorec, Aleksidze(Copa 75.p.)
Edző: Pintér Attila

Nitra: Hrosso – Kaspar, Tóth M., Glenda – Stetina, Lesko, Simoncic, Balis (Kolar 46.p.) – Hodur, Sloboda (Valenta 62.p.), Mikus (Rák 51.p.)
Edző: Ivan Galád

Gólszerzők: Aleksidze (22.p.), Nicorec (60.p.), Kink (91.p.) ill. Hodur (10.p.)


Pintér Attila: – Tudtuk, hogy egy jó, fegyelmezett csapat érkezik Győrbe, nem véletlenül lett negyedik a Nitra a szlovák bajnokságban. Sajnos az első tizenöt percig nem a mi játékunkat játszottuk, az egyenlítés után azonban megnyugodtunk. A második félidőben rendszert váltottunk és már teljes mértékben a mi akaratunk érvényesült. Több lehetőségünk is adódott, amelyből gólt, gólokat érhettünk volna el.

Ivan Galád: – Felkészültünk a győriekből, gólt is szereztünk, ám az ellenfélnek sikerült egyenlítenie. Úgy érzem, addig jobban játszottunk, kettő-egynél azonban már kockáztatnunk kellett. Összességében megérdemelt az ETO továbbjutása, gratulálok és minden jót kívánok a győri csapatnak.

Koltai Tamás: – Volt egy ziccerem már a meccs elején. Sajnos rossz megoldást választottam. Annak ellenére, hogy a visszavágón is a szlovákok szereztek vezetést, egy percig nem gondoltam, hogy vesztesen hagyjuk el a pályát.

Szabó Ottó: – Mindkét mérkőzés inkább a küzdelemről szólt, de a lényeg sikerült, a célt elértük, megyünk tovább.

A másik meccsen: ZTE–Tirana (albán) 0–1. Tj.: Tirana (0–1)


92. perc: Vége a mérkőzésnek.

91. perc: Kink javít! Jobbról indul befelé, és 14 méterről laposan kilövi a bal alsót. 3-1.

Fotó: Krizsán Csaba


90. perc: Ceolin beadását Kink lőtte fölé közelről.

89. perc: Kaspar ütötte le egy fejesnél Pilibaitist. Sárga lap.

87. perc: Szerencsével úszta meg a gólt az ETO. Egy szöglet utáni fejest Sánta a kapufára ütött, onnan pedig az alapvonalon túlra pattant a labda.

86. perc: Kink-bomba 22 méterről. A lefelé csapódó labdát Hrosso a léc alól ütötte ki.

84. perc: Rák lőtt fölé 16 méterről.

81. perc: Ceolin indult meg a befelé a jobb szélről. Az erejükkel elkészült nyitrai védők közül senki sem tudta vele tartani a lépést. A kapus beadásra számított, így kimozdult, a légiós azonban a bal alsóra passzolt. A kapufát találta el.

Fotó: Krizsán Csaba


79. perc: Kink kínálta meg Hrossót a jobb oldalról egy kemény, lapos lövéssel 10 méterről. A kapus kézzel védett, majd a kipattanó után lábbal is hárított.

78. perc: Copa szögletéből Djordjevic fejelt fölé 7 méterről.

75. perc: Cserél az ETO. Aleksidzét Copa váltja.

72. perc: Rák csavart kapura egy szabadrúgást 23 méterről. Az oldalhálót találta el. Szerencsére kívülről.

 
Az első félidőhöz képest nagyot változott az ETO játéka. Folyamatos nyomás alatt a nyitraiak kapuja, szinte csak a vendégek térfelén jár a labda.

63. perc: Ceolin indult meg befelé a jobb oldalról, Kinkhez passzolt, aki 20 méterről ballal tüzelt. Fölé.

62. perc: Az utolsó szlovák csere. Sloboda le, Valenta be.

60. perc: Vezet az ETO! Nicorec fordult le a védőkről a jobb oldalon, és az ötös sarkáról a léc alá lőtt. 2-1.

59. perc: Szabó Ottó szögletére Djordjevic érkezett teljsen üresen a hosszú oldalon, de lyukat rúgott.

Fotó: Fazekas Barnabás


58. perc: Lesko rúgta fel hátulról Nicorecet. Sárga lap.

57. perc: Cserél Pintér Attila. Koltai jön le, Ceolin áll be.

55. perc: Koltai passzából Tokody bombázott kapura 20 méterről. Hrosso bravúrral védett, úgy, hogy ki sem pattant róla alabda.

51. perc: Mikust Rák Róbert váltotta.

50. perc: Sloboda kapott sárga lapot.

46. perc: Elkezdődött a második félidő. A szünetben cserélt az ETO. Kiss Máté helyére Babic érkezett. A nyitrai csapatban Balist Kolar váltotta.

 
Az első félidő eleje, és vége a szlovákoké, a közepe a győrieké volt. Helyzetekben, és gólokban is ugynott tart a két csapat, de a Nyitra motiváltabbnak, harcosabbnak tűnik. 

Fotó: Fazekas Barnabás


45. perc: Mikus lőtt erőtlenül 17 méterről. A labda elment keresztben a kapu előtt. Vége az első félidőnek.

41. perc: Kink kapta a meccs második sárga lapos figyelmezetését.

 
Időközben megérkeztek a vendég szurkolók, így aztán egymással is foglakozik a két tábor. A pontosan 20 Nyitra-drukker elfér egy zászló mögött, így elnyomja őket a hazaiak hangja. Ezt kompenzálva folyamatosan mutogatnak. 

34. perc: A változatosság kedvéért ezúttal a jobb oldalról érkezik a beadás. Djordjevic maradt le centikkel a labdáról a kapu előtt.

33. perc: Kontrázott az ETO, az akció végén pedig Aleksidze lőhtett 18 méterről. A labda az egyik védőről pattant ki.

Fotók: Krizsán Csaba

30. perc: Majdnem összehoztunk egy gólt a szlovák csapatnak. Simoncic vérszegény lövése elkerülte volna a kaput, ám Mikus valahogy belebotlott a labdába az ötös jobb sarkánál. A "pörgetés" nem sokkal kerülte el az alsó sarkot.

29. perc: Mikus végezhette el a szabadrúgást 25 méterről. A lövés Aleksidzét találta arcon. Az ETO csatárát ápolni kellett, de folytatja a játékot.

28. perc: Az első sárga lapot Nicorec kapta.

 
Idegenben szerzett több góljának köszönhetően ezzel az eredménnyel az ETO áll továbbjutásra.

22. perc: Egyenlít az ETO!!! A bal oldalon sikerült a védelem mögé kerülni. Szabó Ottó beadása az alapvonal közeléből kanyarodott középre. Aleksidze ugrott a legmagasabbra, aki a hosszún érkező Koltaihoz csúsztatott. A középpályás visszafejelt, Rati pedig közelről a hálóba vágta a labdát. 1-1.

14. perc: Nicorec passzolt be remek ütemben a védők közé. A leshatárról kilépő Kink egyedül mehetett volna a kapuig, ám az utolsó pillanatban Tóth becsúszva mentett.

10. perc: Góllá érett a szlovák mezőnyfölény! Egy gyors akció futott végig a jobb oldalon, ami után három érintésből ziccer lett. Lesko passzolt középre, Mikus átlépte a labdát, amely így a középen érkező Hodur elé került. A csatár a védők közül kilépve egyet tolt a labdán, majd 7 méterről a jobb alsó sarokba pörgetett. 0-1. 

9. perc: Az utóbbi percekben a Nyitra birtokolja többet a labdát, mindezt az ETO térfelén teszi. A vendégeknek ég nem volt gólszerzési lehetőségük.

4. perc: Koltai máris megszerezhette volna a vezetést az ETO-nak. Hrosso rosszul indult ki, és 20 méterre a kapujától próbált menteni. A labda Koltai elé került, aki ebből a távolságból az üresen maradt kapu fölé ívelt.

1. perc: A hazai szurkolók a sípszó előtt elénekelték a Himnuszt, a játékvezető csak ezután adott jelt a kezdésre.  

A csapatok már kivonultak a pályára. A szlovák csapat világoskék mezben, az ETO tiszta fehér szerelésben játszik.

Szlovákiából nem érkeztek szurkolók a mérkőzésre, de annál több újságíró kísérte el a nyitrai együttest.

Fotó: Fazekas Barnabás


Korábban:

Az Európa Ligában már az első selejtezőkörben pályára lépett a Győri ETO FC, a szlovák FC Nitra ellen. Pintér Attila csapata az idegenbeli találkozón 2-2-es döntetlent játszott, így kedvező helyzetből várja a visszavágót. A két győri gólt Tarmo Kink lőtte. A meccsen Tokody Tibor a védelemben kapott szerepet, és várhatóan a visszavágón is ott lesz a csapatban.


Az ETO több új futballistát igazolt a következő idényre, és jelenleg is vannak próbajátékosok a klubnál. Pintér Attila a Nyitra elleni visszavágón azonban azokra számít, akik az első meccsen is pályára léptek.

 
Koltai Tamás a csapattól továbbjutást vár, saját magától pedig jó játékot, olyan teljesítményt, amivel ismét bekerülhet a magyar válogatottba.

Ez történt az első meccsen: 

FC Nitra–Győri ETO FC 2–2 (1–1)
Nyitra, Európa Liga-selejtező, 1. forduló, 1. mérkőzés, 3000 néző. V.: Stamatis (Christou, Sotirou – ciprusiak).

Nitra: Hrosso – Kasprák, Tóth M., Kolmokov, Glenda – Valenta (Kolár, 56.), Stetina, Lesko, Balis (Sloboda, 71.) – Hodur, Simonek (Mikus, 46.). Edző: Ivan Galád.

ETO: Sánta – Tokody, Djordjevic, Sztanisic, Szabó O. (Völgyi, 74.) – Koltai (Cetkovic, 63.), Fehér Z., Pilibaitis (Copa, 33.), Kink – Nicorec, Aleksidze.
Edző: Pintér Attila.

Gsz.: Tóth M. (14.), Sloboda (80.), ill. Kink (39., 58.).
Sárga lap: Nicorec (86.).

Ivan Galád: – Négy gyönyörű gólt és jó mérkőzést láthattunk. Jobban örültem volna, ha mind a négyet mi szerezzük.

Pintér Attila: – Elkerülhető gólt kaptunk, ezután másik rendszerben kezdtünk el futballozni, s megmutattuk, mennyire erős a csapatunk. Kiegyenlítettünk, majd a vezetést is megszereztük. Kettő-egynél már kezünkben volt a mérkőzés, de nagy hibát vétettünk. Kettő-kettő után is voltak még lehetőségeink. Összességében jó mérkőzésen közelebb álltunk a győzelemhez, a továbbjutásról a második mérkőzés dönt. Köszönjük szurkolóinknak, hogy ilyen nagy létszámban is elkísérték a csapatot.

A 2. selejtezőkör párosítása:
FC Utrecht (holland)–KF Tirana (albán)/Zalaegerszegi TE
Videoton–NK Maribor (szlovén)
Atirau (kazah)–FC Nitra (szlovákiai)/Győri ETO FC
Olvasóink írták

 • 19. IV.Béla 2010. július 11. 20:04
  „18. nasi12!

  Dehogy szlovák, rosszabb: fradista.
  A nemzet (éééérted, a nemzet :D ) csapatának kikiáltott fradi szurkolója arra veri otthon, hogy egy másik magyar csapat bárcsak esne ki a nemzetközi kupából. És ha kiesünk, akkor ugye nem hozunk az országnak koefficiens-pontokat, és ezzel elveszítjük az esélyt arra, hogy több magyar csapat indulhasson a nemzetközi kupákban (esetleg pont ők), vagy a maradék kedvezőbb helyzetből kapcsolódhasson be a küzdelmekbe. Vicces, nem? :)”
 • 18. nasi12 2010. július 11. 16:37
  „Dragó, te Szlovák vagy?”
 • 17. Dragó 2010. július 11. 12:09
  „Nam majd a Kazasztán haza küld benneteket:)”
 • 16. tomhagen 2010. július 10. 16:00
  „Persze-persze, a neten megveszed.... Csakohogy én - ezek szerint eléggé el nem ítélhető módon - 17.00-kor a hasamra ütöttem, aztán kitaláltam ( jó idő, melegnek ígérkező este, jó meccs, tökéletes rálátás a pályára ), hogy ma kimegyünk az ETO meccsre. Álmomban nem gondoltam volna, hogy a jegyeladásnál ilyen töketlenségek előfordulhatnak. Nem akarok demagóg lenni, de azért nem csak a játék színvonala van messze Európától...”
 • 15. RP 2010. július 10. 13:42
  „Hát akkor most már rutinos leszel te is. Én jó ideje a neten megveszem előre a jegyet, mert már előfordult, hogy 2000 néző is gondot okozott a klubnak. Majdnem minden klassz ebben a stadionban, de ez a pár zöld fabódé igazodik a kapu mögötti lelátókhoz. Remélem azért ez nem veszi el a kedveteket a meccsre járástól.”
 • 14. tomhagen 2010. július 10. 11:34
  „Sziasztok!

  Két kisgyerekkel ( 7 és 10 évesek ) mentem a meccsre, 17.45-kor már ott voltunk. A legbelső sorba álltam be, a nyugati oldalon. Alig - alig haladt a sor. Aztán jöttek 15-16 éves, láthatóan illuminált fiatalok. Beálltak - szó nélkül - a sor elejére, holott akkorra már volt vagy 30 méteres. Szóváltás alakult ki, amitől kisebbik fiam elkezdett sírni ( nem csoda ). Amikor a pénztárhoz értem, 1 db felnőtt jegyet kértem ( 10 éven aluliaknak ingyenes ). Kb. 5 percbe tellt, amíg kiadták a jegyet. Már elkezdődött, mire helyet foglaltunk.... nem hiszem el, hogy ennek így kell lennie...”
 • 13. bosnyakmagyarU21 2010. július 09. 15:04
  „Sziasztok!
  Kisbuszt szervezünk, Györböl, az aug 11én sorra kerülö Bosznia-Magyarország U21 labdarugó meccsre!Sarajevói városnézéssel,a meccs elött.Non stop út.Az út ára 12ezer ft fejenként.
  Ha vkit érdekel,erre az email cimre irjon:jano1975@freemail.hu”
 • 12. Sampdoria 2010. július 09. 14:07
  „Aki ezt a beléptetést kitalálta, annak gratulálok. 6-kor álltam be a sorba, és a szlovák gólra értem be a szektorba, azaz 40 perc alatt.”
 • 11. magzol 2010. július 09. 09:29
  „Bár nem az ETO a kedvencem, de szurkoltam neki,
  egyébként meg a magyar foci a LEGNAGYOBB!”
 • 10. balazsmail 2010. július 09. 07:43
  „Kint kell lenni, nem a képeket nézni...
  5-6ezer néző volt, ami a magyar fociban szép szám.
  Szép volt fiúk, Hajrá ETO!”
 • 9. fortuna54 2010. július 09. 03:55
  „Amind látom,a kb.25-30 nézö ásitozik.Szép volt fiuk.”
 • 8. háté 2010. július 08. 21:58
  „Szép volt fiuk!---így tovább.

  Azért a ZTE-0-0-át kivizsgálnám!”
 • 7. mtgtoki 2010. július 08. 21:51
  „Szép volt fiúk!De azért a jegyvásárlás rendszerén lenne mit finomítani.”
 • 6. dudi1977 2010. július 08. 21:47
  „Szép volt fiúk! Csak így tovább! Lépésről lépésre haladunk előre, a második félidőt kimondottan öröm volt nézni.

  hajrá ETO!”
 • 5. zsanettiko 2010. július 08. 20:53
  „www0325 TE meg egy elég nagy nulla magyar vagy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Lehet, h nem vagyunk a legjobbak a fociban, de saját hazádat azért ne szarozd le!!!!!!!
  A fiúk folyamatosan bizonyítanak, s ez a meccs is csak azt bizonyítja, h nem vagyunk rosszak!!!
  Hajrá ETO, hajrá GYŐR!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 4. piroskaésabarkasz 2010. július 08. 20:46
  „Hol van a "világszinvonalú" szlovák foci?Köszönöm ETO ,ez a győzelem_is_ kedves a szivemnek!”
 • 3. impala 2010. július 08. 20:35
  „Szép volt fiúk.A magyar fociról annyit itt élünk ezt kell szeretnünk és azonbelül az etot.AKINEK NEM TETSZIK NÉZZEN MÁST!!!!!”
 • 2. regisztrálok 2010. július 07. 18:20
  „holnap kimegyek de csak a toky miatt.... na jo nem csak miatta.. :-)”
 • 1. www0325 2010. július 07. 10:39
  „A magyar foci 0!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

EL: Hosszabbítás után kiesett a ZTE

Kiesett a labdarúgó Európa Liga első selejtezőfordulójában a Zalaegerszegi TE, miután a gól nélküli… Tovább olvasom