Kisalföld logö

2018. 11. 19. hétfő - Erzsébet 0°C | 5°C Még több cikk.

Három évtizede harmóniára tanít

Torna - Megszámlálni sem tudná, hogy az elmúlt harminchárom évben hány gyermekkel szerettette meg a művészi tornát, a táncot, a balettet.
Sokukból nem lett ugyan élsportoló vagy hivatásos táncos, ám a későbbi életükben is meghatározóvá vált a rendszeres mozgás, a zene szeretete.
– Gyermekkorom és fiatalságom éveit két egymás mellett futó szál jellemezte – mondja magáról a győri Mészárosné Zuber Éva. – Először balettoztam, majd később vele párhuzamosan tornászként folytattam a pályafutásom és értem el szép sikereket. A hatvanas években voltam ifjúsági válogatott, olimpiai válogatott kerettag, számos hazai és nemzetközi versenyen álltam a dobogón.


A tanítványai között Mészárosné Zuber Éva. Fotó: Mészáros Mátyás
A tanítványai között Mészárosné Zuber Éva. Fotó: Mészáros Mátyás


Az edzői tevékenységet 1976-ban kezdte el Győrben az akkori Magasépítők SC-nél, amikor Magyar Vilmos kezdeményezésére a klubban megalakult a tornászcsoport. Mészárosné Zuber Éva azóta is a gyermekek oktatásával foglalkozik.

– Úgy érzem, a két sajátomon kívül sok-sok gyermekem van, hiszen délelőttönként a mosonmagyaróvári Ujhelyi Imre Általános Iskolában tartok klasszikus balett előkészítő órákat immár tizenkét éve, délután pedig Győrben a Kölcsey Ferenc Általános Iskolában heti két alkalommal művészitorna- órákra járnak hozzám a gyerekek – folytatja az edzőnő. – A művészi torna magába foglalja a balett, a szertorna, a ritmikus gimnasztika egyes mozdulatelemeit és összhangban van a zenével és az emberi testtel. Ennek az elkötelezettje vagyok már régóta. Munkásságom során számos tehetséges gyermeket indítottam el a táncművészet felé és jó páruknak napjainkban is ez a hivatásuk. Akik nem voltak ennyire tehetségesek, azok is örömmel, lelkesedéssel dolgoztak a közös óráinkon, nekik is életük részévé vált a zene, a tánc.

Mészárosné Zuber Éva mottója: „A szépség törvényei szerint a megformált mozdulat nemcsak külső hatásában harmonikus, hanem belső harmóniát is teremt, visszahat művelőjére, testben és lélekben finomít."
Erre szeretne megtanítani még minél több gyermeket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kézilabda: Tomori műtét miatt kihagyja a Világkupát

Kézilabda - A győri Tomori Zsuzsanna helyett a debreceni Bulath Anita került be a jövő keddtől… Tovább olvasom