Kisalföld logö

2018. 03. 25. vasárnap - Irén, Irisz -2°C | 8°C Még több cikk.

Három év eltiltás: máris fellebbezett az ETO

A Győri ETO FC már elküldte fellebbezését az Európai Labdarúgó Szövetséghez, amelyben a csapatot sújtó hároméves eltiltás ellen protestál.
A Győri ETO FC még nem kapta meg az Európai Labdarúgó Szövetségtől (UEFA) a klub kizárásának indoklását, de máris fellebbezett az ítélet ellen.
Mint ismert, licencproblémák miatt a Győri ETO FC csapatát első fokon három évre kizárták az európai kupasorozatokból és még 50 ezer eurós pénzbírsággal is sújtották.

A fegyelmi bizottság – az UEFA honlapján közzétett – ítéletében nem részletezte a győriek vétségét, csak annyit írtak, hogy a csapat tavaly úgy játszott az Európa Liga selejtezőjének 1., 2., 3. és az utolsó, 4. fordulójában, hogy nem felelt meg mindenben az UEFA licenckövetelményeinek.
A testület megállapítása szerint az ETO 2009. december 31-ével lejárt tartozási kötelezettségének nem tett eleget, a klub szerint viszont addig nem fizethették ki az észt Jarmo Ahjupera vételárából hátralévő 50 ezer eurós részt, amíg korábbi klubja, az FC Florin Tallinn nem küldte el a számlát.
Horváth Cs. Attila, az ETO klubmenedzsere a Kisalföldnek elmondta:

„Az UEFA magyarországi licencadó-igazgatója, valamint a könyvvizsgáló szerint is az ETO-nak van igaza az ügyben. Az észt klubtól 2010. augusztus 16-án érkezett meg a számla és azt nyolc napon belül ki is egyenlítették. Így eleget tettek a magyar számviteli törvény előírásainak."

Az UEFA a magyar szövetséget is megbüntette 100 ezer euróra, mivel nem tartatta be a szervezet licencelőírásait, de az összeg felének befizetését két évre felfüggesztette.

A fellebbviteli tárgyalás időpontjáról még nincs információ.

Olvasóink írták

 • 5. csikar 2011. június 21. 16:17
  „1. A még meg sem kapott büntetés ellen nem lehet fellebbezni. 2. Ha az UEFA előbb szerzett volna tudomást a "nem teljesítésről" már az EL sorozat során kizárhatta volna az ETO-t. 3. Nem ez volt/lett volna az első átigazolási pénz a csapatnál, ami "nem rendeltetés szerinti" helyre akart vándorolni. 4. Hajrá ETO!”
 • 4. Tudós-1 2011. június 21. 07:57
  „Üres beszéd!!!!
  Védjétek a maffiát!”
 • 3. latakacs 2011. június 20. 20:20
  „Tudós 1, te sem a könyvelésben vagy az, aminek tartod magad. Dudinak igaza van. Ha elmész egy üzletbe itthon vásárolni, figyeld meg, hogy az esetek többségében előbb kapod meg a blokkot, a számlát, minthogy kifizeted a termék árát. Ettől eltérően az apeh, bocs nav ellenőr akár büntetheti az árust, számlaadási kötelezettség elmulasztása címszóval.”
 • 2. dudi1977 2011. június 20. 20:10
  „Tudós-1!

  Nincs igazad

  Addig, amíg nem kapom meg a számlát, addig nem fizetem ki. Amikor az eladó kiszámlázza az árú (most épp a labdarúgó) árát, ezt követően kell kifizetni. Ennyi
  Az már más kérdés, hogy az eladó miért nem készítette el időben a számlát, ezért viszont nem a vevő a felelős....”
 • 1. Tudós-1 2011. június 20. 14:14
  „Akkor ezután ha vásárolok valamit, kifizetem az érték 50%-át, s majd fél év múlva a másik 50%-ot !
  Közben fél évig azt állítom, hogy nincs tartozásom.
  Ez konyhanyelre lefordítva az amit az ETO elkövetett.
  A nemzetközi licenc alapkövetelmény pedig az, hogy nem lehet tartozása az egyesületnek, s ezt igazolni kell hivatalosan. Ez nem történt meg.
  Az ETO használt egy 50%-ban kifizetett játékost - ill. sérülése miatt nem - és úgy nyilatkozott, hogy minden rendben, nincs tartozása. A tények egyértelműek.
  Ha hiba történt akkor azt be kell vállalni. Azon kell lennie az egyesület vezetésének, hogy a jövőben hasonló ne történhessen meg, s a beismerő vallomással meg kell kisérelni a büntetés mérséklését.
  Ezt azért is meg kell lépni, mivel necces az AUDI-nak a szerepvállalása egy ilyen ügy eltitkolása, körülmény miatt.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sokkolóval állította meg a rendőr az ünneplő focistát

Sokkolóval sebezte meg egy rendőr az orosz bajnokságban címvédő Zenit szerb labdarúgóját, Danko… Tovább olvasom