Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Harmincöt perces parádé

Soproni Postás–ANSO Volgaburnas Szamara 77–68 (21–14, 20–15, 15–13, 21–26) Sopron, női Európa-kupa mérkőzés, 700 néző. V.: Galik (lengyel), Jelen (szlovén).
Postás: Englert, CSÁKÁNY 10, EÖRDÖGH 21/9, AMBRUS 18, Papp 14. Cs.: Najdenova 4, Fodor, Imanovic 6, Russai 4. Edző: Meszlényi Róbert.


Szamara: Najmusina 5/3, Rahmatulina 12, Mabika 8, DUBOJSZKAJA 15, Kudrjavceva 10. Cs.: Artyesina 8/3, Padabed 3/3, Schumacher, Nevzorova 7. Edző: Alexandr Vlaszov.


A találkozó elején az oroszok részéről a mezőnyben Rahmatulina a palánk alatt pedig Kudrjavceva villogott. A Postás a kezdeti idegességet levetkőzve 2–3 perc elteltével igazi csapatként működött, a villámgyors Szamara védekezésését szétziláló akciók végén pedig rendre Ambrus tette fel a pontot az i-re. Ennek köszönhetően aztán az első negyed közepére 6–8 pontos előnyt állandósított a Postás, miközben Mabika, a világ egyik legjobb kosárlabdázónője szinte szóhoz, azaz labdához sem jutott Csákány őrizetében. A negyed hajrájában a Postás megtartotta előnyét, noha a Szamara egész pályás letámadózónája nem kis zavart okozott. A második negyedben a sérült Fodor is pályára lépett és nehéz feladatot kapott, Mabika őrzését. A játékrészben akadt egy kisebb hullámvölgy, a rövidzárlatot Imanovic közeli kosara oldotta fel, amely előtt Fodortól pontos labdát kapott. Imanovic a soproni palánk alatt is ügyeskedett.

Eördögh újabb kosarának Mabika próbál útját állni.
A negyed második felében zónavédekezésre tértek át az oroszok. Ez ellen egy Eördögh-triplát leszámítva nemigen jöttek, illetve mentek be a távoli dobások soproni részről, ám a hihetetlen elszántsággal harcoló Postás-játékosok volt, hogy egy támadáson belül négyszer is visszaszerezték a lepattanót a jelentős magassági fölényben lévő orosz csapat palánkja alatt. Így aztán ta lán némiképp meglepő módon, de csöppet sem érdemtelenül a szünetben 12 ponttal vezetett a Postás.
Mabika duplájára Eördögh felelt egy „sarki triplával", majd Ambrus közeli találatával már 15 pontra nőtt a különbség a két csapat között.

Továbbra is a centerek villogtak a Postásnál, Papp és Ambrus, majd Eördögh vezette végig a labdát a pályán és három orosz szorításában talált a gyűrűbe. Csákány labdaszerzése és ziccere következett, a különbség 20 pontra nőtt, a Sportcentrumban pedig zengett, zúgott a „Hajrá Posta!" Megnyugtatónak mondható előnyüket a 35. percig tartották a soproniak, ekkor azonban talán ők is túlságosan megnyugodtak. Az utolsó öt percben kapkodtak, eladták a labdát a hazaiak, ám a meccs végére beálló Russai két találata pontot tett a dolgok végére. Kár volt az utolsó öt percért. Ugyanis a soproniak a padlóba döngölhették volna ellenfelüket, amely így azonban tíz ponton belülre került.

Meszlényi Róbert: – Sajnálom, hogy néhány játékosomnak csak 35 percig tartott a mérkőzés. Ezt a csapatot jobban is megverhettük volna, lehet, hogy ezek a pontok még hiányozni fognak a végelszámolásnál.
Alexandr Vlaszov: – Gyengén játszottunk, nem is lehetett más vége, mint vereség.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A végzett munka gyümölcse

Újabb bravúrt hajtott végre a Győri Tento-ETO, hiszen a férfi kézilabda-bajnokság hétvégi… Tovább olvasom