Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 14°C Még több cikk.

Harmincéves bajnokcsapat

Harminc éve, hogy a Kapuvári SE megnyerte a megyei I. osztályú bajnokságot. Az elsőség ellenére mégsem jutott magasabb osztályba az együttes. A napokban találkoztak az egykori bajnokcsapat tagjai.

Harminc évvel ezelőtt végzett az élen a megyei I. osztály küzdelmeiben a kapuvári labdarúgócsapat. Érdekesség, hogy az utolsó előtti fellépésen a Jánossomorja elleni mérkőzés csaknem félbeszakadt. A Kisalföld 1974-ben így számolt be a mérkőzésen történt rendbontásról: „Az 51. percben a kapu elé betörő Wébert fellökték, a játékvezető ezért tizenegyest ítélt. A közönség ezt nagy tüntetéssel vette tudomásul, kövek repültek be a játéktérre, majd amikor a rend helyreállt, Alasz értékesítette a büntetőt."

A Kapuvár 1973/74-es megyei I. osztályú bajnokcsapata akkor... ...és napjainkban.
Aztán következett az utolsó forduló, vasárnap helyett – előrehozott időpontban –, szerdán csapott össze a Kapuvár Szany együttesével.
„ Mint az várható volt, Kapuvár szerdán megnyerte utolsó bajnoki mérkőzését is, s így kétpontos előnyét megőrizve a megyei I. osztály élén végzett a végig egyenletes teljesítményt nyújtó gárda."

A Szany elleni mérkőzést végül Török Géza mesterhármasával és Horváth János találatával 4–0-ra nyerte meg Gremola Ferenc edző csapata. Gremola Ferenc 30 évvel a cím megszerzése után is ezt a véleményt támasztja alá:

„Bizony remek csapatunk volt, nagyon sok néző jött ki a mérkőzéseinkre. Sajnos épp akkor szervezték át a bajnokságokat, így nem volt feljutó az osztályból, ezért a gárda maradt a megyei egyben, én pedig elköszöntem a pontvadászat befejezését követően."

A napokban az emlékezetes évforduló megünneplésére baráti összejövetelt szerveztek a bajnokcsapat főszereplőinek.
„ Sajnos azóta elhunyt egy-két labdarúgó és a csapat akkori intézője is. A többiekkel felidéztük a sikeres pillanatokat, Kapuvár nagyon büszke volt ránk akkoriban. Szerencsére azóta több csapattal is eljutottam a bajnoki címig és korosztályos, valamint megyei válogatottakkal is értem el sikereket. Nyugdíjas vagyok, de természetesen nyomon követem Kapuvár jelenlegi futballcsapatának eredményeit is, amelynek vezetőitől emléklapot és serleget kaptunk a jeles esemény évfordulójára."

A 30 évvel ezelőtti kapuvári bajnokcsapat tagjai: Pintér László, Papp László, Papp Imre, Nagy János, Bencsics Dezső, Kovács Ferenc, Papp Imre, Henye Imre, Kiss Imre, Alasz Miklós, Nagy Sándor, Varga László, Varga Sándor, Török Géza, Horváth János, Wéber István, Varga István, Szaradics István, Rózsa Sándor, Szabó Ferenc, Szücs Ádám Mihály. Az egyesület akkori elnöke Gulyás János, a csapat edzője Gremola Ferenc, intézője Borsodi Ferenc volt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győzelemmel ünnepelte esküvőjét

Győzelemmel ünnepelte győri esküvőjét Rósa Dénes, a Győri ETO FC egykori, az FTC jelenlegi… Tovább olvasom