Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Harmincegy érem Velencéről

A Győri Vízügy EK remekül szerepelt a velencei vidék- és országos veteránbajnokságon. A győriek megnyerték a csapatversenyt.
(illusztráció)
Velencén rendezték meg a nyílt evezős vidékbajnokságot és a veteránok országos bajnokságát. Huszonkét magyar egyesület – vagyis a teljes hazai mezőny – mellett két szlovák és egy szlovén klub is rajthoz állt a regattán. A Győri Vízügy Evezős Klub remekül szerepelt a viadalon, hiszen tíz első, tizenegy második és tíz harmadik helyezést ért el, ezzel fölényesen megnyerte a csapatversenyt.
Az aranyérmesek közül első helyre kívánkozik a felnőtt négypár, melyben a mohácsi Bencsik Gábor és Vajas Balázs mellett Lányi Péter és Kokas Gergely is helyet foglalt. A válogatott egység óriási fölénnyel győzött. Teljesítményük és időeredményük a közeljövőben sorra kerülő luzerni Világkupa előtt több mint ígéretes.

Rajtuk kívül győzött még a fiú tanuló kormányos négypár (Szűcs István, Kalmár Gergő, Békefi Gábor, Tolnay Béla, kormányos: Gál-Tóth Alpár), a serdülő kormányos négypár (Kállai Miklós, Csákvári Balázs, Reményi Dávid, Szombati Máté, kormányos: Nagy Dávid). Első lett az ifjúsági négypár (Nagy Péter, Pápai Tivadar, Bognár Roland, Molnár Szabolcs), az ifjúsági kormányos nélküli négyes (Németh Károly, Révész Péter, Bognár Roland, Szekér László), valamint a kormányos nélküli kettes (Révész Péter, Németh Károly). A tanulók között egypárban győzött Tolnay Béla és Lányi Tamás.

A veteránok sem maradtak első hely nélkül, mert négypárban nyert a Kontor József, Bauer Miklós, Huszár Béla, Varga Gábor egység, míg a két-két mohácsi, illetve váci evezős mellett a nyolcas tagja volt Németh Károly, Tóth Péter, Nagy Gábor, Kriszter Árpád, valamint a kormányos Tóthné Papp Terézia is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pert nyert Bognár Zsolt

A Győri ETO FC két labdarúgója, Bognár Zsolt és Farkas Balázs szerződésszegésre hivatkozva hetekkel… Tovább olvasom