Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Harminc év után ismét bajnok a Győri ETO FC

Nagyon izgalmas mérkőzésen 1-0-ra győzött Völgyi büntetőből szerzett góljával az ETO a Ferencváros ellen vasárnap este, így már biztos, hogy az OTP Bank Liga 1. helyén végez a 2012/13-as szezonban.

Győri ETO FC - Ferencváros 1-0 - ezzel bajnok a győri csapat! Fotók: Bertleff András
Nagy csatában és izgalmas mérkőzésen 1:0-ra győzött a Győri ETO FC együttese a Ferencváros ellen, így harminc év után lett ismét bajnok az ETO! Pintér Attila együttese nagyot küzdött az egész idényben és megérdemelten végeztek a táblázat élén. A találkozó végén a győri közönség befutott a pályára és együtt ünnepelt a csapattal.

Bajnok az ETO: Győri ETO FC - Ferencváros 1-0 - MTI Fotók: Illyés Tibor

Győri ETO FC – Ferencváros 1:0 (0:0)
ETO Park, 14000 néző. Vezette: Farkas Á. (Bozó, Horváth R.)

ETO: Stevanovic (Molnár P., a szünetben) – Svec, Takács Á., Lipták, Völgyi – Kamber, Pátkai, Kronaveter (Andric, a szünetben) – Trajkovic (Dinjar, 65.), Strestík, Varga R. Vezetőedző: Pintér Attila.

FTC: Jova – Alempijevic, Besic, Gyömbér, Bönig (Sváb, 56.)– Somalia, Cukic, Martinus (Peric, 63.), Józsi, Leonardo (Ionescu, 82.) – Böde. Vezetőedző: Ricardo Moniz.

Gólszerző: Völgyi (60.)

Kiállítás: Völgyi (61.), Strestík (79.), illetve Alempijevic (59.)

Sárga lap: Völgyi (33., 61.), illetve Besic (50.), Cukic (69.), Böde (87.)

Pintér Attila: - Nagyon jó játékosokat igazolt a Ferencváros, meghatározó csapattá lépett elő. Nem ért minket meglepetés, tudunk mire számítsunk. A cserék tudtak lendíteni a csapaton, meg kell dicsérnem Molnárt, élt a lehetőséggel és éles meccsen is jó teljesítményt nyújtott. Nagyon jó mérkőzésen megérdemelten nyertük meg a mérkőzést. Kapott ez a csapat meleget és hidegek ebben az idényben. Vannak emberek ebben az országban akik futballtudás nélkül szidják a Győri ETO FC játékát. Nagyon fájó volt, de bármennyire akartak minket kibillenteni, szerencsére nem sikerült. Szeretném megköszönni azoknak az embereknek, akik bíztak bennem. Antók Zoltánnal hét évet dolgoztam együtt, köszönöm a támogatását, valamint Tarsoly Csabának elnök úrnak is, aki visszahozott a csapathoz. A közönségnek mindig buzdítania kell a csapatot, sajnos ez nem mindig volt jellemző ebben az idényben, de a mai meccsen tudtak segíteni.

Ricardo Moniz: - Gratulálunk a Győrnek a bajnoki címhez! Nagy csalódás számunkra a vereség, mert így csökkentek az esélyeink a nemzetközi kupa indulásáról. Az első félidőben három-négy lehetőségünk is volt a gólszerzésre, de rendre az utolsó passzba hiba csúszott. Mezőnyfölényben voltunk, de tisztában voltunk vele, hogy életveszélyesek a kontráik.
Második félidőben is próbálkoztunk, de egy ellentámadás végén kicsit túlzó ítélet miatt hátrányba kerültünk. Az utolsó szakaszban nem tudtuk érvényesíteni az emberelőnyt és a Győr kivédekezte a mérkőzést. Legszomorúbb Leo sérülése, valószínű eltörött a bokája, számos mérkőzésen utaznak a játékosomra. Nagyon szomorú, hogy az edzők arra biztatják a játékosokat, hogyan kell semlegesíteni a támadót. Elkeseredett vagyok, hogy a játékvezetők engedik elfajulni ezeket a történéseket, nem feltétlenül erre a mérkőzésre gondolok, korábban is megtörténhetett volna.

Tarsoly Csaba: - Tizenkét év után végre sikerült elérni a célunkat. Korábban szerettük volna már megnyerni a bajnoksát, de sokat kellett rá várni az elmúlt években. Nagyon küzdöttek a játékosok egész idényben, gratulálok a csapatnak! Eléggé megöregedtem ebben az időszakban, nagyon sokan szerettek volna minket hátráltani. A sportban mindig a pályán kell eldőlnie, hogy ki a jobb.


Sajtótéjékoztató közben a játékosok berohantak a sajtóterembe és Pintér Attilát, valamint Tarsoly Csabát is a felkapták és medencébe dobták.A találkozó előtt köszöntötték az 1963-ban és 1983-ban bajnokságot nyert csapat tagjait, akiket óriási tapssal üdvözölt a győri közönség. Ahhoz, hogy idén Pintér Attila együttese végezzen a táblázat élén a Debrecennek hazai pályán le kellett győznie a Videotont, valamint itthon kell tartania a három bajnoki pontot a Ferencváros ellen. A hajdúságiak 2:1-re bizonyultak jobbnak a székesfehérváriaknál, így már „csak" a győriek győzelme kellett az aranyéremhez.

Ahogy az várható volt, óriási érdeklődés előzte meg a találkozót, 14000 néző látogatott ki a forduló rangadójára, amelyet a vendégek kezdtek jobban. Cukic távoli lövése kevéssel ment el a jobb felső sarok mellett, majd a találkozó 10. percében Böde közeli fejesénél kellett Stevanovicnak bravúrral hárítani.

A folytatásban is a vendégek birtokolták többet a labdát és dolgoztak ki helyzeteket, de egy gyors győri ellentámadás végén Varga is a kapuba találhatott volna, de óriási helyzetben csúnyán mellé tekert. A ferencvárosiak irányították a mérkőzést, a győriek behúzódtak a saját térfelükre és főként a gyors ellentámadásokban bíztak. Hajtós első félidő végén végül nem született találat, így gólnélküli első félidő végén vonultak öltözőbe a csapatok.

Szünetben a pályán köszöntette a Győri ETO FC képviselete a szombaton Bajnokok Ligáját nyert Győri Audi-ETO együttesét. A lányokat pereceken keresztül felállva ünnepelte a közönség. Nagy esemény jött el Görbicz Anita életében is, hiszen a pályán kérte meg Vincze Ottó a győri irányító kezét.

A szünetben kettőt is cserélt Pintér Attila, a győriek mestere. Az első játékrész végén Stevanovic ütközött Somaliával, amely után percekig ápolni kellett a hazaiak kapusát. Pár percet még védeni tudott a szerb hálóőr, de a szünetben Molnár Péter érkezett a helyére. Kronaveter taktikai okok miatt nem folytatta, Andric váltotta a szlovén játékost.

A győriek tánadójátéka látványosan feljavult, elkezdtek irányítani a mérkőzésen és tíz perc elteltével Varga került óriási helyzetbe, de a kifutó Jovába lőtt. Pintér Attila együttes a folytatásban sem vett visszább és a találkozó 59. percében Andric gyönyörű csele után egyedül törhetett volna kapura, de Alempijevic lerántotta a támadót. A játékvezető kiállította a vendégek játékosát és büntetőt ítélt. A labda mögé Völgyi állt, aki magabiztosan lőtt a kapu bal oldalába. (1:0)

Két perccel később a gólszerző Völgyi szabálytalanodott a győri térfél közepén, amely után második sárga lapja miatt kiállította a játékvezető, így mindkét együttes tíz emberrel folytatta a találkozót.

A fővárosiak taktikát váltottak és sokkal jobban kitámadtak, így nagyobb hely maradt a győri ellentámadásokra. Varga és Andric is többször elfutott a széleken, de egyik helyzetet sem sikerült gólra váltani.

Izgalmas és hajtós utolsó negyed óra következett, amelyben kilenc emberre fogyatkozott az ETO Strestík kiállítása miatt. A cseh támadó hátulról szabálytalankodott Leonardoval szemben.

Az utolsó nyolc percben beszorultak a győriek a saját térfelükre, de kilenc emberrel is remekül védekeztek és küzdöttek.

Újabb gólt nem látott a közönség, így harminc év után ismét az ETO végzett a táblázat élén!


Előzetes

Vége a mérkőzésnek. Bajnok az ETO!

Öt perc hosszabbítást jelzett a játékvezető.

88.p. Ionescu indítása után Böde estében lőtt kapura, a labda kevéssel ment el a kapu bal oldala mellett.

87.p. Böde kapott sárga lapot reklamálásért.

85.p. Nyom a Ferencváros, de a győriek remekül küzdenek emberhátrányban is.

79.p. Srestík csúnyán felrúgta Leonardót, amiért a játékvezető kiállította a cseh támadót.

72.p. Pesic 18 méteres bal lábas lövése a kapu bal kapufáján csattant.

70.p. Strestík 18 méterről elvégzett szabadrúgása veszélyesen tartott a kapu közepe felé, de Jova hárított.

69.p. Cukic kapott sárga lapot Pátkai felrúgásáért.

68.p. Andric futott el a bal oldalon és lőtt 12 méterről éles szögből az oldalhálóba.

65.p. Trajkovicot Dinjar váltotta a győrieknél.

62.p. Martinus helyére Peric érkezett a pályára.

61.p. Völgyi szabálytalankodott a győri térfél közepén, amit a játékvezető sárga lappal büntetett. A védőnek ez volt a második, így a kiállítás sorsára jutott.

59.p. Kamber indította a bal oldalon Andricot, aki gyönyörű csellel játszotta át Alempijevicet. A győri támadó egyedül törhetett volna kapura, de a vendégek játékosa gólhelyzetben lerántotta Andricot, így a játékvezető büntetőt ítélt és kiállította Alempijevicet. A labda mögé Völgyi állt, aki magabiztosan lőtt a kapu bal oldalába. 1-0

56.p. A megsérült Böngiet Sváb váltotta a vendégeknél.

54.p. Lipták indította a remekül befutó Vargát, aki nagy helyzetben 10 méterről a kifutó Jovába lőtt.

50.p. Besic kapott sárga lapot visszahúzásért.

46.p. Elkezdődött a második félidő!

Pintér Attila kettő is cserélt. Sérülés miatt Stevanovic helyére Molnár érkezett a pályára, valamint Kronavetert Andric váltotta.

Szünetben a Győri ETO FC képviselete köszöntötte a szombaton Bajnokok Ligáját nyerő Győri Audi-ETO együttesét. A féldiőben a pályán kérte meg Vincze Ottó Görbicz Anita kezét.

Vége az első játékrésznek!

Egy perc hosszabbítást jelzett a játékvezető.

44.p. Völgyi jobb oldali szöglete után tisztázni tudtak a vendégek védői, majd ismételhetett a győri játékos, de a második próbálkozását nem érte el a hosszú oldalon felugró Lipták.

41.p. Stevanovic vetődött ki egy beívelésre, majd rosszul érkezett a földre, ezért ápolásra szorult, de folytatni tudja a játékot.

39.p. Böde lőtt 14 méterről jócskán a bal oldali kapufa mellé.

34.p. Somalia jobb oldali lövését Stevanovic hárította, de pont Böde elé pattant a labda, aki közelről lőtt a kapuba. A játékvezető jogosan nem adta meg a gólt lesállás miatt.

33.p. Völgyi kapott sárga lapot visszahúzásért.

33.p. Cukic 18 méterrő lőtt nagy erővel, laposan a kapu közepe felé, Stevanovic a mezőnybe ütötte a labdát.

30.p. Józsi távoli középre tartó lövését Stevanovic magabiztsan fogta.

29.p. Kamber jobb oldali beadását Strestík csúsztatta meg Trajkovic felé, aki közelről centikkel fejelt a kapu fölé.

24.p. Kronaveter szabadrúgásból ívelt a középen berobbanó győri játékosok felé, majd Jova védett. A partjelző nem intett, de a játékvezető lesállás miatt a ferencvárosiaknak adta a labdát.

22.p. Böde lőtt 18 méterről laposan centikkel a bal oldali kapufa mellé.

21.p. Varga Roland futott el a jobb oldalon, majd egy gyönyörű csellel bal lábára tette a labdát, de óriási helyzetben csúnyán mellé lőtt.

19.p. Leonardo végezhetett el ígéretes szögből szabadrúgást. A sorfalon megpattanó labda lelassult, így biztosan tudta fogni a labdát Stevanovic.

17.p. Böde esett el a tizenhatoson belül, de a játékvezető jogosan nem ítélt büntetőt.

15.p. Az elmúlt percekben a vendégek birtokolták többet a labdát, de újabb helyzetet nem alakítottak ki. 

10.p. Leonardo bal oldali beadása után Böde fejelt hat méterről a kapu jobb alsó sarka felé, de Stevanovic bravúrral hárítani tudott.

5.p. Cukic lőtt 16 méterről jobb lábbal keveéssel a jobb felső sarok mellé.

1.p. A győriek kezdték a találkozót!

Győzelem esetén bajnok lehet a Győri ETO FC együttese, hiszen a Debrecen 2:1-re diadalmadkodott a Videoton ellen.

Győri ETO FC – Ferencváros
ETO Park, 14000 néző. Vezeti: Farkas Á. (Bozó, Horváth R.)

ETO: Stevanovic – Svec, Takács Á., Lipták, Völgyi – Kamber, Pátkai, Kronaveter – Trajkovic, Strestík, Varga R. Vezetőedző: Pintér Attila.

FTC: Jova – Somalia, Besic, Gyömbér, Bönig – Leonardo, Martinus, Józsi, Cukic, Alempijevic – Böde. Vezetőedző: Ricardo Moniz.


Előzetes

Ehhez arra van szükség, hogy a 27. fordulóban vasárnap hazai pályán legyőzze a Ferencvárost, a második helyezett Videoton pedig vereséget szenvedjen a címvédő Debrecen vendégeként.

A győrieknek, akik szerdán vereségük ellenére bejutottak a Magyar Kupa döntőjébe éppen a Videotonnal szemben, várhatóan nem lesz könnyű dolguk, mert a fővárosi zöld-fehérek számára is rendkívül fontos a hétvégi meccs, ők ugyanis az Európa Liga-indulást érő harmadik helyért versengenek az MTK-val és a Budapest Honvéddal.

A szintén kupafinalista Debrecennek is jól jönne a vasárnapi siker a székesfehérváriakkal szemben, mert ha a segítségükkel a Győr megszerzi története negyedik bajnoki címét, akkor a hajdúságiak a Magyar Kupa-döntő eredményétől függetlenül bebiztosítják EL-indulásukat.

A Ferencvárossal a harmadik helyért csatázó és vele szemben hárompontos előnyben lévő MTK a Paksot fogadja, míg a hat meccse veretlen Budapest Honvéd a szintén jó formában lévő Újpest vendége lesz.

A bennmaradásért zajló küzdelemben a sereghajtó Egri FC sorsa dőlhet el. Amennyiben kikap Pápán, biztosan kiesik, jelenleg ugyanakkor még az is kérdéses, hogy a csődközeli helyzetben lévő klub játékosai kiállnak-e egyáltalán a sorsdöntő összecsapásra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Töltéstava pontot szerzett

Megyei I. o.: 12 gólt lőtt a Lébény a Tétnek. Megyei II. o.: Mosonszentmiklóson nyert a Bezenye.… Tovább olvasom