Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Hármas idegenben: Újpest–ETO FC 1-3

Trajkovics egy akcióból, Dudás büntetőből, Ahjupera fejjel volt eredményes.
Újpest FC - Győri ETO FC 1-3
Budapest, Szusza Ferenc Stadion
V.: Iványi, asszisztensek: Albert, Medovarszki
Újpest: Balajcza - Kiss Z., Takács Z., Lipták, Pollák - Lázár B., Tajthy, Barczi (Mihajlovics), Snoyl (Balogh B.), Nagy P. - Rajczi (Kabát). Vezetőedző: Zoran Szpisljak
Győri ETO FC: Sztevanovics - Takács Á., Sztanisics, Fehér Z., Völgyi - Kiss M. (Windecker), Pilibaitis, Trajkovics - Dudás (Dinjar), Ahjupera, Koltai (Tokody). Vezetőedző: Csertői Aurél
Gsz.: Trajkovics (40.), Dudás (57., büntetőből), kiállítva: Lipták.

Vége a mérkőzésnek. A múlt heti győri vereséghez képest sokkal jobban játszott az ETO, a meccs elején voltak csak helyzetei az Újpestnek, utána jobbára az történt, amit a győriek akartak, így megérdemelten nyertek. 

92. perc: Ahjupera lő 20 méterről a jobb felső sarok fölé.

88. perc: Kabát kap reklamálásért sárgát.

86. perc: Völgyi lába alatt pattan el a labda, Kabát Péter lecsap az ajándékra és Szevanovics mellett a kapuba lő. 1-3

84. perc: Az utolsó győri csere: Kiss Mátét Windecker József váltja.

81. perc: Völgyi bal oldalról egy csel után adja be a labdát, a középen érkező Ahjupera magasra ugorva fejel a kapu bal oldalába. 0-3

79. perc: Újabb győri csere: Koltai helyére Tokody érkezik.

77. perc: Dudás Ádámot Dinjar váltja.

76. perc: Újabb lapos Lázár-lövés, ezúttal valamivel messzebbről, mint a félidő elején - Sztevanovics most is fogja a labdát.

73. perc: Ahjupera is besárgul: egy leshelyzetet követően sípszó után lő a hálóba.

71. perc: Völgyi is sárgát kap, mert elgázolja Lázárt.

64. perc: Cserél az Újpest: Barczi Dávid helyére Bojan Mihajlovics jön.

57. perc: Lipták fölött átpattan az újpesti kapu felé tartó labda, így Ahjupera kerül helyzetbe. Lipták menteni próbálja a helyzetet, de ezt úgy teszi, hogy lerántja a győri játékost az ötös előtt, így az újpesti védő piros lapot kap, az ETO pedig 11-est, amelyet Dudás lő a kapu bal oldalába. 0-2

54. perc: Snoyl helyére érkezik Balogh Bence a hazaiaknál.

48. perc: Lázár lő húszról laposan, Sztevanovics fogja a labdát.

A félidő első részében inkább az Újpest akarata érvényesült, aztán egyre több veszélyes ETO-támadást láthatott a Szusza Ferenc Stadion közönsége. Egy győri akció végén aztán Trajkovics be is talált a lila-fehérek kapujába, így 1-0-s vendégvezetéssel fordulnak a csapatok.

45. perc: Mezrángatásért kap sárgát Takács Z., aztán féget is ért a félidő.

40. perc: Trajkovic a balszélről a leshatáron indult meg, a tizenhatoson belül belefért egy csel is, aztán a labdát Balajcza mellett a rövid alsóba lőtte. 0-1

34. perc: Nagy Patrik lő a kapuval szemben 19 méterről - pontosan Sztevanovics kezébe.

28. perc: Snoyl az ötös bal sarkáról lőhet, nagyon rosszul találja el a labdát.

22. perc: Ahjupera kap remek indítást, a lövésébe azonban Pollák beleveti magát.

19. perc: Győri lehetőségek az újpesti kapu előtt, Koltait lerántják, végül Völgyi löki ki védőjét a labda elól, utána pedig Dudás elrúgja sípszó után a labdát, így utóbbi a meccs első sárgáját meg is kapja.

15. perc: Takács kap egy kissé hosszú indítást a tizenhatos bal oldalán, a kissé lassan kimozduló Balacza alatt azonban Takács el tudja rúgni a labdát, ám az oldalhálót találja el. Fél perccel később Koltai is oldalról talál a hálóba egy beadás után, pedig egyedül kapta, jó ütemben a labdát.

14. perc: Kiss Máté lövését védi magabiztosan Balajcza.

11. perc: Nagy Patrik vitte le a vonalig a labdát, beadása után kétszer is lőhettek a hazaiak, mindkétszer Fehér Zoltán vetődött a labda elé.

5. perc: Rajczi 18 méteres szabadrúgása nem sokkal ment Sztevanovics kapuja mellé. Félperccel később Kiss Zoltán durrant messziről a másik kapufa (és a kapu) mellé.

1. perc: A játékot az ETO kezdte.

A mérkőzésről a kisalfold.hu online tudósít.

Közülük kettőt kérdeztünk, egyrészt a korábbi emlékekről, másrészt a jelenlegi esélyekről.

Herczeg Miklóst nem kell bemutatni sem a győri, sem az újpesti drukkereknek. A csatár az ETO-ban 125, míg a lila-fehéreknél 130 alkalommal lépett pályára. A tizenkétszeres válogatott játékos a két csapat összecsapásaival kapcsolatos legmaradandóbb emléke egy győri mérkőzés, ahol lila-fehér színekben szerzett gólt.

Száz százalék az Újpest ellen

Érdekes sikerszériáról számol be az eto.hu. A klub hivatalos honlapja szerint a hétvégén az ősz utolsó előtti fordulóját játszották az utánpótlás-bajnokságokban. A találkozók közül az ETO négyet az Újpest korosztályos együttesei ellen vívott és valamennyi mérkőzést a zöld-fehérek nyerték.
U19: Újpesti TE–Győri ETO FC 0–1 (0–1). Gsz.: Matetits. U18: Győri ETO FC–Újpesti TE 3–0 (2–0). Gsz.: Meiczinger, Nyári, Novák. U17: Újpesti TE–Győri ETO FC 1–4 (0–2). Gsz.: Borkai, Fekete Sz., Lenzsér, Vörösbaranyi. U16: Győri ETO FC–Újpesti TE 5–2 (2–1). Gsz.: Mayer (2), Nagy Á., Mészáros M., Füleki N.

Ezt a tendenciát jó lenne folytatni a hétvégén is, szombaton Újpest–ETO mérkőzést rendeznek az OTP Bank Ligában.
– Akkor Győrben tizenhatezer ember előtt játszottunk, s bajnokesélyes volt a hazai ETO is. Az én találatommal egyenlítettünk ki és végül mi lettünk az aranyérmesek – emlékezett vissza Herczeg Miklós, aki ha ideje engedi, . osztályú DAC-ban futballozik.

– Hogy a kettő közül melyik csapatot szeretem jobban? Be kell vallanom, az Újpest valamivel közelebb áll a szívemhez. Igaz, Győrben nőttem fel és az ETO-ban lettem élvonalbeli játékos, vagyis nagyon sokat köszönhetek a zöld-fehéreknek, a nagyobb sikereket az Újpestben értem el. A lilákkal lettem bajnok, ezüst- és bronzérmes is voltam, kétszer szerepeltem kupadöntőben. Úgy érzem, a szurkolók is jobban elfogadtak, jobban kedveltek, mint Győrben, de ez érthető is, hiszen a fővárosiaknál ment jobban a játék.

Herczeg Miklós szerint szombaton színvonalas meccset vív egymással a két csapat.

– Természetesen, ahogy legutóbb, most is ott leszek a Szusza-stadionban. Az Újpest kezd magára találni, míg az ETO most kissé megtorpant. Izgalmas mérkőzést várok, ahol szerintem olyan eredmény születik, amely mindkét félnek jó, vagyis döntetlenre számítok. Már csak azért is, mert a két fiam közül az egyik újpesti, a másik győri szurkoló, s így megmarad a családi béke is.

Bár lehet, csak kevesen emlékeznek rá, ám ettől még igaz, hogy Véber György, az Újpest emblematikus alakja egykor futballozott az ETO-ban is. Igaz, rövidre sikeredett győri pályafutása, ám ennek ellenére szívesen emlékezik erre az időszakra.

Herczeg Miklós (jobbra) döntetlent remél. Fotó: Kisalföld-archívum
Herczeg Miklós (jobbra) döntetlent remél. Fotó: Kisalföld-archívum


– Izraelben profiskodtam 1996-ban, de aztán gondok akadtak a fizetéssel és szerződést bontottam a klubban – mesélte Véber György.
– Első utam természetesen a Megyeri útra vezetett. Garami Józsi bácsi volt az edző, ő azonban, noha oka nem volt rá, de nem várt tárt karokkal. Azt mondta, nem illek bele a szakmai elképzelésébe, ezért keressek magamnak másik csapatot. Ezek után kerültem Győrbe az ETO-hoz, ahol aztán öt meccset játszottam, és milyen érdekes, ez az öt mérkőzés elég volt ahhoz, hogy beilljek a szakmai képbe, ugyanis jött a telefon, és mert a szabályok lehetőséget adtak rá, visszaigazolt az Újpest. Ezért aztán a tavaszi hatodik fordulót már lila-fehér mezben játszottam. És persze az ETO volt az ellenfél.

Az esélyekről és a mérkőzés színvonaláról is faggattuk a legutóbb Pápán dolgozó szakembert.

– Biztos vagyok benne, hogy mindkét csapat a győzelemre játszik majd – folytatta Véber György. – Az ETO azért, mert nem akar leszakadni a Debrecentől, sőt, vereség esetén akár a dobogóról is leszorulhat, az Újpest pedig folytatná a menekülést a kiesőzónából, ráadásul a Lombard legyőzésével kellő önbizalmat is szereztek Kabát Péterék. Jó meccsre, nagy csatára van kilátás, s a Diósgyőr–Fradi mellett ezt a találkozót kíséri majd a legnagyobb érdeklődés és figyelem.

Olvasóink írták

 • 19. Apafi 2011. november 28. 19:02
  „jszalai!

  Te kérdezted...:) Szívből kívánom, hogy ne legyen semmi alapja, s minden rendben menjen a csapat körül!!!!Igaz,hogy olyantól hallottam, aki maga is csak hallotta,de a kiindulópont nagyon a "tűz közelből" jött...De még egyszer mondom, örülök,ha nem így van! Minden elismerést megérdemel Aurél,s a csapat is az idei őszért(bár a honvéd meccsen kicsit elszállt az agyam.:) ),csak így tovább, s nagyon szép lesz a vége!!!!! HAJRÁ ETO!!!”
 • 18. gillag74 2011. november 27. 11:56
  „Ennyit jelent ha lelkesen,és profi hozzáállásal játszik a csapat.Most megvolt a fiúkban az a csupaszív játék,ami a Honvéd ellen hiányzott.Csak így tovább,hajrá ETO!!!!!”
 • 17. dudi1977 2011. november 27. 11:27
  „Apróság, de vasárnap 11:26-kor a cikkben az áll, hogy "Gsz.: Trajkovics (40.), Dudás (57., büntetőből), kiállítva: Lipták."

  Szerintem 3-1-re nyertünk, és nem 2-0-ra....”
 • 16. jszalai 2011. november 27. 07:56
  „Apafi én biztosra tudom hogy ennek nincs semmi alapja. Ez csak pletyka, nem igaz, és nem kellene terjeszteni, mert alaptalanul leminősíti az ETO-t.”
 • 15. dogosrobi 2011. november 27. 01:47
  „Apafi Ezt valahogy te nagyon félre érteted Ilyenröl szó sincs”
 • 14. nitrocircus 2011. november 26. 23:04
  „Megemlítették a tv-s közvetítésben, hogy Völgyi szeretne válogatott lenni. Hát azért még 3-0-ás vezetésnél sem szabad akkor hibát csinálni, mint amiből kaptuk a gólt. Amúgy tényleg jó volt nézni a meccset!”
 • 13. Apafi 2011. november 26. 22:09
  „Nem +0 éve,hanem 30 éve......:):)”
 • 12. Rinpócse 2011. november 26. 22:04
  „Na ezt nehéz megérteni,siralmas,lelketlen játék itthon,szép győzelem idegenben,hol az igazság ?”
 • 11. Arrabona 2011. november 26. 21:53
  „Szép volt fiúk, harcos, egységes, jó játék volt!”
 • 10. Apafi 2011. november 26. 21:44
  „jszalai!:)

  Lehet, hogy csak pletyka,de azt rebesgették, hogy az mostanában vannak elmaradt pénzek, azért(is) van kicsit eredménytelenebb játék. Aurél szólt a Tarsolynak,hogy fizesse ki őket, mire azt mondta, fogd be a szádat vagy ha nem tetszik, téged is kirúglak még Decemberben.Hangsúlyozom, csak pletyka, én személy szerint semmi konkrétat nem tudok, csak mikor hallottam,eléggé elkeserített,ezért írtam,amit írtam. +0 éve vagyok ETO drukker,s jó lenne egy hosszútávon is eredményes csapat! De hála istennek, a mai játék már hasonlított arra, amivel korábban sikerrel vettük a meccseket! Völgyi, és Trajkovics kell ebbe a csapatba, s megmondom őszintén,Kiss Máté hiába saját nevelés, nem ETO szint...Hajrá ETO!!!!! Jussunk tovább a kupában, s akkor tökéletes ez az ősz!!!”
 • 9. kaucsukcsuka 2011. november 26. 21:27
  „Szép volt fiúk! Ez férfi munka volt! Gratula!”
 • 8. csikar 2011. november 26. 20:28
  „Most is látszik Trajkovicsnak szíve, esze és tüdeje van a focihoz. A Honvéd ellen nagyon hiányzott!”
 • 7. RP 2011. november 26. 19:58
  „Sima volt, okos, kezdeményező játékkal nyertünk! Az ősz egy kupatovábbjutással csodás lenne.”
 • 6. jszalai 2011. november 26. 19:55
  „Apafi mondasz is konkrétumot vagy csak feldobod aztán hagyod hogy mindenki találgasson. Avass be minket a tuti híreidbe. :)”
 • 5. jszalai 2011. november 26. 19:54
  „Hajrá ETO!”
 • 4. dogosrobi 2011. november 26. 19:53
  „Szép volt fiuk csak igy tovább!!!Hajrá ETO!!!”
 • 3. qeu 2011. november 26. 19:35
  „Gratulálok az ETO-nak!
  A sokszor ötletes játék meghozta gyümölcsét!”
 • 2. salimrashid 2011. november 26. 17:24
  „Győzni kell mindenképp!! HAJRÁ GYŐR!”
 • 1. Apafi 2011. november 24. 20:07
  „sajnos rossz híreket hallottam a csapat háza tájáról, ami nem sok jelent a szombati meccsel kapcsolatban(sem!)
  Ha igazak a hírek, soha nem lesz itt hosszútávon jó csapat....:(”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Húsevő baktérium támadta meg a magyar olimpikont

Egy augusztusi műtétet követően húsevő baktérium támadta meg Kiss Dániel, a jövő évi olimpiai… Tovább olvasom