Kisalföld logö

2018. 09. 19. szerda - Vilhelmina 13°C | 27°C Még több cikk.

Harcos Matáv, gyenge ETO

Harcos hazai és gyenge vendégcsapatot láthattunk a rangadón: Matáv FC Sopron–Győri ETO 1–0.

Nicsenkót véglegesen a játékvezető állította meg, pontosabban ki.
Harcos hazai és gyenge vendégcsapatot láthattak a szurkolók: Matáv FC Sopron–Győri ETO 1–0 az Arany Ászok Ligában a megyei rangadón. A soproni gárda megérdemelten szerezte meg a három pontot.
Fél órával a mérkőzés kezdete előtt még kihalt volt a soproni stadion és bizony nem úgy festett a nézőtér, mintha megyei rangadót rendeznének a soproni Káposztás utcában. A kezdésre aztán 3800 néző foglalt helyet, a találkozó végén pedig a hazai drukkerek örülhettek, hiszen Balaskó góljával a sokkal több helyzetet kidolgozó Matáv FC győzött a gyenge napot kifogó ETO ellen, utóbbiból egyébként Nicsenkót a játékvezető kiállította.

Sopron, 3800 néző. V.: Arany (Tompos, Kovács Z.)

Matáv FC: Balogh 0, Földvári 3, Horváth A. 3, Bagoly 3, Hanák 3, Fehér 3, Lazic 3, Pintér 3, Bárányos 2,5, Sira 2,5, Tóth M. 2,5., Cs.: Földvári h. , Debnár (89. p), Sira h. Balaskó (56. p., 3). Edző: Pintér Attila

ETO: Stevanovic 3, Jakl 2,5, Stark 3, Horváth R. 3, Tóth P. 3, Peric 2,5, Sándor Gy. 2,5, Vincze O. 2,5, Vincze G. 3, Priskin 2,5, Varga Z. 2,5., Cs.: Peric h. Zsók (66. p), Varga Z. h. Nincsenko (40. p, 1,5).
Szakmai igazgató: Reszeli Soós István

Sárga lap: Földvári (15. p), Fehér (87. p), ill. Horváth R. (35. p), Priskin (63. p).
Szögletarány: 11:1 (8:0).
Kiállítva: Nincsenko (80. p).

A két szakvezető közül kétségtelenül a jelenlegi győri mesternek van nagyobb rutinja a megyei rangadókat illetően. A Sopron szakvezetőjeként Reszeli többször is győzelemre vezette a Matávot az ETO ellen, emlékezetes egy 4–0-ás hazai diadal és járt már Győrben is Reszeli a Matávval. Ami Pintér Attilát illeti, eddig az egyetlen megyei rangadót vezette tavaly tavasszal, akkor Sopronban az ETO nyert. A két szakvezető egyébként megyei rangadón most néz farkasszemet először egymással. Az előző évadban mindkétszer győri siker született. A már említett soproni mérkőzésen az ETO kispadján Kiprich József ült, tavasszal pedig, amikor már Reszeli irányította az ETO-t, akkor a győri mérkőzésen a soproni kispadon az a Dajka László ült, akivel bő egy hete bontott közös megyegyezéssel szerződést a soproni vezetőség, és aki a Békéscsaba edzője lett. A két csapat legutóbbi találkozóján, az említett győri mérkőzésen az ETO sikeréért Priskin Tamás „kezeskedett", szó szerint.

A két legutóbbi meccset tehát az ETO nyerte! A soproni szurkolók a megyei rangadó előtt azt remélték, hogy a sorozat megszakad és visszatérnek a korábbi „szép idők", a vendég zöld-fehérek drukkerei viszont értelemszerűen a sorozat folytatását várták.

20. p: Földvári szerzett labdát a jobb oldalon a győri térfél közepén, azonnal a közelében helyezkedő Bárányoshoz passzolt, kainek a beadását Tóth M. elől Sztevanovic merész vetődéssel ütötte a mezőnybe.
23. p: Varga és Priskin kényszerítőztek a balösszekötő helyén a soproni térfél előterében, Varga ígéretes helyzetben kilépett, ám Balogh merész kivetődéssel felszedte előle a labdát.
25. p: Horváth A. szerzett labdát a felezővonalnál, Sirához passzolt, aki a 16-os előterében helyezkedő Tóth M.-t hozta játékba. Ő ügyesen a labdaszerzést követően meglóduló Horváthoz passzolt, aki kilépett és 14 méteres lövését követően Stevanovics ujjheggyel tolta szögletre a labdát.
27. p: Bárányos 23 méteres elvégzett szbadrúgását követően Stevanovic a jobb alsó sarok elől ütötte a mezőnybe a labdát.
29. p: Pintér szerzett labdát a győri térfél közepén, lendületesen előretört és 22 méteres ballábas lövését követően Stevanovic bravúros vetődéssel tolta szögletre a labdát.
62. p: Balaskó–Tóth M.–bárányos volt a labda útja a győri 16-os előterében, Balaskó visszakapta a labdát, először befelé indult, majd egy lövőcsellel becsapta Jaklt és 12 méterről ballal a bal alsó sarokba lőtt. 1–0.
80. p: Vincze Ottó ívelt lágyan szabadrúgást mintegy 30 méterről a soproni 16-oson belülre, öccse, Gábor tovább csúsztatta, majd Nincsenko Baloghot megelőzve a soproni kapuba fejelt, ám az asszisztens lest jelzett. Az ukrán támadó két társával együtt az partjelzőhöz futott, és nyilván megsértette, mert Arany játáékvezető apiros lapot mutatta fel neki.
89. p: Bárányos tálalt a balösszekötő helyén előretörő Hanákhoz, aki kissé kisodródott, és a beadásra mozduló Stevanovic mellett 8 éterről kapura lőtt, amely a kapufáról vágódott vissza a mezőnybe.

Fél órával a mérkőzés kezdete előtt bizony nem úgy festett a kihalt nézőtér, mintha megyei rangadót rendeznének a soproni Káposztás utcában. Pedig bizony erről volt szó, hiszen ekkor már javában készülődtek a Matáv és az ETO futballistái. A kezdésre aztán szép számmal érkeztek szurkolók, volt is minden, ami ilyenkor szokás, zászlók, tüzijáték, füstbomba. Az utóbbiból egyébként a győriek hoztak többet magukkal, a hatalmas füst miatt egyszer pár percre meg is kellett szakítani a játékot. Amit egyébként a soproniak csináltak jobban. A hazaiak már saját térfelükön letámadták a labdát kihozni igyekvő győrieket. Helyzet is javarészt a győri kapu előtt adódott, nem is kevés, igaz, rendkívül jó napot kifogó Stevanovics legtöbbször remekül védett, ha pedig rajta is túljutott a labda, akkor a szerencse segítette ki a győrieket, így gól nélküli döntetlennel vonulhattak pihenőre a csapatok.

Az edzők a mérkőzésről

Pintér Attila: – Több góllal kellett volna megnyernünk ezt a találkozót, mi irányítottuk a játékot, lefutballoztuk a Győrt a pályáról.

Reszeli Soós István: – Küzdelmes és a hazaiak részéről durva mérkőzésen döntetlent érdemeltünk volna. Nagyon lejtett a hazai pálya, két szabályos találatunkat is elvették.

A folytatásban úgy tűnt, magára talált a vendégcsapat, Nincsenkóék a második félidő első 10 percében szinte többször jutottak el a soproni kapu elé, mint az egész első félidőben. Aztán jött Balaskó, aki remek cserének bizonyult, és első megmozdulásából gólt szerzett. A találattal tulajdonképpen el is dőlt a három pont sorsa, a soproniak a gól után is jobban játszottak, több gólhelyzetet alakítottak ki, az ETO ráadásul egy vitatott gólt követően emberhátrányba is került. A hajrában – főleg szabadrúgásból – így is volt többször veszélyes a zöld-fehér vendégcsapat, azonban az eredmény már nem változott. Összességében a kemény összecsapásokkal tarkított mérkőzésen a több helyzetet kidolgozó és abból egyet kihasználó Matáv Sopron megérdemelten szerezte meg a győzelemért járó három pontot. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ittasan vezetett a hatszoros olimpiai úszóbajnok

Ittas vezetés miatt őrizetbe vették a hatszoros olimpiai úszóbajnokot, Michael Phelpset - közölte… Tovább olvasom