Kisalföld logö

2018. 07. 23. hétfő - Lenke 18°C | 27°C Még több cikk.

Harapósak voltak a cápák

A Gyõr Sharks eredményes évet zárt, ugyanis nyáron megszerezte története elsõ bajnoki címét.
A Győr Sharks számára más volt ez az év, mint az előzőek, hiszen 2006 volt az első teljes év, amikor már hivatalos keretek között működő szövetség koordinálta a sportág legfontosabb hazai tör ténéseit. A Cápák számára sokat jelentette, hogy otthonra találtak a Győr- Aréna fedett, műfüves pályáján. A kiváló edzéslehetőségek nagyot lendítettek a csapat életén.

Sokan csatlakoztak már a tél folyamán a csapathoz, akik a későbbiekben kulcsfontosságú játékossá váltak. „Az idényt Debrecenben kezdtük, ahol egy kicsit mindegyikünkben ott bujkált az érzés, hogy itt a lehetőség visszavágni a tavalyi szezon rájátszásában elszenvedett vereségért. Rendkívül összeszedett játékkal ez sikerült is, ami jó előjel volt az alig egy hónappal később induló bajnokságra nézve" – kezdte Szegedi Szabolcs, a csapat játékosa, egyben vezetőségi tagja. A bajnokság első mérkőzését a Budapest Black Knights ellen játszották a győriek hazai pályán. „Az akkori szóbeszéd szerint a Fekete Lovagok mindig esőt hoznak magukkal a meccsekre.

A babona beigazolódni látszott, hiszen a kezdésre eleredt az eső, ami alaposan megnehezítette mindkét csapat dolgát. Szerencsére mi tudtunk előbb alkalmazkodni, s végül kemény küzdelemben 12–0-ra nyertünk. A folytatásban előbb Nagykanizsán a helyi Démonokat vertük, majd Zalaegerszegen elmaradt a meccsünk, mivel a sok esőzés után a pálya játékra alkalmatlanná vált" – tette hozzá Szegedi Szabolcs. A bajnokság Győrben az Eger Heroes ellen egy fölényes győzelemmel folytatódott. „Ellenfelünk kevés játéktapasztalattal érkezett hozzánk, ám a hiányzó tapasztalatot bőven pótolták játékkedvvel, odaadással.

A 86–6-os végeredmény nagy fölényről árulkodott, de maga a meccs komoly üzenetet hordozott mindannyiunk számára: az a küzdeni akarás, amit az egriek mutattak egészen az utolsó pillanatig, mindenképpen követendő példa volt" – elevenítette fel a történteket a játékos. A rájátszásban a Budapest Wolves II ellen a döntőbe jutás volt a tét. A két szurkolótábor fantasztikus hangulatot varázsolt a küzdőtérre, s a hazai pálya végül a győriek mellett szólt. A 29–21-es győzelem azt jelentette, döntőbe jutott a Győr Sharks. A fináléban a nagy rivális Debrecen Gladiators várt a Cápákra. Az időjárás nem fogadta kegyeibe a csapatokat, heves eső áztatta a pályát.

A csúszóssá vált labdával alig-alig lehetett passzolni. A vezetést a Gladiátorok szerezték meg. A győri válaszra várni kellett egy ideig, ám a mérkőzés második felében a Sharks magához tért és játéka kezdett emlékeztetni saját stílusára. Sikerült is egyenlíteni, ami után a jutalomrúgás is érvényes volt. Az eredmény a fennmaradó játékidőben már nem változott, 7–6-os sikerével a Győr Sharks magyar bajnok lett. „A nyár során több helyen is igyekeztünk népszerűsíteni csapatunkat. Falunapokra voltunk hivatalosak, és a Szigeten is képviseltettük magunkat. Némi pihenő után Veszprémben tartottuk immár hagyományosnak mondható edzőtáborunkat. Itt megalakult egyesületünk második csapata, a White Sharks azzal a céllal, hogy a kupában a kevésbé rutinos játékosok és a felzárkózott juniorok meccstapasztalatot szerezzenek" – folytatta Szegedi Szabolcs.

A kupasorozatban a Fehér Cápák előbb Veszprémben a Wildfires, majd Győrben a Nyíregyháza Tigers együttesét verték a fiatalok. A rájátszásban a Debrecen Gladiatorsszal viszont már nem bírt a csapat. Közben a „nagyok" két osztrák csapattal is megmérkőztek. Az osztrák divízió II-es Styrian Stallions és a Wienna Knights ellen is szoros mérkőzésen maradt alul a Győr Sharks. „Az összecsapások megmutatták a különbséget a magyar liga és az osztrák másodosztály között. Nem a technika, nem a tapasztalat, még csak nem is fizikai erő döntött. Sokkal inkább a sebesség. Hogy ez a különbség mielőbb csökkenjen, a tervek között nemzetközi találkozók sora szerepel, az osztrák ligaindulásra nincs esély. Ami bizonyosnak ígérkezik, hogy február 10-én nemzetközi tornát rendezünk hat csapat részvételével, továbbá indulunk a 2007-es magyar bajnokságban" – zárta évértékelését Szegedi Szabolcs.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tanulmányúton londoni kluboknál

Két győri utánpótlás-szakember angliai tanulmányúton vett részt. Ennek keretében többek között… Tovább olvasom