Kisalföld logö

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 10°C Még több cikk.

Hannich Péter a gyirmóti kispadon

Horváth László után új tréner Hannich Péter lesz az NB II-es gyirmóti futballcsapatnál.

Hannich Péter
A hétközi Soroksár elleni döntetlen után Horváth László edző és a Gyirmót vezetősége elköszönt egymástól. A csapatot a Rába ETO és a magyar válogatott egykori kiválósága, Hannich Péter irányítja tovább. A gyirmóti klub elnöke, Horváth Ernő szerint a csapat érdekei azt kívánták, új arc kerüljön a csapat élére:

„Mindent megbeszéltünk korábbi edzőnkkel, Horváth Lászlóval és ő is belátta, hogy egy másik szakembernek sikerülhet felráznia a társaságot. Sokat köszönhetünk neki, hiszen több éve folyamatosan sikert sikerre halmozott a csapattal, de úgy gondoltuk, céljaink elérése érdekében változtatnunk kell. Egyébként úgy váltunk el tőle, hogy lesz ő még edző Gyirmóton. Az új tréner Hannich Péter lesz, szombaton már ő ül a kispadon. A pályaedző továbbra is Korsós Attila marad."
Hannich Péter legutóbb az NB III-as ácsi együttesnél edzőként tevékenykedett, elmondta, az ottani vezetők sajnálták, de megértették, hogy elvállalta a magasabb osztályú csapat irányítását:

„Nem volt probléma a távozással, Ácson elfogadták, hogy szakmailag nagyobb kihívást jelent számomra egy harmadosztályú csapat irányítása. Azon leszek, hogy a klub vezetése által kitűzött célt teljesíteni tudjuk, vagyis az első hat hely valamelyikén végezzen a Gyirmót. Ismerem az együttest, edzői pályafutásom alatt több játékossal dolgoztam már együtt. Jó a kapcsolatom a korábbi edzővel is, Horváth László már feltérképezte soron következő ellenfelünket, segítségét előre is köszönöm, s természetesen igénybe is veszem a szombati bajnoki előtt."

Horváth László két hónap híján hat éve irányította a gyirmóti együttest:
„Nem szoktam idő előtt felállni egy csapat kispadjáról, most így hozta a sors. A tavaszi szezon során kétszer is ultimátumot kaptam, s én mindkétszer felajánlottam a lemondásomat. Úgy érzem, hogy nem élveztem a csapat vezetőinek teljes bizalmát, nem hitték el, hogy velem is sikerülhet a kitűzött célt elérni. Korrekt módon búcsúztunk el egymástól, megköszöntük egymásnak az együttműködést, a közös munkát. Kívánom, hogy a csapat legyen sikeres, szerintem a gárda alkalmas arra, hogy kiharcolja a magasabb osztályba kerülést. A magam részéről, ha szükség van rá, továbbra is bármiben a csapat rendelkezésére állok."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sopronban az utánpótláselit

Csütörtötöktől vasárnapig rendezik a soproni sportcentrumban a női Országos Junior Bajnokság nyolcas… Tovább olvasom