Kisalföld logö

2018. 10. 21. vasárnap - Orsolya 8°C | 15°C Még több cikk.

Hamarosan kezdődik a kézilabda EB

December 9-én kezdődik a női kézilabda Európa-bajnokság, a kiláto- gatókat egész napos programmal várják.

December 9-én négy magyarországi helyszínen megkezdődik a női kézilabda Európa-bajnokság. A győri szervezők tegnapi sajtótájékoztatójukon elmondták, már a héten megkezdődik a felvezetés a kontinenstalálkozóra a városban. Pénteken reggel hat órától a Petőfi rádió Győrből sugározza műsorát, melynek keretében egy játékos vetélkedősorozat is útnak indul – tudtuk meg Siklós Eriktől, a Petőfi rádió munkatársától.

A „Boldog büntető – a kézilabdás lányokért az EB jegyében" elnevezésű programra bárki jelentkezhet, a feladat az lesz, hogy a kisorsolt párok egymásnak öt büntetőt dobhatnak, s a győztesek bejutnak az EB ideje alatt rendezendő országos döntőre. Kapukat a Rába Hotel, az egyetem és a Marcalvárosi Közoktatási Központ mellett állítanak fel a szervezők.
A program este hat órakor egy kézilabdagálával zárul a Magvassy-sportcsarnokban, ahol az ETO egykori és jelenlegi sztárjai is pályára lépnek.

Természetesen a Petőfi rádió egész napos programja a többi helyszínről – Békéscsaba, Zalaegerszeg és Debrecen – is jelentkezik majd.
Az EB rendezésével kapcsolatban Molnár Péter, a szervezőbizottság helyi elnöke elmondta, Győr mindenben készen áll. Az egyetemi csarnokban a korábban észrevételezett gondokat orvosolták, ráadásul új padlót is kap a létesítmény. Igaz, ez nem csere lesz, csupán az EB-ken már megszokott sárga-kék műanyag borítás kerül a parkettára.

A jegyekkel kapcsolatosan elhangzott, a belépők közel fele – az eladható 84 ezerből 32 ezer – gazdára talált. Békéscsabán például már alig kapni a jegyekből. Ebben nagy szerepet játszik az a tény, hogy a dánok ott játsszák csoportmeccseiket, s az északiaktól nyolcszáz jegyigénylés futott be.

A Kisalföld azon kérdésére, hogy nem túlságosan drágák-e a belépők – Győrött 3750 és 5000, a fővárosban a döntőkre 7000 és 8750 forint között lehet megvásárolni –, Molnár Péter elmondta: a nemzetközi világversenyek viszonylatában inkább az átlag alatt vannak az árak.
Érdekesség, hogy az EHF vezérkara az EB ideje alatt végig Győrben lakik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Izgalommentes záróforduló

Már csak két hely kiadó a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjére. A Pick már bejutott. Tovább olvasom