Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Hal helyett inkább horgászbotot adnak

Győr legrégebbi sportegyesülete az evezősöké. A velük azonos helyrajzi számon található sporttelepen teniszezők egyesülete működik, szintén nagy hagyományokkal. A sportolók aggódnak, mert bizonytalan, kié lesz a telephelyük.

Németh Viktor, a győri oktatási, kulturális és sportbizottság elnöke siet a megnyugtatással. Bár kifejti, hogy minden változik, sportágak alakulnak át és újak jönnek létre, de a hagyományokra is figyelni kell.

˝Az elmúlt években sok támogatója volt ezen két szakosztálynak, csak így tudtak működni. A vízügyi igazgatóság azonban nem tudja tovább segíteni őket. Mindezek mellett a város emblematikus sportegyesületeiről van szó, melyekre oda kell figyelni.˝

Németh Viktor mondatai is azt igazolják, Győr nem szeretné, ha megszűnnének ezek a patinás egyesületek. És ehhez miben nyújt segítséget? Ezelőtt közel egy évvel megigényelte a Kálóczy téren található területet a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanácstól. A válasz még késik, de remélhetőleg Győré lesz a csónakház körüli ingatlan. Ezzel talán lehetőség nyílik arra, hogy ismét megerősödjön a sportág.

˝Ha ez bekövetkezik, akkor rendezett körülmények között kezdhetik el tervezni jövőjüket a sportolók. Nem a város lesz a fenntartójuk, maguknak kell gondoskodni arról, hogy életképesek maradjanak. Nem halat szeretnénk adni nekik, ahogy a mondás tartja, hanem horgászni akarjuk megtanítani őket.˝

A város a B támogatási kategóriába sorolt, eddig számos olimpikont, rengeteg magyar bajnokot adó evezősöket éves szinten közel kétmillió forinttal támogatja. Tisztában vannak azzal, ez még egy jobb evezős hajóra is kevés. De ennyi jut. A többit támogatóktól kellene beszerezni, és/vagy kiadni a csónakház tetejét egy vendéglő számára. Az éves költségvetés egyébként még vagy 20 milliót igényelne, és ez csupán a 150 sportolót számláló egyesület alapszintű fenntartásához elég, új beruházásokra, új hajókra aligha.

A teniszezőknek pályázni kell a támogatási pénzre, hiszen ők a C kategóriában vannak. Kilencszázezer forintos a városi támogatásuk. ˝A városnak a támogatások odaítélésénél fontos az egyesület taglétszáma, az eredmények, de elsősorban az utánpótlást szeretnénk támogatni˝ – mondta el Németh Viktor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rajczi újabb brutális belépője

Az újpesti Rajczi Péter másfél év alatt három mérkőzésen legalább négy alattomos és durva… Tovább olvasom