Kisalföld logö

2018. 07. 18. szerda - Frigyes 18°C | 26°C Még több cikk.

Hajrá előtt a győri EB szervezői

Július 20-án ifjúsági Európa-bajnokságot és ITU nemzetközi versenyt rendeznek Győrött. A pályákat ismét a történelmi belvárosban építik fel.

Triatlon út a vb felé?

Győrött tavaly nagy sikerrel rendezték meg a triatlon Európa-bajnokságot, és ezen felbuzdúlva a szervezők újra kemény fába vágták a fejszéjüket. Július 20-án az ifjúsági csapat Európa-bajnokságnak és az ITU (Nemzetközi Triatlon Szövetség) versenyének ad otthont. Ez tulajdonképpen a korábbi Világkupa pontszerző viadal, ám megváltozott az elnevezése. A győri rendezők abban reménykednek, az idei esemény egy újabb ajánlólevél lesz a nagy álom megvalósulásához, egy világbajnokság majdani megrendezéséhez.
Molnár Péter versenyigazgató elmondta: a Sport1 tévécsatorna felvételről közvetíti az eseményt.

Ifi EB és ITU-verseny

Látványos versenyekre lehet számítani győr történelmi belvárosában.
Az ifjúsági csapat EB-t váltórendszerben rendezik háromtagú csapatok részére. A csapat mindhárom tagjának külön-külön váltva kell teljesítenie a távokat. A versenytáv: 400 m úszás, 12,5 km kerékpározás és 2,5 km futás. A mezőnyt az 1986-os, 1987-es, 1988-as születésűek alkothatják. Országonként 2–2 lány- és fiúcsapat nevezhető a nemzeti szövetségeken keresztül.
Az ITU nemzetközi versenyén a jelentkezés sorrendjében 75–75 nő és férfi indulhat. A versenytáv: 1500 m úszás, 40 km kerékpározás, 10 km futás. A pénzdíj: 10.000 euró egyenlően elosztva az 1–10. helyezett férfi és nő között.

Pályák győr központjában

A versenypályákat ugyanúgy Győr történelmi belvárosában jelölik ki, mint tavaly, ennek ellenére sokkal kevesebb nehézséggel jár a közlekedők számára. A nézőknek könnyebbséget jelent viszont, hogy gyakorlatilag egy helyről nyomon kísérhetik valamennyi versenyszámot.
Az EB központja a Dunakapu tér, a Káptalandomb és környéke lesz. A tervek szerint az úszást a Mosoni-Dunában rendezik. Csak remélni lehet, hogy ehhez minden tekintetben adottak lesznek a feltételek, például addig nem csökken a vízszint, a kerékpárpályát a történelmi belvárosban alakítják ki, a hossza egy 5 km-es körpálya. A futópályát szintén a belvárosba tervezték.
A pályák építéséhez és biztosításához 300 rendező szükséges.
A főhadiszállás a Hotel Konferenciában lesz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Darázs Ádám: balszerencse

Hetedik lett Darázs Ádám A világ legerősebb embere versenyen Finnországban. Kis szerencsével akár… Tovább olvasom