Kisalföld logö

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -6°C | 1°C

Hajrá az alacsonyabb osztályokban

Több alacsonyabb osztályú bajnokságban csak az utolsó forduló eredményei után avathatnak bajnokot. Izgalmas összecsapások várhatóak a megyei I. osztályban, ahol az Abda vagy a Koroncó lehet a végső győztes.

Míg az NB II Hummel- és az NB III Bakony-csoportjában már eldőlt a bajnoki cím sorsa – itt egyébként remekül szerepeltek megyebeli együtteseink, hiszen az MTE 1904 és a Gyirmót bajnoki címe mellett az Integrál-DAC ezüstérmet szerzett –, addig a megyei I. osztály küzdelmeiben csak az utolsó, hétvégi forduló dönt arról, melyik csapat szerzi meg végül a hőn áhított elsőséget.

Az aranyéremért két csapat, az Abda és a Koroncó fut versenyt. Előbbi ugyan két ponttal vezeti a bajnoki tabellát, de az utolsó mérkőzését idegenben kell megvívnia. Méghozzá nem is „akárki" ellen, a Veszprémvarsány ugyanis remek tavaszt produkálva a szezon meglepetéscsapatának számít, hazai környezetben szinte mindig esélyes egy jó eredmény kiharcolására. A Koroncó saját pályáján fogadja a Petőházát, amely már semmiképpen nem érhet oda a harmadik helyre, de így is veszélyes ellenfél lehet. Tehát ha a Koroncó „hozza" hazai mérkőzését és az Abda vereséget szenved Veszprémvarsányban, akkor a jelenlegi második Koroncó lehet a bajnok. Persze ehhez biztos lesz egy-két szava az abdai alakulatnak, amelynek soraiban ismét ott lesz legnagyobb erőssége, az első osztályú Balaton FC vezetőedzője, Csertői Aurél.

A megyei II. osztály mindhárom csoportjában eldőlt már a bajnoki cím sorsa. Az utolsó forduló eredményeitől függetlenül már első a Győri Elektromos, a Győrsövényház, valamint a Kisfalud gárdája. Változás történt a Rajka–Levél mérkőzés kezdését illetően. A két csapat, a megadottól eltérően, vasárnap helyett ma 18 órakor találkozik.
A megyei III. osztály négy csoportja közül az utolsó fordulóban kettőben lehet változás a tabella élén. A Győri csoportban a remekül hajrázó Ikrény a bajnokság végére megelőzte a favoritnak számító Tápot, jelenleg egy ponttal áll vetélytársa előtt. Mindkét csapat idegenben lép pályára, az Ikrény a Rábaszentmihályt, a Táp Győrasszonyfa együttesét próbája meg két vállra fektetni.

A Mosonmagyaróvári csoportban igazán jól jött ki a párosítás, ugyanis az utolsó fordulóban az elsőségért harcoló két együttes, a Hédervér és a Máriakálnok csap össze. A mérkőzés tétje tehát a bajnoki cím. Az már korábban eldőlt, hogy a Csornai csoportban a Rábacsanak, a Kapuváriban pedig a nagy múltú SFAC lett a bajnok.

A legalacsonyabb osztályú bajnokságban, a megyei IV. osztály Győri csoportjában ugyan véget ért a pontvadászat, de érdekesség, hogy az utolsó párharc során a bajnokesélyes Szerecseny ellenfele nem jelent meg – egyébként a szezon során a két nyalkai együttes közül egyik sem utazott el Szerecsenybe –, így a bajnokavatással várni kellett a hivatalos döntésig.

Csakúgy, mint a III. osztály Mosonmagyaróvári csoportjában, a IV. osztály Soproni régiójában is egymás ellen lép pályára a két bajnokesélyes, vagyis a Sopron-Boys–Und összecsapáson dől el a bajnoki elsőség sorsa.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Buffon tart Larssontól

Henrik Larsson, a Bulgária elleni hétfői győzelem alkalmával két gólt vállalt a svédek öt… Tovább olvasom